Sticks & Delic - Fakkelteit (2007)

Label: Top Notch

met Jawat!

13. Ga (3:37)

met Typhoon en Rico

14. Brak (2:40)
  15. Gisteren / Vandaag (3:24)
  16. Goeiedag Verder (4:33)

avatar van royals
Ik vraag me af, als dit album instrumentaal was geweest of meer mensen 'em beter hadden gevonden. Bij mij draait hip-hop nog steeds meer om de beat eigenlijk. Ik vindt de rap minder belangerijk omdat er veel meesterwerken worden gewaardeerd meer om de muzikale omlijsting, The Chronic als beste voorbeeld. Ook zeggen de meeste mc's nou niet altjd bepaald zinnige dingen. Als het Public Enemy of Immortal is luister ik natuurlijk wel. Maar Ik ZOU bijv wel van een Lil jon beat KUNNEN genieten maar ik vindt zijn raps vreselijk. Rap zonder beat is toch accappella en ik ga niet een uur luisteren naar een monotone stem. Als je begrijpt wat ik bedoel.

avatar van dusso
een beat zonder stem is ook niet veel hoor. Er zijn natuurlijk wel uitzonderingen, maar nee, ik denk niet dat als dit instrumentaal zou zijn geweest dat ik het beter gevonden zou hebben. Ik denk wel dat als dit gewoon een Opgezwolle album was geweest, en Rico op bijna alle beats was te vinden het wel beter was geweest.

avatar van Gyzzz
BoordAppel schreef:
Hij hoeft toch niet alles voor te kauwen zeker? Denk gewoon even zelf na, dan kan je best wat met zo'n vergelijking.

Juist omdat ik erover nadenk, kom ik tot de conlusie dat het totale onzin is. Het een heeft eenvoudigweg niets met het ander te maken. Als hij er dan nog even op in zou gaan, of eventueel enige relativering zou aanbrengen, zou het nog leuk/interessant kunnen zijn dat hij erover begon, nu had hij het beter achterwege kunnen laten.

En als je dan onzin rapt, doe het dan met enorme vurige overtuiging, en niet alsof je het een seconde eerder bij toeval verzonnen hebt en het er verder niet toe doet of je het ook echt meent, zoals bij Sticks hier het geval is.

avatar van VforVictor
Goed album dit, wat me eigenlijk pas nu opvalt is dat het een zeer persoonlijk album is, ik heb de plaat al heel wat keren beluisterd en ook de texten, maar het duurd ff voordat je erdoorheen prikt (althans bij mij) Stickert laat toch veel zijn gevoelige kant zien op "Fakkelteit" Het hele album heeft een 1 en dezelfde strekking wat het tot een ECHT album maakt, plus goeie gastoptredens van Jawat! Rico natuurlijk en Typhoon. Ik vind het album geen enkele x aan "Ëigen Wereld" denken, daarvoor is de boodschap te verschillend en zijn de sounds weer net iets anders. Delic verdiend ook zekr props; hij heeft het produceren weer een trapje hoger gebracht; tklinkt gewoon allemaal nog strakker, gladder en bovenal wat donkerder dan al zijn eerdere werk. Het enige minpuntje aan het album is dat de lyrics van Sticks en zijn flow niet heel album lang weet te pakken, na 4 nummers heb je de Stickert wel ff gehoord en heb je de neiging om wat anders op te zetten. MIsschien dat met wat meer afwisseling in zijn delivery Fakkelteit wat veelzijdiger was geworden. maar bovenal een lekker duidelijk album, kblijf bij 3,5*

avatar van VforVictor
dusso schreef:
Als we het over slappe teksten gaan hebben kan je Vrij daar ook wel tussen zetten.. Dat gaat ook echt nergens over.. Die beat maakt veel goed!

z'n teksten gaan dus niet echt diep.. Wel flowt het altijd lekker met 'n uitgebreide woordenschat, en het klinkt het lauw. Ook is zijn stem gewoon dope.

Vrij heeft toch een duidelijke boodschap en Stickert laat horen wat hij denkt en wilt, lijkt me toch niet echt onzin.

avatar van MurryMusic
Laatste dagen is bij mij uitgegroeid tot topper van het album.

avatar van dusso
VforVictor schreef:

Wat is de boodschap dan? Absolute vrijheid? Dat willen we allemaal wel..

Lekker albumpje van opgezwolle:)

3. Utopia

avatar van Niek
Wat moet je? Tweedehands kapotje met een hangslotje..

Gewoon weer topplaatje!

avatar van TheLegacy
Heb net gehoord dat er in 2009 een FakkelBrigade album uitkomt.
Sticks, Rico, Typhoon en James. A.R.T. levert de beats.!!!
mijn dag is weer helemaal perfect http://3voor12.vpro.nl/artikelen/artikel/41115669

avatar van 'State Of Mind'
0,5 verhoogd. Ben tot de conclusie gekomen dat deze plaat voor mij ''perfectie'' is.

avatar van MurryMusic
Dan heb jij wel een verdomd rare kijk op perfectie

avatar van 'State Of Mind'
Ik was toen in een Fakkelteit mood, dus heb ik wat overdreven Maar dat neemt niet weg dat ik het een geweldig album vind!

MENINGEN VERSCHILLEN.

Mezelf
De replay value van deze cd ligt niet vrij hoog blijkt na verloop van tijd. Daarom ish et cijfer 4,0 te hoog; een 3,5 is meer op zijn plek hier.

Mezelf
Wel grappig trouwens, de discussie over zijn teksten. Ik vind de teksten op deze cd op sommige punten juist wel diep gaan. Het lijkt soms echter oppervlakkig, maar op dat soort momenten moet je juist goed over de tekst nadenken. Ik denk ook dat dat een beetje Sticks' insteek was op dat soort momenten, maar dat kan natuurlijk ook toeval zijn.

avatar van T.A.
TheLegacy schreef:
Heb net gehoord dat er in 2009 een FakkelBrigade album uitkomt.
Sticks, Rico, Typhoon en James. A.R.T. levert de beats.!!!

Klinkt goed, waarschuw me als het zover is.

avatar van TheLegacy
De eerste videoclip is gedropt onlangs van het nummer "Schouders Ophalen" vind het zelf wel een lekker nummer! Toch zie ik hier geen James?! Ik dacht toch dat ie ook tot de FakkelBrigade behoorde

UnknownPleasure
Gaaf , alleen mis ik de altijd zo creatieve Delic natuurlijk , wel een rauwe/lekkere beat trouwens! Maar toch mis ik de rare en sfeermakende geluidjes die Delic gebruikte ..

Afwachten..

avatar van T.A.
Gratis te downloaden. Klik

dit is van de weinige albums die van TopNotch komen en ook goed zijn.
goede beats. goede tracks.
favoriete:
vrij,slangeleer,spaanse vlieg.

avatar van nuf
nuf
Ik voel me me niet zo lekker bij dit album, het geeft me gewoon geen lekker gevoel. Ik weet niet wat het is. De albums van opgezwolle doen het tegenovergestelde.

Voor nu een 3.0.

avatar van TheLegacy
Ja mensen de officiële releasedatum van het Fakkelbrigade project is er namelijk 22 Mei!! Nu alleen nog maar wachten!

avatar van Shelter
Het is niet slecht, maar toch niet echt de shit voor mij.
Beats zijn ok, stics is ok, tekstueel ok...conclusie wel ok.

deader schreef:
Lekker albumpje van opgezwolle:)

3. Utopia

ben ik het wel mee eens

quote="deader"]Lekker albumpje van opgezwolle:)

3. Utopia [/quote]

avatar van em-dee-em-aa
Goede cd, Blijf het een lekker geluid vinden van deze heren.
Ook lekker dat Rico meerdere keren langs komt op het album, album klinkt minder serieus als bijvoorbeeld eigen wereld maar soms zeker net zo goed.

avatar van Stapler
Toch maar even 0,5 punt verhoogd.

avatar van dilladawg
Ik zou deze plaat willen bestempelen als Delic's meesterwerk, hier vind ik de beats nog beter als op eigenwereld.
Wat ik zo tof vind aan Delic is dat hij zijn beats altijd helemaal perfectioneert, iets wat maar weinig producers doen.
En sticks komt een beetje wisselvallig.
3* voor sticks.
5* voor Delic.

dion_odinot
dilladawg schreef:
En sticks komt een beetje wisselvallig.
3* voor sticks.
5* voor Delic.

hmm beats op fakkelteit vind ik toch wat eentoniger. Op eigenwereld zit veel meer variatie. Wel zijn de beats wat verfijnder, maar misschien iets te overgeproduceerd, als je begrijpt wat ik bedoel

avatar van dilladawg
dion_odinot schreef:

Ik snap wat je bedoeld, maar vooral kwa drums vind ik delic hier zo hard, neem nou "laatste dagen", heel eentonig maar wat een drums!
Op Eigen wereld vond ik de sfeer trouwens wel veel beter.
Utopia vind ik legendarisch, delic heeft gewoon erg veel verstand van geluid.
Hoe hij zijn bassen afstelt enzo.