LL Cool J - The Force (2024)

Alternatieve titel: Frequencies of Real Creative Energy

Label: Def Jam

1. Spirit of Cyrus (3:30)

met Snoop Dogg

2. The FORCE (2:49)
  3. Saturday Night Special (3:28)

met Rick Ross en Fat Joe

4. Black Code Suite (4:26)

met Sona Jobarteh

5. Passion (2:29)
  6. Proclivities (3:39)

met Saweetie

7. Post Modern (2:09)
  8. 30 Decembers (3:26)
  9. Runnit Back (2:46)
  10. Huey in the Chair (2:24)

met Busta Rhymes

11. Basquiat Energy (2:22)
  12. Praise Him (2:25)

met Nas

13. Murdergram Deux (3:05)

met Eminem

14. The Vow (4:35)

met Mad Squablz, J-S.A.N.D. en Don Pablito

avatar van Shelter
Niek schreef:
En hoor je honger bij deze, Shelter? Moet zeggen dat ik deze productioneel wel minder vind..

Ik begrijp dat dit een retorische vraag was maar nee sorry ik hoor het niet. Ik vond de jonge LL geweldig, dat was echt hongerig en energiek. Ik hoor het hier niet. Overigens vind ik Eminem ook niet bepaald dope komen met die knijpstem.
Smaken verschillen zeker want ik vind deze productioneel juist wel interessanter.

avatar van Yestsida
Het eerste album dat ik van LL Cool J probeer!

Uiteraard ken ik wel enkele legendarische singles van in het begin van zijn carrière en de commerciële singles van zijn "Ladies Love Cool James"-periode die constant gedraaid werden op zenders als TMF, MTV of JimTV. Ook stond hij vroeger bijna getekend bij G-Unit Records, of 50 Cent ging toch executive producer worden van één van zijn albums, en daaruit zijn ook een aantal nummers met G-Unit leden uit voort gekomen die ik graag beluister. Maar buiten een aantal losse nummers ben ik dus eigenlijk amper bekend met LL Cool J, wat eigenlijk schandalig is voor iemand met zijn legendarische statuut.

Het is 2024 en LL Cool J komt gewoon met een nieuw studioalbum, na al die jaren weer uitgebracht via Def Jam Recordings. Het klinkt echter niet zo commercieel zoals een nummer als Control Myself... nee, het is volledig geproduceerd door Q-Tip en is voor de "echte" Hip Hop-heads gemaakt.

De gastheer rapt echt ongelofelijk strak en gemotiveerd, nooit verwacht dat hij dit na al die jaren nog in zich had. De producties van Q-Tip zijn me jammer net iets te abstract en experimenteel, het is niet volledig mijn sound. Van A Tribe Called Quest ken ik twee albums, die ik ook goed vind, maar ik heb gewoon wat minder met dat soort Hip Hop.

The FORCE luistert goed weg, ik zet het ook geregeld op, maar het is niet helemaal mijn ding wegens Q-Tip. LL Cool J doet het veel beter dan verwacht!