Army of the Pharaohs - Ritual of Battle (2007)

Label: Babygrande

1. Swords Drawn (4:10)
  2. Time to Rock (3:48)
  3. Dump the Clip (2:47)
  4. Black Christmas (5:23)
  5. Blue Steel (2:42)
  6. Gun Ballad (3:54)
  7. Strike Back (4:15)
  8. Frontline (4:21)
  9. Through Blood by Thunder (3:45)
  10. Murda Murda (3:42)
  11. Bloody Tears (4:37)
  12. Seven (6:14)
  13. Drama Theme (6:25)
  14. Pages in Blood (4:00)
  15. D and D (2:00)
  16. Don't Cry (4:42)
Hij staat erop .

Hij is (natuurlijk) niet zo goed als zijn voorganger, maar ik vind deze plaat toch wel geslaagd. Qua rap erg genietbaar, en lekkere beats. Seven is het beste nummer, geweldige beat van Ill Bill die een heerlijk sfeertje neerzet waardoor je het nummer kan blijven luisteren. Heel fijn dat het nummer ook lekker lang duurt (6 min.) waardoor je echt even kan genieten van een van de beste nummers van 2007. Minpuntje is dat het album soms wat inzakt (op de helft van de CD) maar gelukkig komen er tegen het einde weer een aantal lekkere nummers. Jus Allah is ook tegenvallend (hij heeft ook maar 3 verses op heel het album), lees daarvoor zijn artiestenpagina. Apathy is dus niet te horen op het album i.v.m. opnames van een ander project (hij zit nog wel in AOTP). De nieuwe leden doen het wel aardig, Vinnie Paz klink gewoon ''standaard''-goed, maar Celph Titled vind ik een van de verrassingen. Er zijn nare dingen over hem gezegd hier op de site maar ik vind zijn stem lekker klinken en komt met leuke en af en toe grappige lyrics. Hij doet me soms een beetje denken aan Tonedeff.

Album in zijn geheel schommelt tussen de 3,5 en 4*, maar ik geef hem dat laatste omdat een halfje lager te weinig is (voor nu).

rico-bballer
Ik heb hem geprobeert toetevoegen maar hij liep elke keer vast ben benieuwd.

Social_Mask
Hun debuut was ge-wel-dig. Ben hier benieuwd naar. Weer een vette hoes trouwens.

Relax
Hij is inderdaad iets minder maar meer professioneel.

avatar van WouterL
Relax schreef:
Hij is inderdaad iets minder maar meer professioneel.

sluit ik me bij aan.....niettemin blijft het een goed album....

taart
Prima album

Hmmm... klinkt allemaal wel strak en krachtig, maar hij wist mij op geen enkel moment echt te boeien. Het klink allemaal zo inwisselbaar.
Is waarschijnlijk ook niet echt mijn stijl van hiphop, dus zal de gemiddelde score niet té hard naar beneden halen

avatar van herbertwest
MJ_DA_MAN schreef:

Ja joh? Is me nooit echt opgevallen. Ik vind Celph Titled ook erg dope.

Gekkenhuis
Het is wederom een lekker underground hip-hop album geworden met harde lines. Celph Titled steelt inderdaad de show (We finger fuck bitches with Freddy Kreuger gloves on) en ook Chief Kamachi vind ik een goede indruk maken. Minpunt zijn de nieuwe members Demoz en Doap Nixion, die jammer genoeg ook op vrijwel elke track meedoen en ook Jus Allah komt niet sterk. Ander klein minpuntje zijn sommige producties die me veels te saai zijn (Time to Rock, Seven, D and D). Dump the clip vind ik dan wel lekker origineel gesampled en ook gelijk de beste productie.

3.5*

Relax
Hahaha Jus Allah is lachwekkend slecht op dit album.
Het is dat MJ_DA_MAN zei dat hij nu ook zo'n fake stem heeft.
Hij doet en klinkt precies hetzelfde als Vinnie Paz, als hij de R uitspreekt lijkt hij wel een kakker en dat gaat niet samen met een neppe grom stem.
Jammer.

avatar van Nahuel
Jus Allah sucks, ik had duidelijk wat meer van hem verwacht, Vinnie is alleen cool in Bloody Tears, Planetary is ok, Celph Title steelt duidelijk de show, maar ik had echt veel meer verwacht van de army, alleen bloody tears, seven en black christmas vind ik goed, murda murda en blue steel zijn gewoon slecht, de rest is middelmatig.

Gekkenhuis schreef:

Army Of The Pharaohs never make love songs, we finger fuck bitches with Freddy Kreuger gloves on.

Relax
Goed album, harde beats en geweldige rappers.
Ik weet niet hoe deze rapper heet, maar hij rapt alsof hij uit een bijbel leest in de kerk ofzo.
Maar hij en Celph Titled zijn heerlijk bezig, ik vind Vinnie Paz echt een hele slechte rapper geworden, hij is te simpel bezig, je hoord hem per line stoppen met rappen, volgens mij kan hij niet 1 couplet in 1 keer opnemen.. maar moet hij per zin stoppen zodat hij geen fouten maakt.
Ik vind zijn stem zo klote nep.. het is onzin, jammer dat Jus Allah Orange ook zo moet praten.

Het eerste verse van Drama Theme..

avatar van MJ_DA_MAN
Ja haha, idd. Echt een van de meest grappige (negatief bedoeld dus)/lachwekkende verses ooit van een respectabele MC. Hoe ie die ''R'' uitspreekt idd, hij klink echt als een kakker. Als Jus ook zo klinkt op de nieuwe JMT weiger ik die plaat te beluisteren, omdat het dan gewoon gênant voor woorden is.

2 van die nep stemmen

avatar van Nahuel
Ach ja, het niveau van Violent by Design gaan ze toch niet meer halen, en die flow van Allah hou maar op, Vinnie stopt dan per zin, deze gozer stopt bij elk woord haha.

Relax schreef:
Laat dát nou net de hoofdreden zijn waarom ik niet van Sean P houd. Maar goed, Vinnie kan wel gewoon goed rappen, dat heeft ie wel definitief bewezen op de laatste JMT-plaat. Ik heb dus gewoon vertrouwen ik hem, alleen vrees ik het ergste door Jus Allah. Ze horen bij AOTP zelf toch ook wel dat hij met zo'n geforceerde stem voor geen meter klinkt?

MJ_DA_MAN schreef:

Laat dát nou net de hoofdreden zijn waarom ik niet van Sean P houd.

Grappig genoeg doet hij dat niet.. hij rapt zijn couplet in 1 keer, Vinnie Paz stopt per zin, hij neemd 1 zin op, stopt en doet het dan weer.

Relax schreef:

Dat doen echt 90% van alle rappers. Hooguit 2 bars per keer.

Gekkenhuis schreef:

Dat doet echt 90% van alle rappers. Hooguit 2 bars per keer.

Bron ?

Gekkenhuis
Heb ik niet, maar als je 16 bars in één keer moet opdreunen gaat dat heel snel fout. Je kan dan doorgaan tot je het wel goed hebt of je neemt gewoon 2 bars per keer op. Tenminste dit is wat ik er altijd van heb begrepen, rap zelf niet . Mocht ik het helemaal fout hebben, dan leg ik me daar bij neer.

Relax schreef:

Dan beluister op Monkey Barz nummers als I Love You (Bitch) en Bye Bye nog maar eens.

MJ_DA_MAN schreef:

Ja hij STOPT per zin, dat heet een flow.
Maar zoals ik 100x moet zeggen tegen jou... Vinnie Paz neemt 1 zin op met de microfoon... gaat even koffie drinken, dan neemt hij de volgende zin weer op, je hoord iedere nieuwe zin door zijn vorige zin gaan.
Sean Price rapt het tenminste ineenkeer inplaats van steeds opnieuw achter de microfoon gaan om een nieuwe zin te gaan opnemen.

Ik hoop dat ik nu duidelijker ben.

avatar van MJ_DA_MAN
O dat bedoel je. Dat is natuurlijk onzin, ten eerste was je er niet bij tijdens de opnames en ten tweede doet geen enkele (fatsoenlijke) rapper dat. Met het kaliber dat Vinnie heeft is het ook helemaal niet nodig.

Dat is natuurlijk onzin

Luister eens voor de gein goed naar de eindes van iedere zin, je hoord gewoon de 2de zin door de eerste zin heen gaan, het lijkt elke keer alsof hij geen adem neemt om te rappen.. zijn hele verse door.

avatar van herbertwest
MJ_DA_MAN schreef:

Er zijn wel meer rappers die dat doen hoor MJ. Meerdere takes over 1 nummer zodat het vloeiend in elkaar overloopt.

rico-bballer
Ja maar niet per zin dan ben je wel van laag niveau en dat kan al niet klinken naar mijn idee dan heb je zo'n geforceerde flow.

herbertwest schreef:

Maar niet per zin zoals Relax beweert.

Relax
MJ zoals ik zei, luister eens voor de gein naar iedere zin einde van Vinnie Paz.