Spice Girls - Forever (2000)

Label: Virgin

1. Holler (4:15)
  2. Tell Me Why (4:14)
  3. Let Love Lead the Way (4:58)
  4. Right Back at Ya (4:10)
  5. Get Down with Me (3:46)
  6. Wasting My Time (4:14)
  7. Weekend Love (4:06)
  8. Time Goes By (4:51)
  9. If You Wanna Have Some Fun (5:26)
  10. Oxygen (4:56)
  11. Goodbye (4:35)
  12. Holler [MAW Remix] * (8:30)
avatar van Kim008
Kan zeker niet tippen aan Spice & Spiceworld, slechts enkele nummers hiervan vind ik goed.

LoveStoned
blueritmo schreef:

k ben het helemaal met je ens

Ik luisterde gewoon K3 . Dit was veel erger hoor. K3 is bedoelt voor kleuters, maar Spice Girls probeerde wanhopig op te vallen in de grote mensen wereld.

avatar van Emile93
1,0
Recensie van internet:
"Sure, they make all the right moves, hiring superstar producer Rodney Jerkins to helm most of the tracks and attempting to seem mature, but this all results in a record that is curiously self-conscious and flat. Neither the production, the songs, or the performances have much life to them, with the exception of the closer "Goodbye," which significantly was released as a Christmas single in 1999, long before the rest of the record was finished"

Zegt genoeg toch??

Het enige goeie nummer op deze plaat is 'Goodbye'. En ik blíjf 'm mooi vinden. Op mijn CD duurt 'ie trouwens lang geen 7 minuten.

avatar van Emile93
1,0
TAFKAP schreef:

Corrigeer het dan!

avatar van Brunniepoo
Het debuut van de Spice Girls kende vooral een paar uitschieters, bij de opvolger Spiceworld waren eigenlijk al nauwelijks meer nummers aanwezig die louter vulling waren. Het is jammer dat deze lijn niet doorgezet kon worden naar Forever.

De stemmen zijn voor 80% hetzelfde, maar de frisheid is helaas behoorlijk weg (op opener 'Holler' na). De sound is nogal R&B - wat op zich natuurlijk geen probleem hoeft te zijn - maar veel nummers klinken nogal als formulewerk. Ze sluiten ongetwijfeld aan bij de toentertijd populaire artiesten, maar ze lijden een beetje aan hetzelfde euvel waar Michael Jackson's Invincible ook onder leed (too little, too late). Overigens doet een nummer als 'Oxygen' me heel erg aan Michael Jackson denken, maar dat geheel terzijde. Ook bezwaarlijk is dat vrijwel elk nummer een minuut te lang duurt. Geen waardige afsluiter dus voor een van de grootste groepen van de jaren '90, maar wel verstandig dat ze er hierna mee opgehouden zijn.

avatar van Style.Girl
Helaas Geri ging weg. En ook de Spice Girls kwam ten val. Ze laten wel een mooie legacy achter met hun hits, uitstraling, fans en roem. Alleen dit album valt daar niet onder. Ik heb er snel even door heen geluisterd, maar ga me er niet aan wagen. Misschien later nog eens. Goodbye (het nummer dat ik al kende) is naar mijn idee ook de enige goede uitschieter op het album.

Goodbye all you people, there is nothing you can do. Goodbyeee, goodbyee, goodbye.

avatar van StefanK
Het originele concept voor dit album was om solonummers, duetten en covers van alle vijf de leden te presenteren, om het idee te promoten dat de Spice Girls allemaal individuen waren, maar toch als één geheel konden samenkomen. Maar ja... toen was daar de exit van Geri en werden alle plannen van tafel gegooid. Wat overbleef waren 'die andere vier' en liedjes die geen haar beter waren dan de producties van TLC en Destiny's Child. Toegeven: Holler en Tell My Why zijn nog steeds best lekker (gedateerd).

avatar van tnf
tnf
Puur vocaal kan je je afvragen of het wel zo erg is dat Geri niet meer mee deed. Geri had nou niet bepaald een fraaie stem. Op Wannabe werkte die wat botte toon, op veel andere nummers kwam ze minder uit de verf (maar vaak had ze ook niet zo veel regeltjes - de mensen erachter wisten het ook wel).

Wat betreft het totaalbeeld is het een ander verhaal. Qua persoonlijkheid was het toch een van de kartrekkers, en uiteindelijk bleek het alsnog een missend puzzelstuk. De singles (tracks 1 en 3 op dit album, en in een eerder stadium ook al nr 11), video's en verdere algehele promotie behorende bij dit album kwamen wat zouteloos en identiteitsloos op me over. De stemmen van de resterende Spice Girls werden op doorsnee r&b-ritmes van die tijd geplakt.

avatar van Arrie
StefanK schreef:

Huh suggereer je nou dat zij slechte producties hadden?

avatar van StefanK
Arrie schreef:

Huh suggereer je nou dat zij slechte producties hadden?

Nee hoor. Ik hou nog steeds van hun.