Spiritbox - Tsunami Sea (2025)

Canada

3. Perfect Soul (3:59)
  4. Keep Sweet (4:03)
  5. Soft Spine (3:03)
  6. Tsunami Sea (4:16)
  7. A Haven with Two Faces (5:31)
  8. No Loss, No Love (2:56)
  9. Crystal Roses (3:19)
  10. Ride the Wave (4:53)
  11. Deep End (3:47)
avatar van coldwarkids
Deep End is epic! Wat een track.

avatar van james_cameron
De verrassing is er een beetje af op dit tweede album en het songmateriaal speelt wat meer op safe, maar niettemin is dit nog steeds een aangename mix van poppy rock en extreme metal. Courtney LaPlante kleurt wat meer binnen de lijntjes en zorgt met haar aangename cleane zangpartijen grotendeels voor een meer toegankelijk geluid, al komt ze sporadisch nog steeds behoorlijk bruut uit de hoek. Het album is verder verzorgd geproduceerd en beschikt over voldoende dynamiek om te blijven boeien. Een degelijke tweede worp derhalve.

avatar van legian
Deze plaat heeft een beetje hetzelfde probleem als de eerste, of ze gaan hard of ze gaan zoet. Maar een echt lekkere mix van de twee wil niet van de grond komen. De zoete/zachtere stukken zijn prima poppy en gepolijst, de switch naar hard is straks en hard is ook gewoon hard. Maar daar is het wel mee gezegd. Echt enerverend wordt dit niet en iets nieuws ten opzichte van de vorige plaat brengen ze hier ook niet. Het is meer van hetzelfde en de aantrekkingskracht is er wel vanaf. Sterker nog, de eerste plaat bood meer afwisselende en speelsere nummers dan deze.

Vermakelijk tussendoortje en enkele nummers zullen nog wel in een playlist opgenomen worden hierzo. Ik zal het ook niet snel skippen, maar als ik Spiritbox opzet zal ik toch voor de eerste plaat gaan. De hype maken ze uiteindelijk ook hier weer niet waar.