Underworld - Beaucoup Fish (1999)

Dance / Electronic
Label: Junior Boy's Own

1. Cups (11:45)
  2. Push Upstairs (4:34)
  3. Jumbo (6:57)
  4. Shudder / King of Snake (9:30)
  5. Winjer (4:30)
  6. Skym (4:07)
  7. Bruce Lee (4:43)
  8. Kittens (7:30)
  9. Push Downstairs (6:03)
  10. Something Like a Mama (6:37)
  11. Moaner (7:38)
  12. Nifter [5 A1317 Nov 97] * (4:38)
  13. Bruce Lee [Ricks 1st Dobro Mix] * (5:10)
  14. UW Orange Bed [Sept 97] * (7:02)
  15. Skym [A A1317 Nov 97] * (4:55)
  16. Jumbo [Diff Bass 2 A1317 Nov 97] * (7:50)
  17. Push Upstairs [Alt 1 A1336 July 98] * (3:54)
  18. King of Snake [Garage Mix A1313 Set 97b] * (8:56)
  19. Something Like a Mama [Alt Mix A1340 July 98 a Upstairs] * (10:10)
  20. Please Help Me * (7:35)
  21. Yeah Plan (From A1385) * (4:11)
  22. Ramajama * (8:58)
  23. Cups [Salt City Orchestra's Vertical Bacon Vocal] * (9:26)
  24. Jumbo [Jedi's Sugar Hit Mix] * (6:29)
  25. Jumbo [Futureshock Worlds Apart Vox] * (8:08)
  26. Push Upstairs [Darren Price Remix] * (7:03)
  27. King of Snake [Slam Remix] * (7:29)
  28. King of Snake [Fatboy Slim Remix] * (6:55)
  29. King of Snake [Dave Clarke Remix] * (5:59)
  30. Bruce Lee [Micronauts Remix] * (8:57)
  31. Bruce Lee [Buffalo Daughter Remix] * (4:22)
  32. Bruce Lee [DJ Hype & DJ Zinc Vocal Mix] * (6:42)
  33. Bruce Lee [DJ Hype & DJ Zinc Instrumental Mix] * (6:34)
  34. Bruce Lee [Futureshock Remix] * (8:11)
  35. King of Snake [Claudio Coccoluto Remix] * (8:24)
  36. King of Snake (Martinez Orchestramix) * (7:52)
  37. King of Snake [Dave Angel Remix] * (6:54)
  38. Jumbo [Rob Rives & Francois Kevorkian Dub] * (8:20)
  39. Push Upstairs [Roger S. Narcotic Haze Dub] * (6:44)
  40. Push Upstairs [Adam Beyer Rmx 2] * (4:45)
avatar van Jordy
Laatste tracks staan er bij mij niet op...

Bij mij ook niet...

De tot nu toe beste release van Underworld. Wat een sound ! Van lounge achtige techno, tot rock techno. Echt heerlijk voor de lange ritten in je auto.

avatar van brooklyn
Bij mij ook niet, zal wel buitenlandse versie zijn ofzo. Meesterlijk album, zoals alles van Underworld

Inderdaad meesterlijk, alleen al zo'n nummer als King of snake. Wow !

Ik hoor liever het debuut.

Desalniettemin vind ik dit ook wel ene fijne plaat, maar een nummer als Push Downstairs had van mij niet gehoeven.

Overigens staat hier wel mijn favoriete Underworldnummer op: Kittens. Lekker ook om te draaien bij het DJ'en.

avatar van gemaster
Inderdaad een lekker album, maar ik vind Underworld toch meer een singles band. Daarom geef ik ook de voorkeur aan de verzamelalbums zoals 92-03 en Everything, Everything. Dan hoef ik me niet door troep als Push Downstairs te worstelen. Beste nummer op deze cd is Moaner. Wat een bass! 3,5 ster.

avatar van Jordy
Minder geniaal dan de eerste 2 albums, maar toch nog steeds ongelofelijk lekker. Jammer dat het vierde album dit niveau bij lange na niet weer wist te halen.

Het nummer Jumbo is echt zo ontzettend geniaal! :O

Een ieder die underworld minimaal leuk vind moet Jumbo eens live meemaken...

avatar van Rayaccos
unerworld is live op zijn best natuurlijk, maar dit album vind ik misschien wel het beste niet live. king of snake is een gewelig nummer als ook cups mij prima kan bekoren.
Underwolrd heeft in mijn ogen nooit een slecht album gemaakt, ze hebben altijd wel redelijke kwaliteit afgeleverd.

avatar van andré
Dat mensen Underworld als een 'singles-band' zien kan ik me na beluistering van dit album wel voorstellen. De samenhang die op de vorige 2 albums wél te vinden was (met name op 'Dubnobasswithmyheadman') is hier volledig zoek. Maar....veel van de nummers op dit album hebben een behoorlijk niveau: 'Cups' is een briljante opener, 'Push Upstairs' en 'Jumbo' waren uitstekende singles, en verder zijn 'Kittens', 'Moaner' en 'Skym' prima tracks. Maar 'Something Like a Mama' en 'Push Downstairs' zijn van bedenkelijk niveau. 4*

aERodynamIC schreef:
Inderdaad meesterlijk, alleen al zo'n nummer als King of snake. Wow !

Dit album was mijn eerste kennismaking met Underworld. Deze plaat staat als een huis. Een beetje techno liefhebber moet deze cd in de kast hebben liggen, vind ik althans. Ik geef 4,5*

Dit is geen techno toch?

Ik vind van wel...

avatar van Onderhond
Ze hebben wel een keertje op I Love Techno gestaan (net zoals de Dewaele broertjes en The Prodigy), maar ik vind het ook maar weinig met volbloed techno te maken hebben.

Underworld is in ieder geval niet iets wat een beetje techno liefhebber in z'n kast moet hebben liggen.

avatar van T.O.
Beetje een kruising tussen techno en progressive house, als we toch de hokjes erbij gaan halen.

T.O. schreef:

Wat het ook is house, techno, gospel, country, smartlap, het zal me een zorg zijn. Beaucoup Fish is een cd die in geen enkele verzameling zou mogen ontbreken.

avatar van monique
goede plaat en jumbo is mijn favoriet op dit album

avatar van Dim
Dim
Jammer dat sommige nummers een beetje 'onaf' zijn. Je wacht op de climax die uiteindelijk niet komt.

avatar van brooklyn
Een beetje Underworld eigen vind ik dat, hoewel ik dat ingetogene juist wel waardeer...

Goede cd! Er staan in mijn mening parels van nummers op (Moaner !!, King of snake, Jumbo...), maar jammergenoeg ook twee draken van nummers: Winjer en Skym. Ook nummer 7 en 9 zijn eerder matig.

avatar van Nightrider
Ik ben eindelijk de schoonheid van elektronische muziek aan het ontdekken. Tegen mijn verwachtingen in vond ik dit ook een puike plaat. Nog niet meer waard dan 3,5*, maar dat is al heel wat meer dan ik enkele jaren geleden ervoor had durven geven. Heerlijke muziek voor laat op de avond.

EVANSHEWSON
Vanochtend gekocht voor een prikje op een rommelmarkt. We zien wel hoe die muziek klinkt, ik dacht dat het een soort techno-achtig ding moest zijn, maar geen idee;
Zodra ik hem beluisterd heb kom ik wel met commentaar aanzetten.

Eigenlijk ken ik van dit project enkel Born Slippy, dat ik wel biezonder goed vind.

Ik hoop iets van dat niveau hier terug te vinden...

avatar van Rayaccos
EVANSHEWSON schreef:

Ik hoop iets van dat niveau hier terug te vinden...

King Of Snake is het nummer dat ik van eenzelfde niveau vind!

thejazzscène
Ruimschoots de beste plaat van Underworld vind ik. Waar nummers als het eerste, derde, vierde, zevende en elfde het knapste in elkaar zitten en nog goed wegluisteren ook.
Ik heb zowat hetzelfde gevoel als 'Onderhond': namelijk dat die stem me erg stoort. Dat is totaal niet nodig en maakt heel dat nummer kapot. Als ik dan helemaal kritisch ben vind ik de vierde, zevende en elfde hetbeste. 'King of Snake' vind ik een echte topper.
'Push Upstairs' past geheel niet in deze plaat. Ze heeft dezelfde eigenschap als 'Born Slippy': Een beat die te zwaar is en het nummer niet kan dragen. De beat overheerst en dat maakt alles kapot.

Na al hun uitgegeven albums wil ik nu eindelijk eens een fatsoenlijk album horen in deze trant maar dan met wat meer diepgang en dat hoeft geen stem te zijn. Als deze twee dit niet kunnen realiseren hoeven ze van mij zelfs niet meer op de poster (letterlijk en figuurlijk ) van I Love Techno. Laatstaan in het groot.
Ga beter naar Dave Clarke, die man laat je tenminste nog wat plaats om te dansen dan er opgepropt en masse te staan kijken naar twee zingende kale bomma's. Maar dat is misschien wat te direct uitgedrukt.

avatar van LeRoi
Nou, Nou, de Beste.....weet je dat wel zekah?

thejazzscène
Ik heb ze allemaal al gehoord en ik heb er drie van dus ik ken ze ondertussen wel.

LeRoi schreef:
Nou, Nou, de Beste.....weet je dat wel zekah?
Zeker weten .

avatar van LeRoi
Laat er geen misverstand over zijn, Jazz & Hans, Underworld is voor de beste Dance-band van de laatste 15 jaar. Hun optredens (2 x gezien) zijn fenomenaal. Maar hun muzikale hoogtepunt lag m.i. toch echt in de periode 1993-1996 met 'Dub' & 'Second'.......
Ik heb deze ook maar betrap me erop dat ik deze toch nauwelijks meer opzet.......Eerlijkheid gebied wel te zeggen dat ik de vorig jaar aangeschafte verzamelaar '1992 - 2002' het meest draai (uberhaupt)......
Dus we zijn het eens een geweldige band die wel een beetje over haar hoogtepunt heen is......

avatar van musicfriek
Dit album lag al een half jaar tussen mijn verzameling (ooit voor een prikkie gekocht) en dacht: laat ik het maar eens gaan luisteren. En het valt me niet tegen. King of Snake met een Donna Summersample vond ik erg grappig om te horen, maar de toppers zijn voor mij Winjer, Bruce Lee en Moaner. Vind hun muziek ook totaal niet gedateerd klinken ofzo. 4 sterren voor deze plaat.

Moaner blijft een te gek nummer; heerlijk die bass er door heen. Stond geloof ik nog op een Batman soundtrack.