Ka - The Thief Next to Jesus (2024)

Label: Iron Works

1. Bread, Wine, Body, Blood (2:53)
  2. Beautiful (3:00)
  3. Tested Testimony (2:14)
  4. Borrowed Time (2:47)
  5. Collection Plate (1:52)
  6. Broken Rose Window (3:06)
  7. God Undefeated (2:03)
  8. Soul and Spirit (1:59)
  9. Lord Have Mercy (2:36)
  10. Such Devotion (2:29)
  11. Cross You Bear (2:23)
  12. Fragile Faith (2:28)
  13. Hymn and I (2:33)
  14. True Holy Water (2:57)
avatar van Flipm0de
Al een paar weken uit maar sinds vandaag op Spotify the vinden. Eerste luisterbeurten stellen niet teleur.

avatar van Flipm0de
Staat al dagen op repeat en valt direct binnen. Deze voelt als de natuurlijke opvolger van DoC en laat dat nou net mijn favoriete Ka album zijn. Toffe thematiek, hypnotiserende producties, en een meeslepende Ka.

Fragile Faith, Borrowed Time, en Tested Testimony springen er op dit moment voor mij uit.

Deranged
Ka levert altijd een van de meest spectaculaire schrijvers in de game.

Deranged
Dit is wel echt Ka op zijn allerbest.

Alles spot on en keihard deze man zijn pen is ziekelijk blessed met de midas touch en daar verhaalt hij wederom weergaloos over.

avatar van JayM
Zojuist bekend gemaakt dat Ka op 52-jarige leeftijd is overleden Een groot verlies

Lees het net ja… triest

avatar van Flipm0de
Ka via MuMe ontdekt en de laatste jaren uitgegroeid tot één van mijn favoriete artiesten. Unieke stem binnen de hip hop en een groot gemis.

avatar van overmars89
Heel triest dat hij overleden is. De beste man was echt een poëet. Dit album dat al heel goed was krijgt daardoor nog wel een extra emotioneel laagje.

avatar van Silky & Smooth
Op het geweldige Orpheus na heb ik nooit echt een klik gehad met Ka, mede omdat je er zelf ook wat moeite voor moet doen. Dit album heeft mij eindelijk op goede spoor gezet, waardoor zijn overlijden extra triest voelt. Genoeg te ontdekken nog, maar ik had graag de kans gehad om hem serieus te blijven volgen...

avatar van Kondoro0614
JayM schreef:

Ik lees dit nu pas... Via hier... Hoe heb ik dit gemist? Ik heb vanmiddag dit album nog gecheckt, damn...

avatar van Johnny Marr
JayM schreef:

Wtf, lees dit nu pas... R.I.P.

avatar van Silky & Smooth
In mijn online bubbel was dit echt het (wereldschokkende) nieuws van de dag. Iedereen had het erover, maar aangezien genoeg mensen dit nieuws veel later ontdekken laat weer goed zien hoe vertekenend zo'n bubbel kan zijn...

avatar van Elohim
Wat een moeilijk moeilijk album is dit zeg. Her en der beats waar ik gewoon nog steeds niet mijn hoofd op kan knikken, alleen als ik naar de ritmes van zijn stem luister kom ik er. De cover is er dan wel erg passend bij. Ik wil dit album mooier vinden dan ik het doe. Ka zit altijd in mijn rotatie maar deze zet ik toch maar weinig weer op.