Babyshambles - Shotter's Nation (2007)

Rock / Punk
Label: EMI

1. Carry on Up the Morning (2:57)
  2. Delivery (2:42)
  3. You Talk (3:33)
  4. UnBiloTitled (3:53)
  5. Side of the Road (2:11)
  6. Crumb Begging (3:43)
  7. Unstookie Titled (4:31)
  8. French Dog Blues (3:33)
  9. There She Goes (3:31)
  10. Baddies Boogie (3:55)
  11. Deft Left Hand (4:05)
  12. Lost Art of Murder (4:40)
VdB
Daarnet in de auto nogmaals tot de conclusie gekomen dat er echt geen enkel slecht nummer op de CD staat. Persoonlijke favorieten tot nogtoe: Carry on up the morning, Delivery, You Talk, Side of the Road, Unstookie Titled, French Dog Blues, There She Goes.

De LE met DVD bij is trouwens ook een aanrader. Je krijgt een miniconcertje (5 nummers) en de video van Delivery, maar vooral een interview met alle bandleden over elk nummer op de CD (40 minuten). Het valt ook op dat Babyshambles nu ook meer dan ooit een echte band is. Waarin ook gitarist Michael Whitnall een heel cruciale rol speelt. En de productie van Stephen Street heeft de band echt naar een ander niveau gebracht.

avatar van Coentje
Stukje uit Lost Art Of Murder

Get up off your back
Stop smoking.... that
You could change your life
Do you think you'll change their mind

Zou hier niet eigenlijk crack ipv. that moeten staan ?

avatar van mr-mucho
dat dacht ik dus ook

avatar van Xel
Xel
Niet slecht dit album. Ik mis The Libertines behoorlijk, maar dit abum "weet de pijn wat te verzachten".
Op dit moment 3,5*, maar zeker doorgroeimogelijkheden....

tondeman
Ik kan nog steeds niet geloven hoe goed dit album is.

Jornaquin
Ik ook niet.

There She Goes vind ik heerlijk (downtempo) maar de rest doet me voorlopig niet echt veel..

avatar van Irish
ik weet niet echt wat ik hier van moet vinden..
muzikaal is het allemaal dik in orde, erg goed zelfs. veel beter dan Down In Albion. maar dan komt Pete en verpest voor mij het nummer, raar eigenlijk want normaal vind ik zijn stem en teksten best aardig en soms ook wel ontroerend.
ik weet dus nog niet wat ik hier van moet vinden, voorlopig een *3

Er schijnt nogal wat consensus te bestaan over de (slechte) kwaliteit van DIA. Ik sluit me aan bij de recensent van Uncut die zich afvraagt of deze critici naar dezelfde plaat luisteren als hij. Heerlijke plaat, fantastisch geproduceerd. Shotters Nation is bijna even geniaal.

Waw, man, wat een groeier deze plaat! Ik kan me al voorstellen dat dat daar een rock 'n roll feestje gaat worden de dag na mijn verjaardag in den ab! Gewoon stuk voor stuk goeie songs en daar draait het om. Ben vooral fan van there she goes en de afsluiter.
Hoe je op een week tijd plots fan bent van dit album..

avatar van Kirsten035
Ohoh wat een genialiteit. Fantastisch album.

avatar van Kos
Kos
Delivery is alvast een fijn plaatje.

avatar van rzasa
Delivery zou zo een Broder Daniel nummer kunnen zijn. Goeie single, rest van de plaat ken ik nog niet.

Tresonyx
gerre schreef:
Waw, man, wat een groeier deze plaat! Gewoon stuk voor stuk goeie songs en daar draait het om. Hoe je op een week tijd plots fan bent van dit album..

Amen to that!

Ik kende de muziek van Pete niet. Telkens als die kerel op tv of in de kranten stond was ie 'half dead and a third alive' waardoor ik dacht dat z'n muziek troep zou zijn. Een zwaar onterecht vooroordeel dus!

*drukt de play knop nog eens in

Vanwege een goede recensie over deze cd en door 'm hier op Musicmeter in de top 10 terug te zien waagde ik mij aan dit cd'tje. De eerste 2 tracks zijn super, de rest van de cd mag er ook zijn. Lekkere Indie rock: 4,0*

avatar van Jonasds
Leuk plaatje , maar ik vond het debuut beter...

Blijven luisteren: hij wordt alleen maar beter!
(stem verhoogd naar 4,5*)

avatar van Justt
Fijne plaat,
Na het uit elkaar gaan van The Libertines was het wachten op nieuwe geniale muziek van Pete. Down in Albion was naar mijn mening een hele goede debuutplaat van de Babyshambles en met Shotter's Nation bewijzen ze maar weer dat het nog niet afgelopen is met de muziek van Pete. Ik wacht het live optreden in de Effenaar af, na 2 x afgezegd te hebben.

Pete Doherty was voor dat hij bekend was al een geniaal jongetje. Hier een toevallig interview met MTV, waarin hij zich uitlaat over Oasis: Geniaal!

avatar van jeroenheinz
Wist niet goed wat te verwachten van deze plaat, kende meneer Pete alleen van zijn vele drugsschandalen. Moet zeggen dat dit toch een erg lekker plaatje is geworden, die regelmatig op mijn mp3 aanstaat als een les weer slaapverwekkend is Ga ook snel het werk van The Libertines eens beluisteren

Het is en blijft een geweldig album. Je vindt 'm gelijk goed (als je van indie rock houdt), maar daarna wordt 'ie alleen maar beter. Eén van de topalbums van het jaar dit!

avatar van Leonard91
Kende eigenlijk alleen de naam omdat Pete zo vaak in de krant staat. En nu blijkt er ook nog eens hele leuke muziek achter te zitten, sommige nummers zijn echt geniaal, zoals de eerste twee, alleen jammer dat het niveau niet het hele album lang volgehouden kan worden. Wel erg lekkere plaat, 4*.

avatar van buckie
Ik zou die graag online bestellen, maar weet niet via welke aanbieder dit best gebeurt naar belgie. Iemand suggesties?

wcs
Goeie cd maar ik had meer verwacht, misschien ben ik de laatste jaren teveel verwend geweest met de libertines

avatar van bver
Mij doet het niets, vind het zelfs enorm vervelend klinken na een tijdje. Delivery is echter wel een goed nummer.

avatar van sdr
sdr
Pete Doherty heeft gewoon een vervelende stem, ik heb liever de Dirty Pretty Things.

wcs schreef:

Beste, als je 'm goed vindt, moet je de cd geen 2,5* geven: dat is een 5 (onvoldoende).

wcs
In het begin had ik er nog een 3,5* voor over maar ondertussen ben ik hem beu gehoord maar ja 2,5* is net iets te weinig, 3* sterren dan maar.Leuk cd'tje maar over een jaar zal ik hem compleet vergeten zijn net als bvb de kooks waar ik echt niet meer naar luister

Mayne
Pete blijft me toch verbazen. In interviews of weekbladen komt hij infantiel over, maar achter zijn muziek zit toch enige genialiteit. Deze komt het beste naar voren bij "There She Goes" en natuurlijk "Lost Art of Murder". De rest van het album is gevuld met allerlei leuke liedjes en het luistert bijzonder lekker weg.
Maar het haalt allemaal nét niet het niveau van The Libertines, waar Pete op zijn best was, samen met Carl.

avatar van Bartjeking
Volgende week hoop ik hem live te kunnen beoordelen in de effenaar.....als die komt.

(verwijderd)
Gisteren gezien in de Effenaar. Aardig, vooral het voor- voorprogramma, maar de set zelf was schandalig kort. Beetje een desillusie, had er meer (in de letterlijke zin) van verwacht. Mijn favorieten van zowel dit als het vorige album (There She Goes, Deft left Hand, Albion, Loyalty Song) werden niet gespeeld. Tegenvaller.