Mick Jagger - The Very Best Of (2007)

Label: Rhino

1. God Gave Me Everything (3:32)
  2. Put Me in the Trash (3:34)
  3. Just Another Night (5:15)
  4. Don't Tear Me Up (4:12)
  5. Charmed Life (3:35)
  6. Sweet Thing (4:18)
  7. Old Habits Die Hard (4:24)
  8. Dancing in the Street (3:18)

met David Bowie

9. Too Many Cooks (Spoil the Soup) (4:04)
  10. Memo from Turner (4:03)
  11. Lucky in Love (5:02)
  12. Let's Work (4:44)
  13. Joy (4:40)
  14. Don't Call Me Up (5:13)
  15. Checkin Up on My Baby (3:21)
  16. (You Gotta Walk) Don't Look Back (5:17)

met Peter Tosh

17. Evening Gown (3:32)
avatar van marco straaten
Wanneer komt dit album precies uit??

avatar van platedraaier
marco straaten schreef:
Wanneer komt dit album precies uit??

Morgen 28-9- 2007

avatar van marco straaten
bedankt, dan schaffen we hem maar weer aan om de collectie compleet te houden.
platedraaier schreef:

Morgen 28-9- 2007

Harald
Ik heb deze met een beetje geluk vanmidag in huis. Het is de DeLuxe edition inclusief DVD

avatar van marco straaten
Het lijkt mij trouwens een zeer aardige verzamelaar als je de nummers bekijkt die er op staan.

beaster1256
zeer goed samengestelde plaat en joepie eindelijk dat fantastische ' memo from turner ' op cd met die geweldige ry cooder op slide

avatar van Thunderball
Dat nr is al jaren op cd, hoor!
O.a. op de soundtrack cd, op de singelscollection en in zo'n singelboxje.

avatar van kaztor
Memo From Turner is hierop een eenzaam hoogtepunt, vind ik.

avatar van Thunderball
Dat zegt dan wel genoeg over zijn pas jaren begonnen solocarriere.

avatar van marco straaten
Ik heb hem net opgehaald en dit is gewoon een top verzamelaar en absoluut waar dat memo from turner de topper is van deze plaat.
Echt een goed samengesteld verzamelalbum!!

avatar van kaztor
Don't Tear Me Up en God Gave Me Everything (van dat gewreekte laatste album) zijn ook wel redelijk okee, maar dan heb je het echt wel gehad, denk ik.

avatar van Tribal Gathering
Let's Work is toch wel zo'n hypocriet nummer. Omdat hij zelf de mazzel heeft gehad in een succesvolle band te hebben gezeten meent hij een belerend vingertje op te moeten heffen om toch allemaal flink te gaan werken en zijn belastingniveau op een aanvaardbaar peil te houden.

Zelf lag hij in de jaren 60 en 70 de helft van de tijd stoned in een door hemzelf gesloopte hotelkamer en had hij de mazzel dat de royalties voldoende waren om het door de band zelf in stand gehouden artiestendopenetwerk op peil te houden.

Daarna werd meneer ouder, gieriger en wellicht wijzer en komt hij met zo'n plaat. Yuk.

avatar van musicfriek
Ik vind de meeste nummers behoorlijk verschrikkelijk, zou het nog niet eens voor 5 euro aan gaan schaffen. Jagger solo vind ik echt heel middelmatig.

avatar van Thunderball
Gisteren de dubbelaar gekocht (maar zit nog in het plastic) bij De Bijenkorf voor 22,99, bij FRS hadden ze hem ook voor die prijs, bij Mediamarkt (Rotterdam) hadden ze alleen de enkelaar (niet interessant, want scheelt maar een paar euro, dus waarom die kopen?). Zijn er nog prijsverschillen in den lande?

avatar van marco straaten
Ik heb de dubbellaar bij Music store gekocht voor 21,99; scheelt dus niet echt veel.

avatar van marco straaten
Charmed life is al veel op de radio te horen.

je reinste onzin: wandering spirit is absoluut een wereldplaat. Goddes in a doorway is inderdaad mager ,echter zo slecht nou ook weer niet.

avatar van Thunderball
Het valt me op dat het geluid van deze verzamelaar erg goed is. Sommige nr's heb ik in die kwaliteit nog nooit gehoord (van zijn eerste twee solo platen, die klinken origineel vrij blikkerig).

Charmed life is een lekker nr, maar wel jammer dat Hard Woman en vooral Rutless People er niet op staat, dat vind ik wel een gemis. Had ik er wel graag bij willen hebben. Kan ik toch nog heel die soundtrack nog een keer gaan aanschaffen (die me verder waardeloos lijkt).

De dvd heb ik nog niet bekeken, maar dat zijn uiteraard de bekende clips (helaas staan ze er weer niet allemaal op, geen Hard Woman en bijna geen clips van zijn tweede plaat etc!).

Tribal Gathering schreef:

Let's Work is volgens mij het ergste jaren '80-nummer dat ik ken.

avatar van Thunderball
Al eens van Rubberen Robbie (of zo iets) en "De Nederlandse Sterren die stralen overal!" gehoord??

Harald
Memo from Turner, Too many Cooks en Checking Up On My Baby maken deze verzameling interessant. Charmed live is een meer middelmatige outtake

"Too Many Cooks" met het all-star lineup: guitaren Danny Kortchmar en Jesse Ed Davis, keyboard Al Kooper, on bass Jack Bruce, drummer Jim Keltner en background vocals bij zanger-songwriter Harry Nilsson was alleen al jaaren op Bootlegs in de handel. Ofwel Mick Jagger zegt dat hij het niet meer weet of John Lennon hier mee deed denk ik wel dat John Lennon niet alleen producer was. Ik heb het in het verleden heel vaak gehoort dat John Lennon van plan was dit liedje als Lennon -Jagger singeltje in de handel te brengen.

"Checking up on my baby" is een song van het Bootleg "The Nature of The Game", een sessie met de Red Devils en geproduceerd van Rick Rubin. Voor de rest staan op dit album goede tot heel goede nummers die net als "Memo From Turner" makkelijk te koop zin.

Ik mis op deze verzameling wel Ruthless People/I`m ringing (12" maxi).

En wat ik aan dit album nog verder mis......Keith Richards natuurlijk

avatar van marco straaten
Ik ben ondertussen behoorlijk verkocht aan het nummer: Too many Cooks.
werkelijk een fantastisch nummer met een beat a la de temptations.
Checking up on my baby klinkt ook fantastisch, maar deze kende ik al van de bootleg "the famous blues sessions" van Jagger samen met de Red devils.
De dvd bevat inderdaad de clips en een heel aardig interview met Mick Jagger.
Ben daarom ook blij dat ik de "luxe" edition aangeschaft heb.
Ook een leuke is: Mick Jagger in een interview met de New York Times (ik meen van 28 september): The Stones will tour again!!.
Dan kunnen we ons daar tenminste weer op voorbereiden.

Ja, ik ken het.
Maar vind Let's Work nog steeds erger.

marco straaten schreef:
Ik ben ondertussen behoorlijk verkocht aan het nummer: Too many Cooks.
werkelijk een fantastisch nummer met een beat a la de temptations.
De dvd bevat inderdaad de clips en een heel aardig interview met Mick Jagger.
Ben daarom ook blij dat ik de "luxe" edition aangeschaft heb.
Dan kunnen we ons daar tenminste weer op voorbereiden.

@marco
Ik denk dat "The Nature of The Game" en "the famous blues sessions" identiek zijn, de Mick Jagger sessies met de Red Devils dus Of zit er een verschil in?

avatar van Thunderball
Nee, gewoon twee verschillende bootleglabels die deze opname hebben uitgebracht. Nature.. was de eerste die op de markt kwam, maar Famous... is net ietsje beter nog van geluid.

Thunderball schreef:

Okay en bedankt. Prachtige cd, jammer dat deze tot nu toe nog niet officiel in de handel terecht gekomen is maar mischien gebeurt het nog

avatar van marco straaten
Ik zie dat Thunderball je vraag al heeft beantwoord en hij heeft helemaal gelijk. Maar wat een fantastische cd is dat.
Het zou ook wel een aardige zijn om Met een groep stonesfans eens bootlegs te gaan beoordelen.
Harald schreef:

Harald
Absolut met je eens, "The nature of my game" is een prachtige cd en laat zien dat de Blues nog steeds diep in Mick Jagger zit. Hij kan het wel!

Goede plan met een group fans bootlegs te gaan bespreken, ik doe mee. Ron Wood is trouwens al jaaren een Stones bootleg verzamelaar, het gaat hem niet om de muziek, die heeft die thuis zelf in de kast staan maar om de "Cover Art".

Harald schreef:

Ben ik ook wel voor in, maar hoe doen we dat dan, evt via een forum toppic? Vind het altijd erg leuk om te lezen wat iemand van een bepaalde opname vindt en zo leer je nog eens wat er allemaal te krijgen is, zeker sinds zo'n beetje alle fanclubblaadjes ter ziele zijn of gaan en je nog nauwelijks weet wat er allemaal uit komt.

Thunderball schreef:

Ik weet niet zeker of het bespreken van Bootlegs juridisch mag of niet maar ik denk het wel. Er zijn b.v. ook een aantal boeken officiel in de handel. Volgens mij is alleen het handeln met Bootlegs in strijd met de wet maar niet het kopen, bezitten.of bespreken En hoe denken de moderatoren over dit thema. Ik ga ze maar vragen.Of gewoon en forum topic beginnen en dan zien we de reactie.We beginnen dan alleen met Stones (& Solo) booties? Ook voor mij een heel interssantes thema en de moete waard hier over te discuteeren. Doen we!