Jon Anderson & The Band Geeks - True (2024)

Label: Frontiers

1. True Messenger (5:49)
  2. Shine On (4:17)
  3. Counties and Countries (9:50)
  4. Build Me an Ocean (3:19)
  5. Still a Friend (5:01)
  6. Make It Right (6:06)
  7. Realization, Pt. 2 (3:32)
  8. Once Upon a Dream (16:31)
  9. Thank God (3:48)
avatar van Alicia
Het beste album sinds Magnification.

Maar True is geen album van Yes. Al lijkt het geluid op bepaalde momenten er wel heel erg veel op. Dit is op z'n hoogst 'Yes' op z'n Jon Anderson's. En op z'n Geeks. Zonder The Band Geeks had Jon Anderson een dergelijk album niet eens kunnen maken, denk ik. Jon is op z'n best met een goede rockband achter zich. De arrangementen en mooie productie van Richie Castellano maken het verschil. Onder andere. Er zijn nog wel een paar dingen die net even anders klinken. Maar dat net even anders klinken dan de oorspronkelijke Yes doet de huidige Yes ook. (Je mag zelf kiezen welke Yes, de verschillende gezelschappen klinken allemaal weer net even en soms flink anders, maar ik refereer voor het gemak nu even aan de klassieke line-up.) Logisch, iedere muzikant heeft zijn eigen signatuur. De meerwaarde die ontstaat door samen te werken is net zo belangrijk en is eveneens bepalend voor het geluid. Het is dus maar net waar je voorkeur naar uitgaat.

Hoe dan ook, de Yes die ik heb leren kennen (1972) bestaat toch al een poosje niet meer. Voor mij dan. Ik ben in elk geval erg blij met True. Dit is een erg goed album van deze oud Yesser! Mede of juist dankzij de band met de vreemde naam.

Ik zou alleen de ontwerper van de hoes ontslaan.

avatar van Hans Brouwer
TONYLUNA schreef:
Maar inderdaad. Ik heb weinig Yes materiaal na 90125. Reden. De wat mindere recensies en voor mij een periode waar ik nog nauwelijks progmateriaal luisterde.
De enige goede recensent ben je toch echt zelf. Meningen van anderen: je neemt e.e.a. voor kennisgeving aan maar wat je met eigen oren hoort en al dan niet waardeert..., het is het enige dat telt.
Alle lovende woorden ten spijt: met het album "True" van Jon en zijn vriendjes kan ik niet zoveel. Het is geen Yes wat ik hoor.