Justin Timberlake - Everything I Thought It Was (2024)

Label: RCA

1. Memphis (4:29)
  2. Fuckin' Up the Disco (4:22)
  3. No Angels (3:28)

8. Infinity Sex (3:49)
  9. Love & War (3:34)
  10. Sanctified (5:11)

met Tobe Nwigwe

11. My Favorite Drug (5:01)
  12. Flame (5:41)
  13. Imagination (3:16)
  14. What Lovers Do (3:42)
  15. Selfish (3:49)
  16. Alone (3:36)
  17. Paradise (4:26)

met *NSYNC

18. Conditions (4:36)
avatar van catdog
De twee uitgebrachte singles vallen vies tegen tot nu toe. Man of the Woods was al een pak minder dan we gewend waren van hem maar het lijkt helaas dat de magie over is. Ook logisch. Minimaal werk van Timbaland hierop.

De live performance van Sanctified bij SNL was echter wel weer smullen, dus wellicht dat het album toch nog wat meer te bieden zal hebben. Maar dat die performance inmiddels overal offline gehaald is geeft mij nou niet echt veel vertrouwen...

avatar van vinylbeleving
catdog schreef:

Eens. Die beat op selfish klinkt alsof Justin een dikke trap beat wilde maken maar dit net niet durfde ofzo. Daardoor klinkt het gedateerd, terwijl het liedje verder niet eens heel slecht is. Drown klinkt zoals de titel doet vermoeden, Drown in productie dan. Die break tegen het het einde van het nummer helpt ook niet mee, dat heeft ie ten tijden van Like I love You wel eens beter gedaan. Vadertje tijd is ook bij Justin Timberlake langsgeweest, alsof hij nog hip wil doen, maar dit toch niet echt meer lukt. Toch heb ik wel een zwak voor de muziek van Timberlake en een feature van *Nsync is wel leuk. Een hoogvlieger zal dit album vast niet worden, maar stiekem een paar tracks snoepen op zn tijd zal ik vast wel eens doen. Ach we gaan het zien.

avatar van NewYorkCityLight
Ik ben juist positief verrast, m.n. door 'No Angels' en 'Drown'. Heb zin in het album gekregen.

avatar van TheLegacy
JT heeft zelden zo plastic geklonken, jammer!

avatar van fish
Altijd benieuwd geweest hoeveel beter Justins muziek zou zijn als hij ala Jason Isbell de Americana route kiest. De man heeft talent, heeft volgens mij een passie voor (zuidelijke) muziek en maakt over het algemeen platic troep. Eeuwig zonde.

avatar van Silky & Smooth
vinylbeleving schreef:

Spijker op z'n kop. Het klinkt alsof hij wat hip wil doen en een greep heeft gedaan uit muzikale hypes die inmiddels redelijk voorbij zijn (Memphis is net een Drake-imitatie). Het wordt daardoor een mengelmoesje van geluiden die niet meer relevant zijn. Zonde, want hij en Timbaland wisten toch wel een eigen popgeluid neer te zetten met Future Sex / Love Sounds en in wat mindere mate 20/20 Experience. En in potentie zijn sommige nummers best lekker, alleen worden ze verpest door een overkill toeters en bellen. Flame is daar een goed voorbeeld van. Bij vlagen een prima album, omdat ik Justin Timberlake toch wel een fijne zanger vind, maar verder te rommelig en achterhaald.

Ik ben Selfish gaan waarderen door de Ai cover van Mariah Carey op Tik Tok. Die Ai is eigenlijk beter dan het originele nummer en zou perfect passen op haar Caution album uit 2018. Dat dit nummer daarmee misschien wat gedateerd overkomt, doet niets af aan het feit dat het lekker klinkt. Ook Drown kan ik waarderen, dus ga dit album maar eens een kans geven!

avatar van Axeqlusive
Een nieuw album van Justin Timberlake. Altijd interessant natuurlijk. De beste man heeft zich wel bewezen. Toch was zijn Man of the Woods een dikke tegenvaller na zijn erg genietbare The 20/20 Experience tweeluik en het ronduit fantastische FutureSex/ LoveSounds.

Toen ik het album aanzwengelde heb ik eerst getwijfeld of ik wel het juiste had aangezet. Timberlake is haast onherkenbaar en verdrinkt gewoonweg in een eerder al omschreven mengelmoes van geluid en niet echt relevante beats.

Het duurt tot het tweede deel van het album dat het vertrouwde Timberlake-geluid een beetje boven komt drijven. Niks vernieuwends, en ver weg van zijn beste werk, maar zeker gewoon prima. De laatste tracks zijn dan ook zonder meer de beste, na de eerste luisterbeurt althans.

avatar van Yestsida
Yes, een nieuwe JT!

Toch altijd reden voor een klein feestje wanneer Justin Timberlake met een album komt. Wat ben ik toch een groot fan van deze artiest. Prachtige muziek heeft hij al op zijn naam staan, als acteur zie ik hem graag bezig, hij is best grappig (zie bijvoorbeeld SNL/The Lonely Island) en normaal heb ik niets met dansen... maar hem zie ik graag bezig in zijn clips!

Everything I Thought It Was is absoluut niet zijn beste album, misschien zelfs wel zijn minste, al wil dat niet zeggen dat dit zesde soloalbum slecht is. De eerste paar luisterbeurten vond ik het wat identiteitsloos, de single Selfish trok ik niet en uitschieters kon ik niet achterhalen.
Maar na een aantal luisterbeurten is de klik gezet en geniet ik probleemloos als dit album opstaat. Ook een perfect album om op te zetten rondom mijn gezin... iets wat normaal niet het geval is.

Fuckin' Up the Disco, No Angels, Play, Infinity Sex, Sanctified, My Favorite Drug, Flame, Imagination en Alone vind ik de beste nummers op deze LP.

Groot fan van Justin Timberlake als soloartiest, met *NSYNC heb ik echter nooit iets gehad. Paradise laat me ook koud.

Desalniettemin: blij dat Justin Timberlake terug is met nieuwe muziek!

avatar van chloémagnolia
Ik ga 19 augustus met twee vriendinnen naar de Forget Tomorrow World Tour ter ere van dit album, vooral omdat ik ben opgegroeid met Justins muziek en ik een avondje nostalgisch losgaan niet afsla.

Zodoende werd het tijd om eens te luisteren hoe Justin Timberlake anno 2024 klinkt. Wat zal ik eens zeggen... Echt slecht vind ik het niet, maar het is voor mij vergelijkbaar met Bubblicious kauwgom. Het is eventjes heel zoet en lekker, maar vlakt net zo snel weer af. De teksten zijn af en toe tenenkrommend. Neem nou bijvoorbeeld Liar. Best een leuk nummer, duidelijk geïnspireerd door de afropop die alomtegenwoordig is. Maar zo’n zin als ‘I could say I don’t love you, but I’d be a liar, I know that you know that you’re my only desire’ heeft wel een heel hoog Backstreet Boys-gehalte (en dat voor een ex-lid van *NSYNC). Ook had het album een stuk korter gekund. Heel veel nummers zijn variaties op elkaar en verliezen daardoor m.i. hun individuele kracht.

Al met al ben ik er niet ondersteboven van. Gelukkig heeft zijn Tiny Desk optreden me wel vertrouwen gegeven in zijn charme als performer, dus met de show zal het vast goed komen in augustus.

avatar van MIAB
Een nieuwe JT is altijd leuk om weer te luisteren. Er zitten zeker een paar leuke nummers bij, zoals Drown, Selfish en Conditions. Voor de rest is het gemiddeld, maar er zitten ook een paar hele saaie nummers bij. 3*

Memphis (4:29) --- 2,5
Paradise (4:26) --- 3,0
Conditions (4:36) --- 4,0

avatar van Dim
Dim
Overkill aan clichématige rapteksten en autotune maken dit geen fijne luisterplaat, al zitten er heus wel toffe stukjes bij, die echter zelden een heel nummer duren.