Army of the Pharaohs - Ritual of Battle (2007)

Label: Babygrande

1. Swords Drawn (4:10)
  2. Time to Rock (3:48)
  3. Dump the Clip (2:47)
  4. Black Christmas (5:23)
  5. Blue Steel (2:42)
  6. Gun Ballad (3:54)
  7. Strike Back (4:15)
  8. Frontline (4:21)
  9. Through Blood by Thunder (3:45)
  10. Murda Murda (3:42)
  11. Bloody Tears (4:37)
  12. Seven (6:14)
  13. Drama Theme (6:25)
  14. Pages in Blood (4:00)
  15. D and D (2:00)
  16. Don't Cry (4:42)
avatar van huigert
Deze cd is minder dan zijn voorganger,maar nog steeds hele goede plaat. CELPH is erg sterk weer, maar die is ondertussen genoeg opgehemeld hier haha. Seven, Drama Theme en Don't Cry zijn de favorieten.

avatar van J.M.
J.M. schreef:
het valt me vooral op dat ik Vinnie één van de minste rappers vind, zo'n beetje op alle nummers waar hij op rapt vind ik hem de minste.

Valt toch wel mee.

Relax
MJ_DA_MAN schreef:
Dat album en deze zijn nogal een wereld van verschil .

Ik zag hun eerste in Free Record Shop liggen, die heb ik dan ook gelijk uit de schappen gehaald.

avatar van Rhythm & Poetry
Nét wat minder dan zijn voorganger. Maar met 4* nog steeds meer dan goed. Op dit album staat wel hun beste nummer (Seven) vind ik. Vinnie Paz zorgt ervoor met zijn rauwe sound dat er genoeg afwisseling is op deze cd, maar is niet de beste MC van de groep. Celph Titled vind ik de beste op dit album. Prodsuctioneel steekt dit ook goed in elkaar.

Favoriete moment:

Demoz (op Seven):

Nigga, If I had 24 hours to live,
Fuck, 24 hours, gimme 24 seconds,
Vin I'm drivin off a bridge,
Broken rib, no windshield, covered in carosine,
gasoline, tank filled to the top,
magazines of these phony rappers ripped in pieces,
No preechers, strong enough to take me outta my zone,
I broke jesus, broke niggas who squeal,
rob niggas who steal, kill niggas who kill,
I'm to sick for a pill,
Man these niggas aint real they real fake,
they say they a man but they fuckin with real snakes,
thats when you put em in a truck with they grill taped,
rip and reverse and run into a stealgate,
I'm a suicide driver, never been a liar,
If I dont kill you later I'ma kill you "Manyana",
ya'll dont want know problems,
ya'll dont want no drama,
Nigga I'ma take a trip with your baby momma, Suicide Driver.

Die laatste lines als die beat weer veranderd (Vanaf I'm a suicide driver)

Als het nummer afsluit met die beat krijg ik ook altijd kippenvel.

Hypno
Word Demoz vind ik ook de beste op de CD heeft veruit de meeste Verses op het album wil graag meer van die gast horen heerlijke Stem en delivery heeft ie

avatar van Raffalinho
Het is een lekker album maar the torture papers was net iets beter, maar ook deze album is lekker hard. Demoz was in mij ogen de rapper die het hardst kun over komen. Maar de rest was ook goed.
De beats zijn goed. En klinken lekker hard uit je speaker.

Seven, Gun Ballad en Bloody Tears is de beste nummer uit deze album

Mr_White
Ik ben het met iedereen eens. Demoz (van wie ik nog nooit gehoord had) wandelt hier even naar binnen en rapt alles naar gruzelementen, ongelooflijk. Hij maakt het ontbreken van Apathy meer dan goed en wordt daarbij goed ondersteund door de rest. Ook Celph Titled komt met wat schitterende punchlines, maar van hem mag je ook niet anders verwachten.

avatar van MJ_DA_MAN
Ik snap de ophemeling (om het zo maar even te noemen) van Demoz niet. Hij is vrij aardig op deze plaat (iig een stuk beter dan Doap Nixon en Josh Allar) maar hij behoord toch tot de minderen van de groep.

Harco
Misschien is dit een domme vraag, maar ik zie mensen Jus Allah tegenwoordig steeds Josh Allar noemen. Is dit zijn hedendaagse artiestennaam?

Harco schreef:
Dit stond op het forum van Canibus-Central:

It's a name they made to identify Jus Allah's cracked out, thesaurus rhyming alter ego. Ever since he started rapping like shit, they've made fun of him by calling that personality "Josh Allar", just 'cause it sounds funny. Kinda like Vinnie Paz post-VbD persona being referred to as Bernie Paz.

Bijnaam door zijn wacke nieuwe stijl dus.

avatar van 'State Of Mind'
Ik vind de flow van DEMOZ gewoon echt goed

grimy_jason
Beste plaat van 2007 en deze vind ik ook beter als The Torture Papers.

avatar van J.C.
Gotver, ik heb weer gestemd terwijl ik mijn bericht nog niet had geplaatst. Om een lang verhaal kort te maken; een paar supertracks, een paar zware kuttracks en een paar die er tussen zitten.

Ik zit tussen de 3* en 3.5*. Door Seven leun ik toch net iets meer naar de 3.5*.

Die eerste twee zinnen van Celph op Seven zijn trouwens echt grappig:
You better cross your t's, cause we'll dot your eyes.
You can say that you're specialized, but pharaohs will optimize.

Overigens onbegrijpelijk voor mij dat dit album een hoger gemiddelde heeft dan The Torture Papers.

grimy_jason
Deze cd luister ik de laatste tijd veel en ik vind hem beter dan The Torture Papers die ik origineel heb.
De single (Bloody Tears) vind ik ook beter dan de vorige single....
Toch een enorm hoog niveau voor een cd uit 2007 al dan niet de beste cd van 2007....
Verder vind ik het vooral qua productie enorm dope want enkel Chief Kamachi, Celph Titled, Demoz en Vinnie P vind ik dope spitten, de rest is wel goed maar verder niks speciaals....

Die Metal invloed op Pages in Blood vind ik ook enorm dope alleen had ik wat meer dope verses verwacht van Vinnie P....

Enorm dope line van deze cd :

Vinnie P

Never nothin soft, everythin' a violent song
Kanye West, gay rapper, thats when lines are drawn

WORD UP

Relax
Kanye West is katholiek, ik dacht dat jij je mede gelovigen wel steunde?

avatar van nega
Dit album draagt echt een hele dope vibe met zich mee, er zijn weinig albums met zo een vibe, Alleen jammer dat er weinig momenten echt rust inzit. Dankzij RP's 500 topic door het nummer Seven ben ik naar dit album gaan luisteren, heb het nu 2 keer geluisterd. De MC's zijn eigenlijk niet mijn ding, ben niet zo een fan van de JMT-stal, maar toch is alles me goed bevallen, deze heren hebben duidelijk skills.

Binnenkort (weer) eens een JMT album proberen.

Rene1979
nega schreef:

Binnenkort (weer) eens een JMT album proberen.

Deze ga je ook nog in min top 250 tegenkomen net als hun andere album

BSound
Oh shit, deze gaat hoog scoren bij mij.

BSound
Of niet, staan paar lekkere op (Bloody Tears, Seven) maar ook beats die irritant worden (Pages in Blood). 3.0*

avatar van 'State Of Mind'
Seven blijft zo geweldig

avatar van deagleking
Zeer strak album, moest het een paar checken voordat ik het helemaal ging waarderen maar staat nu al een hele tijd op repeat. Een pareltje voor mij. Met Seven, Gun Ballad en Black Christmas als hoogtepuntjes. Enigste minpuntje is Jus Allah...

avatar van thtboz
Vet album Seven en Dump the Clip zijn geniaaaalll.

Yo, I live life according to the Low End Theory
en
With a 'buhloone mindstate' I start 'ego trippin'

Ik vind trouwens Vinnie Paz helemaal niet zo slecht op dit album, maar hij is ook niet de beste... 4*

MJ_DA_MAN schreef:

Zo slecht komt Doap Nixon toch niet? Hij rapt niet legendarisch, maar ik stoor me niet aan hem..

avatar van MJ_DA_MAN
Ja, dat zeg ik gedeeltelijk toch ook?

avatar van deagleking
Over Doap Nixon of over Demoz? Maar nevermind zag niet dat die post al zo oud was

avatar van MJ_DA_MAN
Oh sorry, ik weet niet waarom maar ik dacht dat je Demoz bedoelde . Nee, Doap Nixon is absoluut geen meerwaarde voor AotP gezien de man amper flow heeft.

FightForMore
Gisteren voor het eerst het nummer 'Seven' gehoord, dankzij dat nummer komt dit album zeker in mijn collectie!!

avatar van J.M.
Blijft een gruwelijk album! Verhoog hem met een halfje.
Seven

avatar van MAS
MAS
Niet zo goed als een voorganger maar wel een ontzettend dik album!

avatar van Elohim
Torture papers was vetter, maar dit album is gewoon goed
heb em lang geleden gekocht en hier ga ik weinig over zeggen

Doap nixon komt wel netjes, hij is niet gruwelijk ofzo maar ik vind hem toch wel AotP-waardig, zn delivery is wel apart, wel leuk om te horen op een track als don't cry maar verder valt het wel mee

Demoz heeft een harde delivery, nette flow, en redelijk goede lyrics, dat maakt em AotP-waardig in mijn ogen, op Seven komt hij simpelweg Gruwelijk
hij heeft geen officieel solo-album gedropt of wel?
vind em nou niet zooo goed, en ik vind zeker niet dat hij het ontbreken van Ap compenseert... voor een underground MC is ie leuk, maar ik verwacht echt ECHT harde shit als ik AotP luister, brengt ie over t algemeen niet

jus allah verpest het hele album eigenlijk gewoon met zijn 3 coupletjes...

ach... over het algemeen een leuk album, goed te luisteren, lekkere beats en ben ik blij met de vele verses van planetary