Bob Dylan - Dylan (2007)

Label: Columbia

1. Song to Woody (2:42)
  2. Blowin' in the Wind (2:48)
  3. Masters of War (4:33)
  4. Don't Think Twice, It's All Right (3:39)
  5. A Hard Rain's A-Gonna Fall (6:51)
  6. The Times They Are A-Changin' (3:14)
  7. All I Really Want to Do (4:05)
  8. My Back Pages (4:23)
  9. It Ain't Me, Babe (3:34)
  10. Subterranean Homesick Blues (2:19)
  11. Mr. Tambourine Man (5:26)
  12. Maggie's Farm (3:56)
  13. Like a Rolling Stone (6:09)
  14. It's All over Now, Baby Blue (4:14)
  15. Positively 4th Street (3:54)
  16. Rainy Day Women #12 & 35 (4:35)
  17. Just Like a Woman (4:52)
  18. Most Likely You Go Your Way (3:29)
  19. All Along the Watchtower (2:31)
  20. You Ain't Goin' Nowhere (2:44)
  21. Lay, Lady, Lay (3:19)
  22. If Not for You (2:41)
  23. I Shall Be Released (3:03)
  24. Knockin' on Heaven's Door (2:31)
  25. On a Night Like This (2:58)
  26. Forever Young (4:56)
  27. Tangled Up in Blue (5:41)
  28. Simple Twist of Fate (4:17)
  29. Hurricane (8:34)
  30. Changing of the Guards (6:34)
  31. Gotta Serve Somebody (5:24)
  32. Precious Angel (6:33)
  33. The Groom's Still Waiting at the Altar (4:05)
  34. Jokerman (6:17)
  35. Dark Eyes (5:07)
  36. Blind Willie McTell (5:54)
  37. Brownsville Girl (11:05)
  38. Silvio (3:07)
  39. Ring Them Bells (3:01)
  40. Dignity [Alternate Version] (5:37)
  41. Everything Is Broken (3:15)
  42. Under the Red Sky (4:10)
  43. You're Gonna Quit Me (2:48)
  44. Blood in My Eyes (5:04)
  45. Not Dark Yet (6:30)
  46. Things Have Changed (5:09)
  47. Make You Feel My Love (3:34)
  48. High Water (4:04)
  49. Po' Boy (3:07)
  50. Someday Baby (4:56)
  51. When the Deal Goes Down (5:01)
nanneb
Dit is (momenteel) de nieuwste drie dubbele verzamelaar van Bob Dylan.

de beste songs van de beste singer songwriter

de deluxe edition = box met de cd's in mini-vinyl verpakking plus unieke ansichtkaarten en zeer uitgebreide linernotes

Harald
Onnodige en nutteloosige verzameling zonder nieuwe songs. Gewoon Dylan liedjes die we sowieso al hebben. Mischien interessant voor muziekliefhebbers die niets van Bob Dylan hebben maar toch graag wat van hem in de CD kast willen hebben.. Er zijn twee van deze verzamelings boxen afgelopen week in de handel gekomen, ook de tweede heeft de title "Dylan"

Een nieuwe live cd vind ik interessanter als ook belangrijker...mag ook zonder unieke ansichtkaarten zijn.

Pur money making. Sorry, Bobbie, but this not you're idea, isn't it?

Harald schreef:

er zijn 2 versies tegelijkertijd uitgebracht met dezelfde tracklisting: de goedkope digi verpakking en de 15 euro duurdere luxe box....

als je nu pas iets aanschaft van de man is dit toch een heel goed klinkend en samengesteld overzicht

nanneb
Als je nog niks van Dylan in huis heb dan zou ik zeker voor de losse legendarische vijf/zes albums gaan i.p.v. een verzamelbox.

avatar van Paalhaas
shinybeast schreef:
de beste songs van de beste singer songwriter

Yeah, right. slechts 1 track van Highway 61 en 3 van Blonde on blonde. Zijn 2 meesterwerken Desolation row en Sad eyed lady of the lowlands zijn in geen velden of wegen te bekennen. Hier staat verder genoeg middelmatig/matig materiaal op. Een carrièreoverzicht is een veel betere term voor dit album dan 'zijn beste songs'.

EVANSHEWSON
Harald schreef:

Pur money making. Sorry, Bobbie, but this not you're idea, isn't it?

Het is een waarheid als een koe; Ik heb het mooie HEBBEDING al in handen gehad en gedraaid en gekeerd, prachtig gewoon, maar ja, ik heb al zowat alles van deze gigant in huis.

Ik kan me voorstellen dat iemand die NU nog niets van Dylan in huis heeft ook dit mooie boxje niet zal aanschaffen, want wie NU nog niets in huis heeft zal dan ook wel geen DYLANOFIEL zijn veronderstel ik.

Erg leuk voor wie nog niets heeft van Dylan, maar zoals gezegd door velen : geheel overbodige poenschepperij, maar O zo mooi uitgegeven en het geeft een mooi oeuvre-overzicht natuurlijk, ik mis wel wat nummers (BALLAD OF A THIN MAN !!), maar iedere Dylanofiel zal wel zijn favoriete nummers missn, zo is dat.

Puur voor de samenstelling van dit mooie ding : *****

nanneb
Inderdaad alle nummers zijn gewoon van grote klasse. Hoewel er toch een paar ontbreken, maar dat heb je altijd met 'overzichten/verzamel cd's'.

Paalhaas schreef:

nag nag nag

ik vind dit toch echt de beste verzamelaar ( samen met Biograph, maar die is al van een heel tijdje terug) en om je toch een beetje gelijk te geven ; zijn beste (2 )cd's moet je in zijn geheel bezitten

Harald
Man...waar heb je het over..zijn beste twee (!) cd's moet je geheel bezitten. Net twee (!) cd's van een Jaarhonderd genie?

Om een klein beetje een idee te krijgen wie Dylan is moet je terminste deze in het geheel bezitten.

64 The times they are a-changin`
75 Desire
83 Infidels
97 Time out of mind
06 Modern Times

Dit is echt het minimum en over zijn live oeuvre heb ik het nog niet eens gehad laat staan over duizend uuren outtakes en sessies mt b.v. de Beatles, Jerry Garcia, Mick Taylor of Grateful Dead die in het archief van CBS slapen. Wat moeten we dus met deze verzameling?

avatar van shinybeast
Hé beste man het is juist de bedoeling van een verzamelaar dat je daardoor uiteindelijk teruggaat naar de orginele platen en Dylan
heeft ook voor mij meer dan 2 onmisbare platen gemaakt ( Highway 61 revisited en Blonde on Blonde zijn daarvan weer de klassiekers; en deze zijn inderdaad ondervertegenwoordigd op de verzamelaar)

no hard feelings dude

avatar van bertus99
Nou ja, je hebt natuurlijk ook weer mensen die nu Dylan pas ontdekken he. Die zouden totaal de weg kwijt raken als ze zouden moeten gaan zoeken in de reguliere cd's. Dan is het toch goed dat er zo'n verzamelbox is, om mee te beginnen, en vervolgens gericht te gaan zoeken naar zijn echte platen

Harald
@ shinybeast: No hard feelings ? Als je dat even wil uitleggen. Okay?

Ik blijf bij mijn juiste mening dat deze verzameling onnodig en puur money making is. Er bestaan al lang voldoende verzamelaars van Bob Dylan. Bob Dylan is een van de bekendeste artisten in de muziek wereld, ik denk dat bijna iederen op deze planet het een of andere lied van hem kent en niet op een verzamelaar terug moet grijpen. En stel dat , dan zijn er voldoende in de handel en op deze zit ik niet te wachten. Ik heb ca 1000 Dylan items en weet hoeveel parels er nog bij CBS in de kelder slapen. En op een release van deze parels zitten we wel te wachten.

avatar van bertus99
Nee harald, jij zit duidelijk niet op een verzamelaar te wachten. Ik ook niet. maar ze zijn ook niet voor ons bedoeld. Er zijn al voldoende veramelaars van Dylan. Tuurlijk, is waar. Maar deze bevat weer nieuwer werk, van Time out of mind en World gone wrong. Dat is toch prima, ook als er een paar mensen zijn die hier wat dollars aan verdienen, waaronder Bob zelf. Om zo'n prachtige collectie in zo'n mooie box nou geldklopperij te noemen.......Het zijn en blijven wel Dylansongs waar je het over hebt. Dezelfde songs die je zo prachtig vindt

Harald
Natuurlijk zijn dit allemal prachtige songs en van de muzikale inhoud gezien ook een 5 ***** box. Maar voor de rest....

Harald
Heb ik net in een krant gelezen en wil dit even aan Bob Dylan fans door geven die ook in kunst geinteresseerd zijn.

Na een overweldigend succes in Engeland, komt de expositie DYLAN - art inspired ook naar Nederland.

Het principe van de expostie is vrij simpel: je vraagt een reeks bekende mensen - muzikanten, fotografen en meer- om hun visie op en gevoel bij de artist Bob Dylan en zijn muziek te verbeelden in een kunstwerk. In Nederland hebben onder meer "Boudewijn de Groot", popfotografen "Rob Verhorst", "Martijn van de Griendt" en "Paul Bergen", "Jan Rot", striptekenaar "Hein de Kort" en "Ernst Jansz" dat gedaan. Hun werkjes zijn tot half oktober te zien in "Fame Music" in Amsterdam. Vanaf zaterdag 21 oktober worden de kunststukken ter veiling aangeboden op www.ebay.nl . De opbrengst gaat naar een goed doel...na "War Child Nederland".

avatar van Peter88
Het ia natuurlijk even flink meer geld verdienen door deze box uit te brengen, maar daar door is het niet zo dat ik deze compilatie een slechte beeoordeling kan geven. Want ik denk wel dat dit de beste verzamelaar is van Bob Dylan. Prima samengesteld. Voor de echte Dylanfan die alle albums van hem heeft is deze box overbodig, maar voor degene die weinig of niets van hem in huis heeft is dit de perfecte compilatie.

avatar van canaQ
Ik kan hier eigenlijk maar weinig over zeggen. Ik kende Bob Dylan hiervoor nauwelijks (uiteraard ken ik de naam, en een aantal bekende nummers). Omdat die nummers me toch wel aanspraken, heb ik besloten om maar een verzamel-cd te kopen. Ik heb toen voor deze box gekozen, omdat dit me een mooie verzameling leek (ook na het lezen van enige reacties hier). En het is me absoluut niet tegengevallen, in tegendeel. Zoals ik al zei, ik ken weinig van meneer Dylan, maar na het luisteren van deze 3 cd's ben ik toch overtuigd van zijn kwaliteiten. Wat een prachtige nummers maakt ie toch!
Ik heb geen persoonlijke ervaringen met andere verzamel-cd's van Dylan, maar ik vind dit zeker een aanrader.

Kevin-Raphaëll
het is een mooi werk, das zeker

dylan zal nooit mijn favoriet zijn maar deze plaat is netjes samengesteld

dikke 4

Dit is een mooie verzamelaar. Inhoudelijk juist voor iemand die - uiteraard - al veel van Dylan kent maar er zelf nog helemaal niets van in bezit had.
Ook wel leuk om je eigen tieners te laten horen dat recente covers van origine én ouder én - soms - een stuk beter waren. Voor mij een aanwinst. Ook vanwege het mooie uiterlijk.
Wat de samenstelling betreft: echte Dylan-fans weten misschien dat ook zij op een moderne website mochten stemmen over welke nummers deze collectie zouden halen. "Alles van Dylan" is zo geworden tot wat veel mensen "van Dylan de moeite waard vinden". Voor mij staan er zelfs "nieuwe" nummers op of nummers die ik (ruim veertig) alleen als cover van ver na Dylans opnames van anderen kende.

avatar van bawimeko
Ik moet zeggen dat ik Dylan wel van zijn jaren '60-klassiekers kende , maar tot voor kort nauwelijks van zijn werkjes uit de jaren '70..Deze verzamelaar bracht daar verandering in en ik ga z.s.m. Blood on the Tracks aanschaffen! Tangled up in Blue en Simple Twist of Fate zijn monumenten van songs!
Vooral de productie van veel jaren '80-werk spreekt me minder aan, terwijl duidelijk te horen is dat Dylan er sinds Time Out Of Mind weer zin in heeft.

avatar van reptile71
Vergeet het album Desire (1975) niet dan!

avatar van bawimeko
Ga me ik ook 'ns inverdiepen (ik ken alleen Hurricane)...altijd leuk om een (over-)bekende artiest te herontdekken!

JustaRascal
Niet wetend waar ik moest beginnen met de discographie van Bob Dylan, bestelde ik deze maar bij eci. Klinkt gezellig tot zover.

EVANSHEWSON
Ik heb zowat alles van mijn favoriete neuzelaar... maar voor wie nog niets heeft, zoals JustaRascal zonet kwam te vertellen, is dit inderdaad een rijkelijke instapper. Prima samengesteld.

En vergeet in hemelsnaam de the freeweelin' niet!

Geweldigenoten
EVANSHEWSON schreef:

Puur voor de samenstelling van dit mooie ding : *****

Wat een slap ge***... sjongejonge. Ik maak zovaak mee dat ik via een verzamelaar een artiest ontdek. Dat domme geneuzel van de zogenaamde fans die het allemaal al hebben gezien en gehoord.... mag ik een teiltje?

Vervolgens nog klagen dat het poenschepperij is en nog nummers missen ook... Sja als fan moet de verzamelaar bestaan uit zijn hele cd-collectie :-s . Tevens is een verzamelaar altijd poenschepperij... zo dit gezegd hebbende kom ik terug op dit album;

Nummers zijn stuk voor stuk goed en wordt lekker afgewisseld. Absoluut een aanrader en een leuke start voor iemand die nog niets of weinig van Dylan heeft. De echte fan wil dit sowieso hebben, dus is iedereen tevreden en aan de poenschepperij hebben we dan allemaal meegeholpen

avatar van bertus99
nee dat vind ik echt onzin geweldigenoten!
ik ben een erg grote liefhebber van Dylan, maar ik heb echt niet alles en hoef dat ook niet te hebben. Laatst heb ik de compilatie The essential Bob Dylan aan iemand gegeven die nog niks van Dylan had. Wat moet ik met die verzameling nummers die uit hun authetieke context zijn getrokken. Ik wil bijvoorbeeld de begintonen van Tangled up in Blue horen als ik Blood on the tracks net heb opgezet, en niet nadat net Forever Young is weg gestorven.
Ik heb een hekel aan verzamelalbums. Ze bevredigen me nooit. Als ik er wel eens een in huis haal is het om een beetje een idee te krijgen van het werk van een artiest die ik nog niet ken (Leonard Cohen bijvoorbeeld laatst). Maar zelden dat ik een verzamelalbum vervolgens bewaar, laat staan koop. Ik zoek daarna toch de originele platen. Daarom mag deze Dylan voor mij lekker in de winkel blijven liggen. Mensen die nu Dylan pas ontdekken en een beetje een overzicht willen hebben zijn er misschien bij gebaat en mensen die, gezien de hype rond Bob, opeens deneken dat het wel goed staat als een dure Dylan op de salontafel ligt eveneens

Geweldigenoten
Das een mening dat je het onzin vindt en dat je klaarblijkelijk verzamelaars maar niks vindt. Feit is dat dit een goede verzamelaar is en dat de echte fan eigenlijk alles wil hebben (ik ben fan van Neil Young, Doors en Stones en heb inderdaad alles...heerlijk).

Tevens een feit dat de poenschepperij wordt veroorzaakt door het simpelweg te kopen. Of je de verzamelaar nu in je collectie houdt of het raam uitgooit.

Laatste feit is dat de verzamelaar prima in elkaar is gezet en als ik in de sfeer van bijvoorbeeld Desire of Blonde on Blonde wil komen, zet ik die wel op ipv de verzamelaar.
... Allemaal eigen feitjes en meningen... wat een heerlijke site is dit toch ook...

ik kende het oeuvre van bob dylan niet zo goed en daarom is zo'n cd toch handig.
vooral de eerste songs waren goed maar de allerbeste vind ik toch HURRICANE