Sticks & Delic - Fakkelteit (2007)

Label: Top Notch

met Jawat!

13. Ga (3:37)

met Typhoon en Rico

14. Brak (2:40)
  15. Gisteren / Vandaag (3:24)
  16. Goeiedag Verder (4:33)

avatar van VforVictor
Conway Twitty schreef:
Verlaag naar 3.0, inspiratieloos is telkens het eerste wat bij me opkomt als ik dit luister, een uitzondering (Spaanse Vlieg, Utopia en Typhoon-verses) daargelaten.

HuibjuH
Goed album.. opgezwolle is altijd vet... ook is het niet het sterkste album ze blijven tog ver boven de rest in de hip hop scene van Nederland..

HuibjuH schreef:

Dit is geen opgezwolle

avatar van J.M.
Ik heb deze nou een paar keer beluisterd en ik ben niet ontevreden eerlijk gezegd, dit haalt niet het niveau van de opgezwolle albums maar vind dit nog wel een leuk album. Alleen brak vind ik egt een verschrikkelijk nummer irritant gewoon.
Water/Vuur vind ik een goed nummer Jawat komt erg goed vind ik.
Nog wat vaker luisteren voor definitieve stem, wordt 3,5 denk ik.

Ik snap niet waarom dit album het niveau van de opgezwolle albums niet zou halen?

Relax
Ik vind dit echt een kut album, kan het niet anders formulieren.
De teksten van Sticks zijn slecht, die zijn nooit goed geweest.
De beats van Delic vallen me heel erg tegen hier, op Eigen Wereld was ie geweldig bezig.

rico-bballer
Ik vind dat typhoon op dit album echt geweldige verses heeft, moet dit album nog ff helemaal checken.

avatar van -SprayIt-
Jawat kom harddddd... nummer op repeat..knallen!
ook Ty is vrij goed..

ze zegge... in zwolle..
Damn fijn

Artifact
Relax schreef:
Ik vind dit echt een kut album, kan het niet anders formulieren. De teksten van Sticks zijn slecht, die zijn nooit goed geweest.

avatar van frans swa
formulieren! ja man.......

avatar van J.M.
Ik ga toch vor 3,5. Ik wou eerst nog een 4 geven maar heb hem net weer beluisterd en ik mis gewoon wat. Waar ik Eigen Wereld dat beetje extra wel vind hebben met veel afwisselende beats en dus ook afwisselende nummers mis ik dat hier een beetje, toch een beetje eentonig af en toe. Maar dit album luistert wel gewoon goed weg, jammer van Snelle Jongens en Brak wat ik 2 matige tracks vind. Maar nummers als Broodje Aap, Water / Vuur, Ga, Weg Kwijt en Goeiedag Verder maken dat ruim goed.

Het is dus wel een goede plaat maar ik mis dat beetje extra wat een plaat speciaal maakt en goed.
Maar toch wel een ruime 3,5*

Ja, heb me wel echt verheugd op deze plaat!! En Sticks maakt het lange wachten goed met een prima plaat. De beats van Delic zijn uitstekend. Niet zo complex als ze af en toe waren op Eigen Wereld, maar wel goed passend bij de sfeer van Fakkelteit.

Waar Sticks bij Opgezwolle altijd de iets minder serieuze teksten voor zijn rekening nam, krijgt hij hier de volledige ruimte om zijn eigen ding te doen. Hij vertelt een verhaal, haakt in op de actualiteit en wil ons echt wat dingen duidelijk maken. Ik vind zelfs dat Fakkelteit hier en daar Eigen Wereld tekstueel verslaat.

Het geheel verslaat Eigen Wereld echter niet. Maar dat hoeft ook niet, die eindeloze vergelijkingen zijn nergens voor nodig. Fakkelteit is Fakkelteit en klinkt gewoon goed. Gastoptredens zijn goed, leuk om Rico hier en daar toch te horen, en vooral Typhoon bewijst weer dat hij een van de beste mc's is die we hebben. Favoriete track is dan ook Ga.

Redelijk goed album, alleen tipt het niet aan de vorige werken van de heren van opgezwolle.

Goede gastoptredens van Typhoon en Jawat.

JustaRascal
Ik vond hem de eerste week te vet, nu al een stuk minder. Eigen wereld vind ik nog steeds te vet.

avatar van frans swa
laatste dagen + vrij + broodje aap is echt een dope drieluik met een zelfde sfeer

sporen 2, gisteren/vandaag en spaanse vlieg zijn heerlijke bangers
water / vuur vind ik n mooi nummer

minpuntjes:
- slangeleer: vette beat hoor, maar die tekst gaat nergens over
- shyrock's bijdrage. op eigen wereld vond ik m ook al niks toeveogen
- die line over "nog gewoon in een peugeot 306" terwijl ie n duurdere auto heeft, 'gaat om wat ik ermee bedoel' ofzo zei die bij Lijn 5... haha

zag de limited edition hiervan ineens weer liggen:S extra oplages? lekker limited dan...

avatar van nega
goeiendag verder beste track op album

vooral het stukje van rico, beste mc is denk ik tog wel rico

avatar van MurryMusic
heb em EINDELIJK dan binnen! Heb me er lang op verheugd

P-DawG
De geruchten gaan dat Opgezwolle er mee stopt Opgezwolle stopt ?!

avatar van thomzi50
Zie artiestenpagina.

avatar van Opgeduveld030
delic gaat op wereldreis

dat is lelijk!

avatar van VforVictor
Stevolution schreef:

Waar haal je dat vandaan dan?? Rico is altijd de man geweest van de humor en vage woordspelingen en Sticks altijd de man van serieuze onderwerpen, als ik jou was zou ik nog maar ff je huiswerk doen...

[J]asper
Aardig album, maar ik had er meer van verwacht/gehoopt.
De teksten van Sticks vallen toch een beetje tegen. Delic levert toch nog steeds wel goede beats.

Ik had op youtube het nummer Ga al eerder gehoord live en dat nummer vond ik echt goed! maar op het album zelf klonk Ga toch minder goed.

3.5

-Ga
-Laatste Dagen
-Sporen2

avatar van MurryMusic
wel een lekker album dat zeker. Geen toppertje. Moet hem nog wel vaker beluisteren voordat ik ga stemmen.

UnknownPleasure
Max66 schreef:
Waarom nog een keer luister 1ste indruk is meestal ook wat je echt denkt.

Nee dat is niet waar.. Mijn eerste indruk was dat hij zelfs 'Eigen Wereld overtrof' maar achteraf is het ze niet gelukt.

Toch weer een geniale plaat 4.5*

avatar van T.A.
Max66 schreef:
Waarom nog een keer luister 1ste indruk is meestal ook wat je echt denkt.

Ja, ik heb bijvoorbeeld soms mijn bui niet. Op een later tijdstip vind ik het album ineens veel beter. Pas na een tijdje heb ik dan mijn overall opinion. Maar wees gerust, dit album staat in mijn top 10 van 2007. (Evenals het plaatje hierboven: In rainbows)

avatar van dusso
Opgeduveld030 schreef:
delic gaat op wereldreis

dat is lelijk!

Juist niet lelijk. Ze bewijsen juist hoe dope ze zijn, en gewoon hun eigen ding doen.

Delic gaat op wereldreis, en zich bezig houden met kunst, schilderen geloof ik.