Duran Duran - Danse Macabre (2023)

Label: BMG

1. Nightboat (4:23)
  2. Black Moonlight (3:06)
  3. Love Voudou (4:29)
  4. Bury a Friend (3:04)
  5. Supernature (3:44)
  6. Danse Macabre (4:22)
  7. Secret Oktober 31st (4:22)
  8. Ghost Town (3:00)
  9. Paint It Black (2:38)
  10. Super Lonely Freak (4:27)
  11. Spellbound (3:27)
  12. Psycho Killer (4:25)

met Victoria De Angelis

13. Confession in the Afterlife (4:33)
avatar van vigil
Een Halloweenalbum van DD, kan leuk zijn. Maar net zo grote kans dat dit helemaal niet zo leuk is.

De hoes is in ieder geval voor DD begrippen lekker donker

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Wat remakes van eigen oude nummers en wat covers? Ik leg de slaapzak nog niet meteen voor de platenzaak.

avatar van vigil
Nee dat snap ik, al is bijna 2 maanden in een slaapzak voor een platenzaak ook wel ietwat aan de lange kant!

avatar van Edwynn
Eerst maar eens een platenzaak zien te vinden.

En een slaapzak

avatar van Poeha
Teaser
Op basis van deze zeg ik ja.

Edwynn schreef:
Eerst maar eens een platenzaak zien te vinden.

En een slaapzak

Ik denk dat het 1ste voor beide niet zo'n probleem is (de ene woont bijna in centrum A'dam aan en de ander tegen Delft aan) maar die slaapzak heh

avatar van spoiler
Eerste single klinkt wel lekker. Ben benieuwd.

Maar.......wat een lelijke hoes zeg

avatar van Premonition
Via de BBC begreep ik dat Andy Taylor ook meespeelt, ondanks dat hij behoorlijk ziek is.

avatar van Premonition
spoiler schreef:
Maar.......wat een lelijke hoes zeg

Welnee, had een albumhoes van Bauhaus rond 1980/81 kunnen zijn.

avatar van Edwynn
vigil schreef:

De kloof tussen randstad en Veluwe geïllustreerd..

Afschuwelijke eerste single trouwens. Een mislukte kruising tussen Funkdoobiest, Nine Inch Nails en Robbie Williams.

avatar van Von Helsing
Edwynn schreef:

De kloof tussen randstad en Veluwe geïllustreerd..

Modern Talking goes Gothic. Niet om aan te horen inderdaad.

avatar van luigifort
Geinige single wel...

avatar van pureshores
Geinig wel de single, maar een flinke stap terug vergeleken met Future past.
Dit neigt naar Thank you toestanden. Bridge lijkt wel op Sin of the city met wat fantasie
En raar Moby-esque James Bond theme deuntje erdoorheen

avatar van lennon
Ze hebben een speciale Halloween avond gespeeld in oktober 2022, waar ze eigenlijk dit album al bijns compleet spelen. Leuk aangekleed.

De covers zijn aardig 1 op 1 overgenkmen, maar ook Secret October is redelijk gelijk aan wat het was. Dus niet die prachtige versie uit 97.....

Dit is gewoon een leuk album tussendoor en ik denk dat je dit niet te serieus moet nemen. Leuk uitstapje.

Overigens komen ze goed weg met psyhco killer tijdens dat concert. Simon verkleed als Sam Smith, en het lukt hem niet zo vals te zingen als Byrne wel deed op dat nummer.

Premonition schreef:

Niet alleen Andy, maar ook Warren doet mee.

Overigens net een interview bekeken met Andy, zijn ziekte is wonderbaarlijk goed stilgelegd. Dus Andy is wel patiënt, maar niet terminaal.

avatar van Poles Apart
Met Nile Rodgers en Andy Taylor:

Black Moonlight

Typisch Nile Rodgers nummer

Zeker lekker, maar ik had met Andy erbij toch wat meer rock verwacht.

De titel track groeit wel bij mij. Doen ze toch weer goed.

avatar van RonaldjK
De nieuwe Duran Duran is uit maar hier is het nu ruim een maand stil. Tijd voor een eerste indruk van Danse Macabre.

Andy Taylor is terug wat vrolijk stemt en dan kan ik heul zuur gaan luisteren naar dit halloweenplaatje (feest waarmee ik niks heb, pompoenensoep sla ik echter niet over, mits gekruid), toch hoor ik een leuk plaatje. Dit alles in griezelthema, kijk maar naar de liedtitels.

Deels nieuw werk, deels covert men zichzelf, deels anderen. Covers van Billy Eilish (Bury a Friend), disco-oudje Cerrone (Supernature), The Specials (Ghost Town), Rolling Stones (Paint It Black), Siouxsie (Spellbound), Talking Heads (Psycho Killer met de dame van Måneskin) en Rick James (Super Freak zit verstopt in Super Lonely Freak) vormen met de eigen composities een homogeen geheel dankzij de herkenbare Duransound.

Duran Duran doet het wéér: commercie combineren met lekkere popsongs. Vindt u het niks? Koop dan de nieuwe Asterix, een dag eerder verschenen, over sociale media en influencers. Genoot ik ook van.

Oudjes met niet onverdienstelijk nieuw werk. Met een dekentje op de bank en de kat op schoot is het najaar knus, zodat ik even kan vergeten dat het met al het oorlogsnieuws en klimaatberichten eigenlijk droevig is gesteld. Díé berichten zijn pas griezelig.

avatar van lennon
Dezelfde releasedatum als de superdeluxe editie van Prince & The New Power Generation - Diamonds and Pearls (1991) - MusicMeter.nl, dan moet ik keuzes gaan maken.

Eerst Prince maar eens goed beluisterd, maar natuurlijk ondertussen enorm benieuwd naar dit nieuwe DD project.

De LP en en cd zijn inmiddels binnen en beluisterd, en ik moet zeggen dat ik positief verrast ben,.

De nieuwe versie van Secret October vind ik echt prachtig. En ook Love Voodoo in nieuwe stijl blijft lekker overeind staan.
Dit geldt ook voor de covers, allemaal lekker gedaan, met respect. Alleen Paint it black vind ik enigszins een misser. Maar een deceptie is dit zeker niet. Gewoon een fijne tussendoor themaplaat van de heren, die met prima bekoren kan.

Na een paar luisterbeurten via Spotify van mening dat dit opnieuw een geweldig album is!! Hoogtepunt is wat mij betreft Confessions... het slotnummer.
Heb de bluray audio van het album besteld en ben benieuwd naar de HD 5.1 mix, waar dit album zich naar mijn idee prima voor leent!!

Zeker een sterk album dat al richting de 4* schuurt (even nog wat vaker draaien). Ik vind de covers ook uitstekend gedaan.

avatar van Nestul
Enigszins verbaasd over het hoge gemiddelde hier. Het is een Halloween-plaat, maar ik zit zeker niet op het puntje van mijn stoel. De terugkerende spooky synthesizers vind ik dan, als tegenhanger van belletjes in kerstplaten, nog wel leuk, omdat ze niet heel erg op de voorgrond treden. Maar de keuze van de covers vind ik vrij inspiratieloos. Hebben we echt nog een cover van Paint it Black nodig?

avatar van spoiler
Vandaag zou ik de LP binnen krijgen..... stuurt Bol.com (middels een gekregen cadeaubon) Eric Clapton naar mij toe.

Balen, snel retour en nu bij een echte winkel bestellen.

avatar van RonaldjK
Ja, sowieso beter om de echte platenzaken te steunen, toch?!

RonaldjK schreef:
Ja, sowieso beter om de echte platenzaken te steunen, toch?!

Zeer zeker. Maar mijn bon moest ook op

luigifort schreef:
Geinige single wel...

Geinig album ook wel, de cover van Ghost Town vind ik niet zo geslaagd (de mash up van Super Freak is meer vermakelijk dan echt goed) maar de rest is aardig tot best goed!

avatar van luigifort
Zal eens Tjekken

luigifort schreef:
Zal eens Tjekken

Tjek tjek, tjek it out yo!

avatar van Funky Bookie
Leuk tussendoortje van DD. De covers bevallen me eigenlijk wel en het album luistert heel fijn weg.

avatar van spoiler
Voor een tussendoortje klinkt dit toch erg fijn hoor. Typisch DD.
Met vinyl kan je lastig nummers skippen, want anders was Paint it Black er zo een. Dat vind ik niks.

Voor de rest prima