menu

Sugababes - Change (2007)

mijn stem
3,69 (72)
72 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Pop
Label: Island

 1. About You Now (3:32)
 2. Never Gonna Dance Again (3:44)
 3. Denial (3:31)
 4. My Love Is Pink (3:44)
 5. Change (3:37)
 6. Back When (3:57)
 7. Surprise (3:05)
 8. Back Down (3:50)
 9. Mended by You (3:34)
 10. 3 Spoons of Suga * (3:50)
 11. Open the Door (3:16)
 12. Undignified (3:45)
toon 1 bonustrack
totale tijdsduur: 39:35 (43:25)
zoeken in:
avatar van *San*
3,0
Ja ik vind dit een goede cd, maar ik heb ze vrijdagavond live zien optreden bij het Televizier Gala en zaterdag bij de TMF awards. En live zijn ze toch iets minder vind ik, vooral Ammele en Keisha. Heidi vond ik toen het beste!

3,5
About You Now: 4*
Never Gonna Dance Again: 4,5*
Denial: 3* --> 4*
My Love Is Pink: 3* --> 4,5*
Change: 1* --> 4*
Back When: 2,5* --> 3*
Surprise: 3* --> 5*
Back Down: 1* --> 1,5*
Mended by You: 1* --> 4*
3 Spoons of Suga: 2,5* --> 4,5*
Open The Door: 1,5* --> 3*
Undignified: 1*

Totaalscore: 2,33* --> 3,58*¨

Zo kom ik op een 3,5*

avatar van DanityKane
5,0
Mooi album de songs blijven in je hoofd hangen en je blijft ze mee zingen en er staan ook mooie balleds op

avatar van xSarah
About you now is een geweldig nummer!


Nickstbo schreef:
Idd , de vorige was stukken knapper !
Deze ziet er wel heel goedkoop uit !


Vind ik ook

3,5
Valt een beetje tegen. Ik vind de band niet meer zo leuk sinds Mutya eruit is. Haar stem is onvervangbaar en dat merk ik ook in de nummers. Amelle is niet zo goed vocaal en moet het echt hebben van haar looks!

De nummers zijn ook niet meer wat ze geweest waren. Te veel Spice Girls gehalte (en daarvan kan er maar 1 de beste zijn he;)

avatar van Ericos
4,0
De nieuwe clip voor 'Change' is GEWELDIG mooi gemaakt!

Lacrymosa
Mijn punten zijn:
1. About You Now: 4.5*
2.Never Gonna Dance Again: 4.5*
3. Denial: 4.5*
4. My Love Is Pink: 3.5*
5. Change: 4*
6. Back When: 4.5*
7. Surprise: 4.5*
8. Back Down: 3*
9. Mended by You: 4.5*
10. 3 Spoons of Suga: 4.5*
11. Open the Door: 4*
12. Undignified: 5*

Ik vind dit nieuwe album helemaal top! Alle nummers zijn heel tof en toegangkelijk. Ik vind het ook het beste album van de Sugababes!
-->4.25*=4.5*

fastpulseboy
Ericos schreef:
De nieuwe clip voor 'Change' is GEWELDIG mooi gemaakt!


hoezo? zie je meer voor en achtergevel?

avatar van Ericos
4,0
Flauw hoor. Nee, geweldig mooie effecten en leuk idee achter de video om de seizoenen weer te geven en die te 'Changen'.

avatar van xSarah
Ericos schreef:
De nieuwe clip voor 'Change' is GEWELDIG mooi gemaakt!


Ik vind het vreselijk lelijk, die oversized wimpers.

avatar van Poeha
3,5
Stem verhoogd van 3 naar 3,5*
Zat er al dicht tegenaan, maar naar herbeluistering is "Open The Door" toch ook een erg goed nummer.

avatar van NewYorkCityLight
3,5
Ik vind dit over het algemeen een behoorlijk geslaagd album. Ik was wel heel blij ook toen Mutya weg ging. Ik vond haar altijd de minste van de groep. Amelle vind ik daarentegen nu de beste! haar stem is perfect gewoon.

About You Now 4*
Never Gonna Dance Again 4.5*
Denial 4.5*
My Love Is Pink 4.5*
Change 4.5*
Back When 4*
Surprise 3.5*
Back Down 2*
Mended By You 4.5*
Open The Door 5*
Undignified 3.5*

= 4.045 dus 4*

Ik vind Open The Door echt een ontzettend mooi nummer. Het mooiste nummer dat door de Sugababes is gemaakt ooit, in mijn ogen.

avatar van christina
Er staat hier wel verschrikkelijk veel commentaar ze

ze kunne goed zingen das toch et belangrijksten e

avatar van Mjoesik
Ik had hem al vaak beluisterd op het internet en telkens bleef ik erbij dat ik het even wennen vond, dit 5de studioalbum van de Sugababes. Omdat ik de 2de en 4de cd ook heb gekocht voor er een 2de versie van kwam met meerdere liedjes op heb ik nu ook gewacht. In UK staat er de bonustrack 3 Spoons Of Suga op en die vind ik zo goed dat ik de cd heb besteld vanuit Engeland. Het is maar 1 liedje, maar het is mooi meegenomen voor dezelfde prijs! Laat nog wel weten als ik hem goed beluisterd heb...

avatar van Joly
3,5
Change is een mooie nummer EN clip, maar ik moet nog steeds wennen aan dat nieuwe meisje, ik vind haar zelfs een beetje eng ze is zo mager in haar gezicht, maar goed voor de rest is het een goed album ...

Ericos schreef:
De nieuwe clip voor 'Change' is GEWELDIG mooi gemaakt!

Vind ik ook, vooral met tie wimpers whaha ;)...

avatar van Waste Management
4,5
Ik vindt ''Change'' het beste album tot nu toe, het heeft iets anders dan de voorgaande albums. Hier lees je over review van het album ''Change''.

About You Now: 5,0
Een perfecte album opener en als eerste single van het album.
Klinkt heel anders dan hun voorgaande nummers, het is een heerlijke Pop/Rock en een beetje Electro nummer die klinkt lekker fris in de oren.

Never Gonna Dance Again: 4,0
Er wordt bevestigd dat NGDA de 4de single gaat worden (wie weet).
het nummer is 1 van de Dancetracks die op het album staat, een dromerig nummer is het, met goeie vocals en melodieen.

Denial: 4,5
De 3de single van het album, het nummer is echt Sugababes en de video clip ziet er leuk en grappig uit. Denial is 1 van de beste nummers van het album.

My Love is Pink: 5,0
Een heerlijk dansplaat die je aanzet tot dansen, alleen is het nummer (Too Gay Too Function), verder is het een lekker nummer.

Change: 4,5
Change is de 2de single van het gelijknamige album ''Change''. Is een mid-tempo ballade, in de video clip zie je 4 seizoenen die van Lente naar Zomer naar Herfst tot Winter gaan, prachtige clip.

Back When: 0,1
Het stomste, belachelijkste en irritanste nummer van het album. Het lijkt verdomd wel op een Atomic Kitten nummer, ik wil hierover niks meer aan toevoegen.

Surprise (Goodbye): 5,0
Een heerlijk bitchy nummer met bitchy teksten, gave vocals.
Klinkt als een lekker zomernummertje.

Back Down: 3,5
Het is niet echt Sugababes maar het heeft wel wat, het regae r&b nummer ligt me een beetje, allen de vocals van Amelle en Heidi springen goed uit in het nummer.

Mended by You: 4,5
De Ballade van het album. ik kan MBY wel echter tippen aan Stronger en Too Lost In You, het nummer is teerbaar en gevoelig, vooral heidi's Couplet en klinkt prachtig in de oren.

3 Spoons of Suga: 5,0
Dit hier is echt alleen maar Sugababes, een up-tempo nummer, de vocals van de Babes klinken heelijk, vooral die van amelle.
Verder een top nummer.

Open the Door: 2,5
het is wel een leuk nummer, maar 1 van de slechste nummer van het album, klinkt een beetje naar een Destiny's Child nummer.

Undignified: 1,0
De afsluiter van het album, eerlijk gezegt vindt ik het een vreemde afsluiter, op de voorgaande albums sluiten de Babes altijd met een klasieker. Undignified is een albumvuller en vindt het doodzonde dat het een de afsluiter is.

Change (het album): 4,5

Top-5:
3 Spoons of Suga
My Love is Pink
About You Now
Surprise (Goodbye)
Mended by You

avatar van Nickstbo
3,0
Gek dat de mensen dit het leukste Babe album vinden.

avatar van NewYorkCityLight
3,5
Mm, vind ik eigenlijk niet. De andere albums hadden een beetje een rare nummers op de goede singles na. (Ik heb de andere niet, alleen geluisterd). Dit album vind ik echt goed. Met voor mij als beste track Open The Door (nog steeds) en daarna komen er toch een heleboel nummers op de tweede plaats. (Niet 3 Spoons Of Suga en Back Down). Dus 9 nummers waar ik echt niet goed tussen kan kiezen, ik vind dat deze CD van goede kwaliteit is...

Als favorieten heb ik aangeklikt:
- Open The Door
- About You Now
- Mended By You

avatar van NewYorkCityLight
3,5
Mijn review van de CD Change van de Sugababes
Ik heb de CD vandaag pas gekocht al wist ik al heel lang alle nummers, sinds dat de CD uit is ben ik ze al aan het luisteren. Ik heb niet de versie gekocht met 3 Spoons Of Suga want dat nummer is echt een missertje.

About You Now: 9/10.
Erg lekkere coupletten van Amelle en een goed refrein met een heerlijke beat eronder, die wel wat weg heeft van electro.

Never Gonna Dance Again: 8/10.
Lekker rustig nummer, goed couplet weer van Amelle, en een lekker refrein. Echt een relax nummer waarbij je lekker achteruit gaat zitten.

Denial: 8/10.
Een chill nummertje. Het refrein heeft erg goede lyrics, maar in het hele nummer komt het refrein 7 keer voor en ik heb hem al zo vaak gedraaid dat ik nu wel iets heb van hou eens op met dat refrein!

My Love Is Pink: 8/10.
Ik vind dit een erg leuke titel, met leuke lyrics in het refrein. Refrein is wel een beetje herhalerig.

Change: 9/10.
Rustig, mooi nummer. Mooie vocals (alweer) van Amelle, maar ook van Keisha in dit nummer. Een erg goed nummer dat ik nu nog leuker vind dan eerst.

Back When 9/10.
Weer een mooie stem die Amelle opzet, maar vooral als het 3e couplet net begin heeft ze een prachtige rauwe stem. In dit nummer heeft Heidi ook goede vocals. Leuk rustig nummer om lekker bij weg te dromen en te denken aan de zomer.

Surprise 7/10.
Goed nummer, erg lekkere beat (die in het begin goed naar voren komt). Maar ik mis hier wel iets. Het refrein is iets te saai in mijn ogen. Weer een mooie rauwe Amelle stem.

Back Down 5/10.
Minste nummer van het album. Het gaat wel, begint aan me te groeien. Ik vind de stem van Heidi wel erg mooi maar je kan zien dat Amelle het Reggae-ige beter aan kan dan de andere twee babes. Saai refrein

Mended By You 9/10.
Rustig mooi nummer, goede vocals van Heidi. Leuke tekst in de bridge die Keisha zingt (ook goede stem daar trouwens). Het refrein werkt op mij erg rustgevend

Open The Door 10/10.
Dit nummer kan ik zo vaak draaien. Keisha neemt hier duidelijk de overhand (zoals wel in meer nummers eigenlijk). Keisha heeft hier een ontzettend goede stem in het refrein, mooie lyrics in het refrein, mooi 3e couplet. Ook weer mooie Amelle vocals. Wat wil ik nog meer in een nummer? Mijn #1 van de CD, een pareltje.

Undignified 9/10.
Goed afsluitend nummer! Het refrein is erg leuk en heel erg afsluitend. Het klinkt bij mij als een samenvatting van de CD. Geen uitspringende vocals deze keer maar wel een Keisha die bijna volledig alle vocals op haar neemt.

-

Amelle: Amelle is mijn favoriete Babe. Ze heeft een ontzettend mooie stem die erg goed naar voren komt in de zachte stemmen van de andere babes. (Daarmee wil ik niet zeggen dat ze slecht zijn, dat helemaal niet!). Ik ben blij dat ze Mutya heeft vervangen want die vond ik altijd maar de minste.

Keisha: Keisha neemt duidelijk de overhand op deze CD. Volgens mij vinden de producers dat Keisha de beste vocals heeft want op deze CD is duidelijk te horen dat Keisha het meest zingt. Keisha heeft een goede stem.

Heidi: Is een beetje op de achtergrond gevallen naar mijn idee in deze CD. Ik vind dat niet heel erg en het valt niet heel erg op en over het algemeen vind ik haar stem ook niet bij de nummers passen maar het klinkt niet echt meer samen als een groep.

Lyrics: Van de Sugababes had ik songtekstwijs helemaal niks verwacht, (Sugababes ?), wat verwacht je bij zo'n groepsnaam. Maar ik vind de lyrics van zeer goed niveau en erg passend.

Boekje: Leuk boekje, waarin ook de lyrics staan. Op elke bladzijde staat een doorzichtige letter en als je alles doorbladerd word er met die letter ook het woord Sugababes gevormd. Op de laatste bladzijde is het bij mij een beetje leeg, komt natuurlijk omdat de lyrics van 3 Spoons Of Suga er niet instaan als je dat nummer ook niet op de CD hebt. Mooie foto's van de dames, al kijk Amelle alsof ze bang is op haar foto en vind ik die broek die Heidi aanheeft echt belachelijk, met die zakken. Ook ben ik best bang voor die close-up van Keisha, ze kijkt daar zo onschuldig met haar gouden huidje, maar volgens mij is ze daar iets van plan.
Leuk boekje!

Helaas is de cover wel erg saai. Ik had veel liever die foto met die ogen van de meiden. Die was speciaal en ook nog een mooi.

Overall rating: 4,5/5.
Mooi werkje van deze CD.

''De aandacht is verdeeld over alle tracks. Op vorige albums van de Sugababes vond ik de singles altijd heel erg leuk en catchy, maar de rest niet.''
Komt van Ericos van de vorige bladzijde en ik ben het hier helemaal mee eens. Ik heb geen andere CD's van de babes (behalve de Greatest Hits), maar wel beluisterd en deze is in mijn ogen toch van een stuk beter niveau, qua lyrics EN qua muziek. Bij die andere stonden er echt nummers op waarvan mijn haren uitvielen. (Had hier ook nog gekund als 3 Spoons erop stond).
Helaas geen 5 sterren omdat ik het geheel een beetje raar vind, hoewel ik gek op deze CD ben.

avatar van NewYorkCityLight
3,5
Hoog gemiddelde voor de Babes! Vooral vergeleken met hun andere CD's. Terwijl deze toch het minste gewaardeerd wordt. En tsja, is het gek dat een GirlsAloudFan 0.5 punt geeft?

Ik hoop dat de volgende CD weer zoals deze is!

avatar van herman
Berichten verplaatst naar Sugababes

avatar van NewYorkCityLight
3,5
Ik kom er net achter dat About You Now Change en Denial heeft overleeft in de charts van Kroatie. About You Now kwam erin, stukje later Change, Change ging eruit, Denial kwam erin en verdween weer (en niet dat ze er kort in hebben gestaan, allebei zo'n 13 weken) en toen Denial de charts uit ging stond About You Now er nog steeds in... Toch wel een aardig hitje daar.

avatar van Waste Management
4,5
''Never Gonna Dance Again'' en ''My Love is Pink'' zijn heerlijke Dance songs.

avatar van Emile93
4,5
Samen met Catfights & Spotlights het beste album van de Suga's!

avatar van NewYorkCityLight
3,5
Sugababes – Change

Na het uitbrengen van de ‘Greatest Hits’ en een paar teleurstellend presterende singles (‘Follow Me Home’ #32, ‘Easy’, #8) was de druk op de Sugababes groot om te laten zien dat ze, ondanks een tweede line-up wisseling, nog steeds meetelden in het muziekwereldje. Gelukkig voor hun was daar ‘About You Now’, dat maar liefst vier weken op de nummer 1 positie in de UK heeft gestaan. ‘About You Now’ is tevens uitgegroeid tot de best verkochte Sugababes single in de UK. Vreemd genoeg deed dit nummer in Nederland relatief gezien weinig, ondanks dat de Sugababes tot dan toe juist in Nederland veel hits kenden.

‘Change’ werd uitgebracht in de herfst terwijl ik dit meer een lente/zomeralbum vind. Qua geluid ligt het geheel in de lijn der verwachting van de eerste single. Goed in het gehoor liggende popnummers die allemaal weer net een tikkeltje minder spannend zijn dan op ‘Taller’, wat al een gelikte versie was van ‘Three’, wat het brave broertje was van.. afijn. Op dit album gaan ze dan ook regelmatig de mist in. ‘Back When’ en ‘Undignified’ vind ik twee draken van tracks, voornamelijk door de refreinen. Ook ‘Mended by You’, een ballad, vind ik veel te glad en klinkt (met name tekstueel) als een Atomic Kitten reject.

Bij de vorige twee albums waren de tweede en vierde singles steeds ballads. Waarschijnlijk dat dat een reden was dat de keuze viel op ‘Change’ als tweede single. Helaas presteerde het teleurstellend, al helemaal als je bedenkt dat het na een monsterhit werd uitgebracht, en behaalde het slechts de dertiende positie in de charts. Zelf heb ik een haat-liefde verhouding met dit nummer. Ik vind het refrein wel gaaf maar aan de andere kant is het nummer me net iets te dramatisch (met name in de bridge naar het refrein toe). ‘Denial’ werd de derde single en presteerde ook minder goed dan verwacht, ondanks dat ik dit toch een prima nummer vind dat niet onder doet voor de eerdere Sugababes singles.

Nooit eerder was een nummer zo duidelijk gericht aan hun gay fanbase als ‘My Love Is Pink’, een pakkende poptrack die, in plaats van ‘Change’, best als tweede single uitgebracht had mogen worden. Het nummer valt denk ik het beste te klassificeren als bubblegum-pop. Op ‘Back Down’, een track met reggae-invloeden, is het geluid van de oude Sugababes het meest terug te horen. Vroeger vond ik dit nummer echter verschrikkelijk, nu kan ik er best van genieten. Elke dame verzorgt in een refrein de ad-lips wat ik ook wel leuk gedaan vind.

‘Open the Door’ is, sinds ik dit album voor het eerst hoorde, één van mijn favoriete tracks geweest van de Sugababes en dat is het nog steeds. Op de één of andere manier doet het iets met me. De bridge van Amelle vind ik erg mooi en de middle 8 van Keisha is ook top. I could say I hate you now, but you’d see through me easily. ‘Surprise’ is ook een hoogtepunt. Een lekker agressieve track met ook met name een leuke middle 8. Lately you’ve been saying it’s a tragedy. Maybe yeah for you but baby not for me. Beide nummers (en 'About You Now') zijn overigens geproduceerd door de, inmiddels controversiële, Dr. Luke.

Al met al heb ik met het album ‘Change’, net als met het nummer, een haat-liefde verhouding. Ten tijden van het verschijnen van dit album was ik helemaal verslaafd hieraan maar nadat ik met terugwerkende kracht alle andere albums van de Sugababes in huis heb gehaald moet ik toch constateren dat dit uiteindelijk mijn minst favoriete Sugababes album is. Het mist gewoon iets wat ze op eerdere albums wel hadden – een beetje meer lef en meer persoonlijkheid.

In mijn Sugababes albumrank zou ik ‘Change’ dan ook op de laatste plaats (van zes) zetten.

avatar van Waste Management
4,5
''Never Gonna Dance Again'', ''About You Now'', ''Denial'', ''Back Down'' en ''Open the Door'' blijven voor mij de best nummers van deze mieren-zoete pop album.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:42 uur

geplaatst: vandaag om 10:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.