Common & Pete Rock - The Auditorium Vol. 1 (2024)

Label: Loma Vista

1. Dreamin' (4:00)
  2. Chi-Town Do It (4:26)
  3. This Man (4:02)
  4. We’re on Our Way (4:16)
  5. Fortunate (4:14)
  6. So Many People (5:14)

met Bilal

7. Wise Up (3:47)
  8. A God (There Is) (3:47)

met Jennifer Hudson

9. Stellar (4:23)
  10. Lonesome (4:36)
  11. All Kind of Ideas (3:48)
  12. When the Sun Shines Again (4:45)

met Posdnuos

13. Everything’s So Grand (6:04)

met PJ

14. Now and Then (4:30)
  15. Outro (0:55)
avatar van Justinx
Ben heel benieuwd naar deze samenwerking tussen Common en Pete Rock. 'Jaren '90 hip-hop nostalgie' hoorde ik al voorbij komen en als je naar de singles luistert begrijp ik dat meteen. Common is al jaren een beetje naar richting aan het zoeken, met de laatste twee albums die 'funk' wat meer omarmen, maar het was het allemaal net niet of zo.

Met deze samenwerking kan hij misschien de flow weer terugvinden, want zijn stem vind ik onverminderd fijn. Vooral Dreamin' vind ik erg sterk, al hebben we de gebruikte sample (People Moving) nog niet zo heel lang geleden al gehoord op Save the Children van Joey Badass.

avatar van Kos
Kos
Ja, dit is idd veelbelovend.

avatar van MAS
MAS
De EP/single die vorige week uit kwam is in ieder geval veelbelovend!

avatar van Mausie
Leadsingle Wise Up vind ik nog wel leuk, maar de singles daarna wel erg flauw. En dan begint zo’n old skool geluid wel te vervelen.

avatar van Kondoro0614
Heel tof.

JRLA (crew)
Deze gaan we maar eens luisteren.. Nu schijnt er volgende week nog een album van een legend uit te komen, maar welke legend? Common is natuurlijk een legend, maar niet veel van zijn albums konden mij echt bekoren..BE is dan wel weer een van mijn favoriete ever. Pete Rock.. kan hij het nog?

Wat een belachelijke slechte flow en beat is Chi-Town Do it

avatar van thomzi50
JRLA schreef:
Nu schijnt er volgende week nog een album van een legend uit te komen

thomzi50 schreef:

avatar van MJ_DA_MAN
HHV komt met een nieuw solo album van een volgens hun "New York legend"
Dat zal dan of het album van Nas en DJ Premier zijn, of het album van LL Cool J en Q-Tip.

avatar van Silky & Smooth
Die laatste komt pas in september, toch?

avatar van -marco-
Heerlijk album. Wat een fijn duo!!

avatar van Silky & Smooth
Is ook mijn eerste indruk. Pete Rock komt weer eens met lekker eigenzinnige beats en Common is ook ouderwets op dreef.

JRLA (crew)
Ik hink met dit album tussen de 3,5 en 4.. Het is gewoon aangenaam luisterplezier.. Niks mis mee dus.

MJ_DA_MAN schreef:

LL zeker niet.. Nas zou kunnen, Qtip kan ook..

avatar van Silky & Smooth
LL en Q-Tip is een samenwerking, niet twee losse albums.

avatar van thomzi50
Heel vermakelijk, consistent album. Héél bevlogen of geïnspireerd klinkt het helaas nergens, ik denk dat een samenwerking tussen Common & Pete Rock in vroegere tijden een veel verrassendere, stevigere plaat had kunnen opleveren - maar fijn vind ik dat ze hier ook niet mikken op iets groots of hun hand overspelen. ze gaan gewoon voor iets vertrouwds. De plaat is al met al stevig gedrenkt in nostalgie, vol expliciete verwijzingen naar (en samples van) vroeger, en dat werkt prima. Prima beats, geen rare poespas, en Common is een ietwat slome maar ook consistente gastheer, en alhoewel hij nergens hongerig of echt bezield meer klinkt, blijft hij gewoon een heel fijne MC.

JRLA (crew)
Begint bij mij wel wat beter te vallen dit album… Zelfs dat 2e nummer..

avatar van mh040
thomzi50 schreef:

MJ_DA_MAN schreef:
JRLA schreef:

LL zeker niet.. Nas zou kunnen, Qtip kan ook..

ik denk dat het om Rakim gaat

mh040 schreef:

ik denk dat het om Rakim gaat

We weten het donderdag maar Rakim ook niet.. Die komt op RRC

avatar van mh040

We weten het donderdag maar Rakim ook niet.. Die komt op RRC
ik zag vandaag dat ook Slick Rick een nieuwe track uit heeft

Silky & Smooth schreef:
LL en Q-Tip is een samenwerking, niet twee losse albums.

Ah interessant.. heel benieuwd

avatar van JayM
HHV komt met een nieuw solo album van een volgens hun "New York legend"
Denk dat we eerder aan een Jeru of iets dergelijks moeten denken. Slick Rick zou ook interessant kunnen zijn. Zijn feature op de laatste Soul Assassins was om te smullen.

avatar van Kondoro0614
Had er toch iets meer van verwacht. Gewoon een coole plaat, meer niet.

JayM schreef:

Het is Godfather Don, voor sommige een legend, vooral de mensen die in de underground scene leven.

avatar van JayM
JRLA schreef:
Zag het. In mijn ogen zeker een legende, hoewel geen verrassende keuze icm HHV

Deranged
Heerlijke plaat echt helemaal raak.

Een en al positiviteit en spiritualiteit wie wordt daar nou niet vrolijk van.

Beste Common in jaren wat mij betreft.

avatar van Yestsida
Toffe combo!

Common en ik zullen waarschijnlijk nooit een perfecte match zijn maar ik geniet best wel van The Auditorium, Vol. 1! Hij is uiteraard gewoon een prima MC en ditmaal doet hij zijn ding op lekkere soulvolle beats van grootmeester Pete Rock.

Veel grijp ik niet naar dit album, het zou ook best een 20 minuten minder lang mogen duren... maar als het eenmaal opstaat skip ik eigenlijk geen enkele track.

Prima album en een mooie toevoeging aan de discografie van Common.

avatar van Nr.4
Vind dit een gruwelijk goede plaat. Gaat hoge ogen gooien in mijn jaarlijstje. Twee legends op hoog niveau acterend, kingshit. Kan niet wachten deze fysiek te draaien.

avatar van Niek
Ik check deze - schandalig genoeg - nu pas en word er vrolijk van. Het niveau varieert van erg sterk (Dreamin, So Many People) tot gewoon fijn. Er zitten geen echte missers tussen maar ook geen briljante tracks. Er is niks vernieuwends aan maar dat hoeft natuurlijk ook niet. Deze voeg ik tzt graag toe aan m'n collectie

avatar van Silky & Smooth
Ik moet zeggen dat ik het de laatste tijd vaak eens ben met Niek, haha. Ook blij verrast door dit album; eigenzinnige producties van Pete Rock en een scherpere Common dan we de laatste jaren gewend zijn (al vind ik zijn recentere werk wel redelijk constant). Maar inderdaad ook geen uitschieters en sowieso beklijft het album mij niet zo, waardoor ik het moeilijk vind om te stemmen. Heb hem regelmatig op staan en als ik luister is het gemakkelijk een 4*, maar na de tijd ben ik weer vergeten wat ik heb geluisterd...