Helado Negro - Phasor (2024)

Electronic / Pop
Label: 4AD

1. LFO (Lupe Finds Oliveros) (3:06)
  2. I Just Want to Wake Up with You (3:50)
  3. Best for You and Me (3:05)
  4. Colores del Mar (3:44)
  5. Echo Tricks Me (4:09)
  6. Out There (4:54)
  7. Flores (3:19)
  8. Wish You Could Be Here (3:53)
  9. Es una Fantasia (5:02)
avatar van sj0n88
Mooie albumcover, en de singles I Just Want to Wake Up with You en Best for You and Me zijn echt verslavend goed. Dit voorspelt eindejaarsmateriaal van deze sympathieke artiest. We wachten het nog even rustig af.

avatar van lowieke
Mijn god, 1 luisterbeurt en weet alweer dat het wederom een weergaloze plaat is.

avatar van Zwammer
Nog even wennen dit. Producties lijken op eerste gezicht wat experimenteler dan op zijn voorgaande albums. Niet per se negatief, maar vergt nog wat meer luisterbeurten voor een goed eerste oordeel. Kan wel horen dat nummers rijkelijk zijn gearrangeerd en single I Just Want to Wake Up with You is alvast een prachtnummer.

avatar van lowieke
Het enige wat iets minder goed is aan deze plaat is de lengte.

Weergaloos, altijd al fan maar Roberto begint naar mijn nummer 1 artiesten te krabbelen

avatar van overmars89
lowieke schreef:
Het enige wat iets minder goed is aan deze plaat is de lengte.

Ik ben eigenlijk heel blij dat dit album een stuk beknopter is dan zijn voorganger. Die was wat langdradig namelijk. Ik heb ook het gevoel dat deze plaat iets experimenteler is, maar dat betekent voor mij dat ie meer groeipotentie heeft.

avatar van overmars89
"Es una Fantasia" is wel echt een prachtige afsluiter!

avatar van vivalamusica
Fijne luchtige groovy sound, met lome zang out of space.

avatar van sj0n88
Ik vind vooral Out There echt een magnifieke track. LFO was de enige single die nog niet was geland bij me, maar inmiddels kan ook dit nummer mijn goedkeuring wegdragen.

avatar van Kaaasgaaf
Heel fijn plaatje dit, vind deze muziek ook een stuk beter tot z'n recht komen met een kortere speelduur. De voorganger verzandde wat teveel in gelanterfant, terwijl een deel van die nummers tot z'n best werk behoorden. Deze borduurt daarop voort maar is bijna de helft korter en daardoor krijgt de dromerigheid iets vluchtigs, op een positieve manier, als iets wat je vast wil grijpen maar vervolgens verdwenen is. Ik zie in sommige reviews het lounge-woord voorbijkomen, maar het knappe van Helado is dat hij bepaald nooit de makkelijke weg kiest, sommige nummers zitten behoorlijk bevreemdend in elkaar, en tegelijk laat hij het totaal vanzelfsprekend klinken, ja net zoals dromen vaak tegelijk vreemd en vanzelfsprekend zijn. Dit is niet zomaar muziek om op te 'loungen' (wat klinkt dat woord toch ook altijd ordinair) maar om je geheel door mee te laten voeren, naar een volstrekt unieke wereld die alleen door deze artiest kon worden geschapen.

avatar van Slowgaze
Wat Kaaasgaaf zegt.

avatar van Omsk
Bijzondere artiest die met minimale middelen - veel nummers worden slechts ingekleurd met een eenvoudig midi-arpeggiator - een veelheid aan muzikale universa kan oproepen: de Spaans-talige nummers hebben de ritmische loomheid van bossanova, 'I Just Want to Wake Up with You' and 'Best For You And Me' zijn stadse hymnes die associaties met Destroyer en The Blue Nile oproepen, en het openingsnummer heeft een bevreemdendheid die in vaagheid alleen voorbijgestoken wordt door zijn videoclip. En toch vormt het een geheel, van cement voorzien door de beklemmende zwoele zang.

avatar van vivalamusica
Heel passend bij dit mooie weer. Voor mij een van de betere platen van de eerste helft van het jaar.

avatar van Poles Apart
De geest van pionier Arthur Russell waart wel heel erg rond op dit album.