Survivor - Eye of the Tiger (1982)

Label: Scotti Bros.

1. Eye of the Tiger (4:06)
  2. Feels Like Love (4:08)
  3. Hesitation Dance (3:52)
  4. The One That Really Matters (3:32)
  5. I'm Not That Man Anymore (4:49)
  6. Children of the Night (4:45)
  7. Ever Since the World Began (3:46)
  8. American Heartbeat (4:10)
  9. Silver Girl (4:52)
  10. Eye of the Tiger [Extended European Version] * (5:56)
Eye of the tiger is een geweldig nummer!! Daar krijg ik echt energie van.

Snowman
Eye of the tiger is echt lekker om mee te trainer.

avatar van Dielie
Rocky Balboa !

avatar van Toon1
Snowman schreef:
Toch een geweldig nummer of niet dan?

Mmm... hier ga je toch even uit de bocht, snowman!

evelien schreef:
Eye of the tiger is een geweldig nummer!! Daar krijg ik echt energie van.

Inderdaad een GEWELDIG kutnummer

avatar van Dielie
beetje overdreven reacties vind ik, 'Eye Of The Tiger' is een 80-ties nummer om op te dansen met de nodige percentage alkohol in de bloedsomloop, amusement!

geod nummer om op te joggen en trappen op en af te lopen

Casartelli (moderator)
Nou mensen, dit is best een heel behoorlijk AOR-album, waarbij het titelnummer niet geheel representatief is. Het beste Survivoralbum is overigens Vital Signs uit 1984.

teutoon
Fugu schreef:
Inderdaad een GEWELDIG kutnummer

Voel ik hier iemand die nog nooit los is gegaan.
Zal lekker feesten zijn met jou als iedereen wat drank op heeft en jij lekker stijf blijft.

Kom op zeg, Eye of the tiger, Jump, The Final countdown zijn allemaal foute nummers, maar het zijn wel feestnummers. Nummers waar je energie van krijgt. Ben benieuwd welke muziek jou oppept voor een wedstrijd.

Je geeft de Vengaboys een laag cijfer. Opzich terecht als je naar de muziek kijkt, maar het is wel erg lachen natuurlijk. Je moet niet alle muziek zo serieus nemen man.

Ik ken zat mensen die into muziek zijn, maar de Vengaboys zijn toch geweldig als je niet helemaal nuchter meer bent.

Vind Eye of the Tiger een mooi nummer. Op z'n tijd. Zal hier nooit een heel album van kunnen luisteren, een beetje vergelijkbaar met Toto.

avatar van Poeha
Oei...pas nou op Spuit 12 met die opmerkingen over Toto voordat we weer een hele reut aan Toto discussies krijgen (ha, ha).

Eye Of The Tiger is inderdaad nog steeds een geweldig nummer.
Nog maar eens dit hele album beluisteren.

avatar van Snakeskin
Eye of the tiger is met een enorme voorsprong de favoriete single van mijn broer. Geheel in de stijl van Rocky Balboa heeft mijn broer ook een ijzersterke rechtse. de single is onontkoombaar. De rest van de plaat blijft daarbij ver achter.

nu krijg ik zin om de hele rocky reeks weer eens uit de kast te trekken.

avatar van Jumpjet
Snakeskin schreef:
De rest van de plaat blijft daarbij ver achter.

En dat valt dus erg mee. Het probleem van dit soort albums -en dan bedoel ik dus albums waarop één wereldwijde hit staat- is dat de rest niet of nauwelijks bekend is en daarmee ook geen waardering krijgt.
De titeltrack hoef ik niet zo nodig meer te horen, maar Children of the Night en I'm not that man anymore blijven prima AOR-songs.

avatar van patrickvandenbos
kan er niet meer van maken

avatar van Metalhead99
De band, die vooral bekend werd door hun soundtracks voor de Rocky films. Een degelijke rockband, niet bijzonder, maar gewoon degelijk.

avatar van bikkel2
Survivor is natuurlijk bekend van Eye Of The Tiger en in mindere mate met Burning Heart .
Dit album is zonder echt bijzonder te zijn , prettig in het gehoor liggende A.O.R van Amerikaanse leest . De zanger gaat lekker de hoogte in , zoals veel vocalisten in dit genre dat zo goed kunnen .

De titeltrack springt eruit betreffende de erkening en het pakkende verloop . Eeuwigheidswaarde en eeuwige roem voor de band .

Bij Eye of the Tiger hoor je dat nog niet zo, maar later op het album en vooral bij Silvergirl gaat het op Journey lijken.

avatar van Rinus
Het album, dat de doorbraak betekende voor de band. Uiteraard door het titelnummer, en het eerste album dat ik ooit van de band aanschafte. Gelijk daarna de twee voorgaande albums gekocht, en toen de band altijd " bijgehouden". Komt nog regelmatig op de draaitafel (vinyl).

avatar van Madonna
"Eye of the tiger" is het ultieme nummer voor een kickbox gala. Het is en blijft een klassieker van de bovenste plank. Het nummer verveelt ook niet. Top nummer. Staat op mijn I-pod.

avatar van ChiefRocka
Het album begint direct met de hit hitsong die voor vele personen het favoriete nummer zal zijn. Wat zowel een voordeel als een nadeel heeft in mijn ogen. Het album boeit hierdoor wel gelijk vanaf het begin. Velen zullen echter van mening zijn dat het niveau van de songs daarna daalt. Al ben ik persoonlijk van mening dat er nog wel nummers van een vergelijkbaar niveau volgen. Zelf blijf ik altijd het idee houden dat wanneer de titel song later op het album zou voorkomen, mogelijk meer mensen het hele album af zouden luisteren. In mijn ogen uiteindelijk toch een heel aardig album, dat dan ook regelmatig gedraait word.

avatar van Metal-D78
I'm not that man anymore vind ik het hoogtepunt van de cd!

Ozric Spacefolk
Survivor wordt ten onrechte afgedaan als de band met de hit 'Eye of the Tiger".

Los van het feit dat Survivor gewoon een goede hardrock band is met goede muzikanten is Jim Peterik natuurlijk één van de meest belangrijke songwriters uit de jaren 70/80/90.

Hij zal pak 'em beet 1000 hits hebben geschreven?

Goed, terug naar deze plaat. Redelijk veilige pop-rock plaat van een band die mijns inziens meer in zijn mars heeft.
Enigszins vergelijkbaar met Foreigner, maar Survivor is wat steviger.

Feels Like Love gaat ook lekker te keer.

Casartelli (moderator)
Survivor steviger dan Foreigner? Dat zie ik toch andersom...

Ozric Spacefolk
Dan ken ik nog niet genoeg van beide bands, waarschijnlijk.

Misschien gaat de strijd gelijk op.

avatar van Metal-D78
Ozric Spacefolk schreef:
Misschien gaat de strijd gelijk op.

Casartelli (moderator)
Nouja, het hangt er ook wel een beetje mee samen dat (naar mijn immer bescheiden mening althans) de hoogtijdagen van Foreigner rond 1982 eindigden en die van Survivor juist begonnen. Survivor zat dus wat meer in de tijd van snaarsynthesizers en andere suikerspinnerij (om die beeldspraak die ik elders las nog maar eens te gebruiken). Maar dat is meer een beschrijving dan een waardeoordeel; Survivors Vital Signs is evengoed een AOR-hoogtepunt als Foreigners 1e en 4e.

Come again?

avatar van Edwynn
Juist ook op de radio: Hippe platendraaigast met niet stilstaande kaken roept op quasi-treurige toon dat Jimi Jamison dood is en gaat dan Eye Of The Tiger draaien. Faalhazen.

Ozric Spacefolk
Eigenlijk is Jimi de 31ste aan een hartaanval overleden. Het is tragisch.

Toevallig had ik gisteravond twee Survivorplaten op mn ipod gezet om te luisteren beoordelen. Dat maakt het wel waat beladen, nu.