Tate McRae - Think Later (2023)

Canada
Label: RCA

1. Cut My Hair (2:55)
  2. Greedy (2:09)
  3. Run for the Hills (2:23)
  4. Hurt My Feelings (2:02)
  5. Grave (3:13)
  6. Stay Done (2:51)
  7. Exes (2:39)
  8. We're Not Alike (3:00)
  9. Calgary (2:20)
  10. Messier (3:57)
  11. Think Later (2:13)
  12. Guilty Conscience (2:32)
  13. Want That Too (3:10)
  14. Plastic Palm Trees (2:52)
Deze meid gaat heel groot worden. Met Greedy heeft ze volledig de popafslag genomen, en met enorm succes. Een nieuwe popprinses has arrived!

Al 12 weken staat Tate McRae met 'greedy' op 1 in de Top40. Op dit album blijkt een nieuwe popsensatie geboren. Ze heeft het hele pakket; de looks, dansmoves, een fijne stem en natuurlijk goede nummers. Aan het album moest ik eerst even wennen, maar na een paar keer luisteren, ben ik verkocht! Wat een heerlijke popplaat is dit geworden. De basis is een wat donkere pop met R&B en Trap-invloeden. Beste nummers (voor nu) vind ik: 'greedy', 'run for the hills', 'hurt my feelings', 'exses', 'messier' en 'guilty conscience'.

Dit album haalt niet het niveau van een Future Nostalgia om eens wat te noemen. Maar deze dame is pas 20 jaar oud, dus ben zeer benieuwd naar de progress op haar derde plaat.

avatar van MIAB
Tate McRae laat met haar opvolger zien dat er voldoende kwaliteit aanwezig is en dat terwijl ze in het jaar ervoor nog een behoorlijk debuutalbum presenteerde. Haar opvolger is van dezelfde kwaliteit en die is gewoon goed. Gaat ze hierna een absolute topper presenteren met grote hits? 3,5*

1. Cut My Hair (2:55) --- 4,0
12. Guilty Conscience (2:32) --- 4,0
13. Want That Too (3:10) --- 3,0
14. Plastic Palm Trees (2:52) --- 3,5

avatar van orchance
Teleurstellende kreunmuziek uit wat we inmiddels het meest trashy muziekland uit de Angelsaksische Wereld kunnen noemen: Canada. Oké, toegegeven… Canada is niet alleen maar tenenkrommende veramerikanisering; er zit genoeg goeds tussen de Canadese spotify-lijsten. Maar dan even Tate McRae. Tate danst hartstikke goed, maar is in de basis datgeen wat je krijgt als je aan ChatGPT hebt gevraagd een popartiest anno 2024 te leveren. Er zit weinig stouts, stoers, opzienbarends of creatiefs in Tates tweede album als je als luisteraar al kilo’s aan popalbums hebt geluisterd in het inmiddels 23 jaar durende Britney Spears-tijdperk. Voor de net puberende dertienjarige, zal Tate ongetwijfeld het in en ander opwekken in een TikTok-filmpje. Maar ik kan me nauwelijks voorstellen waarom Tate bij de andere popliefhebbers niet in de vergetelheid van de muzak terecht gaat komen.

Nee, geef mij maar waaghalzen zoals Kali Uchis, de oorwurmen van Ariane Grande, de breekbaarheid van Troye Sivan en de blijvende vernieuwing van de “oude” rotten in het Angelsaksisch popvak (zoals Beyoncé en The Weeknd). Er is gelukkig nog steeds zoveel te bieden in het poplandschap van vandaag de dag, dat we eigenlijk moeten concluderen dat Think Later, hoe aardig ook, in de kern een wegwerpalbum is: prima om een paar weken in de supermarkt aan te zetten, zonde van de tijd om meer dan een luisterbeurt te geven.