Hüsker Dü - Land Speed Record (1981)

Punk
Label: New Alliance

1. All Tensed Up (2:04)
  2. Don't Try to Call (1:31)
  3. I'm Not Interested (1:30)
  4. Guns at My School (1:04)
  5. Push the Button (1:50)
  6. Gilligan's Island (1:12)
  7. MTC (1:16)
  8. Don't Have a Life (2:06)
  9. Bricklayer (0:54)
  10. Tired of Doing Things (1:00)
  11. You're Naive (0:48)
  12. Strange Week (0:56)
  13. Do the Bee (1:49)
  14. Big Sky (0:59)
  15. Ultracore (0:48)
  16. Let's Go Die (1:33)
  17. Data Control (5:10)
avatar van BoyOnHeavenHill
Als groot liefhebber van de HD-output vanaf Metal circus vond ik dat ik dit album toch ook moest leren kennen. Vervolgens heb ik hem na een aantal malen draaien ook eens met de teksten ernaast beluisterd, zodat ik er door het begrijpen van de couplet-refrein-structuur van elk nummer hopelijk ook wat minder last van zou krijgen dat alle nummers op elkaar lijken, zoals gemaster hierboven ook al zegt. En dan blijken er inderdaad echte nummers in de geluidsbrij verstopt te zitten... maar het blijft toch een uphill battle voor wie geïnteresseerd is in meer dan een gigantische soundblast van 26 minuten (nou vooruit, 21 minuten, want het laatste nummer is wel een duidelijk te onderscheiden --en trouwens ook ijzersterke-- compositie).