Dave Matthews & Tim Reynolds - Live at Radio City Music Hall (2007)

Label: RCA

1. Bartender (8:28)
  2. When the World Ends (4:13)
  3. Stay Or Leave (4:09)
  4. Save Me (4:41)
  5. Crush (7:54)
  6. So Damn Lucky (6:51)
  7. Gravedigger (4:19)
  8. The Maker (5:16)
  9. Old Dirt Hill (Bring That Beat Back) (5:49)
  10. Eh Hee (5:00)
  11. Betrayal (5:31)
  12. Out of My Hands (5:23)
  13. Still Water (2:21)
  14. Don't Drink the Water (6:09)
  15. Oh (5:07)
  16. Cornbread (4:36)
  17. Crash into Me (6:05)
  18. Down by the River (5:45)
  19. You Are My Sanity (5:58)
  20. Sister (3:44)
  21. Lie in Our Graves (8:53)
  22. Some Devil (5:11)
  23. Grace Is Gone (4:12)
  24. Dancing Nancies (9:03)
  25. #41 (5:48)
  26. Two Step (6:29)
avatar van Strangeways
Mijn voorkeur gaat nog altijd uit naar Live at Luther College, ook omdat de nadruk daar veel meer op het eerste DMB album lag, maar deze is ook uitstekend. Met een 5-tal nummers die niet door Matthews geschreven zijn en 6 van zijn eerste en vooralsnog enige solo album, zijn er in elk geval genoeg wijzigingen in de setlist aangebracht. Het is wel opvallend dat Before These Crowded Streets op alle drie de cd’s van Dave en Tim nauwelijks vertegenwoordigd is, terwijl Stay, The Dreaming Tree en Spoon me toch erg geschikt lijken voor een akoestische performance.

Geluidstechnisch is dit een prachtige opname. Wel vind ik het jammer als Dave zich vocaal teveel laat gaan, zoals op het einde van Save Me. Dat hoort natuurlijk bij hem, dat scatten en koeterwaals geschreeuw, maar het staat haaks op de intimiteit die bij andere nummers gecreëerd wordt. Ook van het snerpend hoge gitaarspel van Tim Reynolds op Crush ben ik persoonlijk niet zo gecharmeerd. Maar laat ik ook meteen zeggen dat het positieve ruim overheerst: When the World Ends, Old Dirt Hill, Sister, Out of My Hands (met piano!)... Drie nummers wil ik nog even speciaal vermelden. Stay Or Leave blijkt opnieuw een ontzettend mooi opgebouwd nummer te zijn. Met name het stukje “What day is this? Besides the day you left me?” raakt me elke keer weer. En het tweeluik Some Devil – Grace is Gone is voor mij het absolute hoogtepunt van deze release. Wat een diepgang, wat een schoonheid! Ik zet dit album op 4* met kans op verhoging tot 4,5* en kijk reikhalzend uit naar Live in Vegas.