Sigue Sigue Sputnik - Flaunt It (1986)

Label: EMI

1. Love Missile F1-11 (4:28)
  2. Atari Baby (4:54)
  3. Sex Bomb Boogie (4:58)
  4. Rockit Miss USA (Black and Bluski) (5:49)
  5. 21st Century Boy (5:16)
  6. Massive Retaliation (5:11)
  7. Teenage Thunder (Teenage Mutants) (5:10)
  8. She's My Man (She-Wolves of the S.S.S) (6:05)
HAAAAAAHAHAHAHA. Wat een stunt, die gasten. Konden er helemaal niks van, op Tony James van Generation X na. En lekker irritant Love Missile F1-11 keihard draaien. Tenenkrommend slecht.

avatar van Janz
Destijds nog flink gehypt door Veronica. Hadden ze met Love Missile niet een enorme hit in UK?

avatar van andré
Janz schreef:

Nummer 1 volgens mij. Ik vind het eerlijk gezegd niet eens een slecht nummer hoor!

Ze kwamen nieuw binnen op 1 zonder dat ze ooit op de radio geweest waren. Wat een verhaal man. Tony James is een kroeg binnen gegaan en heeft de meest idiote types bij elkaar geharkt. Is met het zooitje naar een platenbaas gegaan, eiste een zak geld, kreeg het ook nog, en zonder een noot te kunnen spelen stonden ze op 1. Heeft de platenmaatschappij klauwen met geld gekost. Ik heb nog een 12 inch-versie, met tussen de liedjes door reclame!! Om toch nog wat geld in het laatje te brengen. HA.

avatar van dynamo d
0,5
Dit is nou echt baggermuziek. Een in elkaar gezet zootje, dat werd gepresenteerd als de nieuwe sensatie die het wel even zou gaan maken. Mijn mening: de kelder in flikkeren, op slot doen, sleuteltje weggooien en - na dit gezegd hebbende - er niet meer over praten.

avatar van VanDeGriend
Ik heb me er eigenlijk nog prima mee vermaakt destijds

avatar van c-moon
Zooo slecht dat het bijna goed wordt !
Ha!

Op het album klinkt letterlijk ELK nummer hetzelfde!!!

Maar ja, LOVE MISSILE F1-11 vond ik ook geweldig!!!
En de b-kant "Hack Attack" was ook niet mis

Ze shockeerden hier toen erg toen ze als 'logo' de ster namen met SSS er in, wat deed denken aan de terorristische organisatie CCC (Cellules Communistes Combatantes)...

Tony James is trouwens de enige muzikant van het gezelschap, de enige die kon spelen!
James kwam inderdaad van Generattion X waar ook Billy Idol nog in zong... Tony James heeft nog bij The Sisters Of Mercy in de 'Vision Thing'-Line Up gespeeld ook...

ElMeroMero
VanDeGriend schreef:
Ik heb me er eigenlijk nog prima mee vermaakt destijds

Die bizarre clip met die freaky kapsels was ook wel erg vermakelijk, meen ik me te herinneren.

avatar van Kos
Kos
Ik vond die single vroeger ook echt cool .

Was een beetje vroege electro eigenlijk.

VROEGE electro?
Nee, daar heb je het mis.. VROEGE electro vind je bij Kraftwerk, Tangerine Dream, Klaus Schulze, e.d....

avatar van Kos
Kos
Ja, oke, in de top 40 bedoel ik .

LOL

avatar van Janz
Ik heb nieuws voor jullie: BOL.com heeft maar liefst 8 sss-titels in de verkoop. Eat your heart out!

Ja ja ook in die tijd bestonden er hypes: leuk om de videos weer eens te zien!

Newborn
Geweldig ... zo shockerend als ze toen waren, zo lachwekkend kijk je er nu op terug. Maar het album blijft cool, betaald met de reclame-uitingen die tussen elke track zit.

avatar van Oldfart
een zeepbel

avatar van moon.v
Destijds op school mijn leraar mee geschokt.....
Is ook de enige"punk"plaat die ik bezit. Vond hem toen gewoon leuk omdat niemand anders hem leuk vond denk ik.

Pieter Paal
Dit is nog veel erger dan Billy Idol.
'Love Missile F1-11' vind ik nog steeds heel erg goed. Al die vervelende remixen van dat nummer hoeven van mij niet.
Later had je ook 'Sonic boom boy' van Westworld, waar Tony James ook iets mee te maken had. Ook nooit meer iets van gehoord.

rayman schreef:

Ook Neal X (aka Neal Whitmore) kon er wel degelijk wat van. Het is een veelzijdig artiest die van pop naar jazz kan gaan en van dance naar rock. Volgens mij deden ze ook heel bewust of ze maar een samengeraapt zootje waren, maar in werkelijkheid viel dat nog wel mee. Part of the act zeg maar.....

avatar van Reint

El Salvador
Coca Cola.
Mercury
luxury
shove that fender fist at me.
- Ladies and gentlemen
there is 1990 -

Embryo
UFO
freak
oh psycho horror show.
Hips and lips and beauty queens - let's party -.
Venus ramp
sexy tramp
make-up muck my Vegas vamp.
- An American dream
An American dream -

g-g-generation whoopee boy.
Let's go
Let's go
- I love technolosy!-
- I love technolosy!-

Verschrikkelijk. Love Missile en 21st Century Boy klinken ook echt precies hetzelfde.

avatar van Jan Wessels
rayman schreef:

Ik dacht dat het toen nét wat anders ging. Ze hadden veel lawaai vooraf, werden al een enorme hype vóór er een nummer was uitgebracht (veel foto's/beelden van de band). Toen het nummer Love Missile uitkwam bereikte dit slechts de 2de plek. En dat was gelijk het begin van het einde van de band.
Maar misschien zit ik er wel naast hoor, herinneringen doen soms vreemde dingen.

Love Missile hoorde ik laast weer maar het is achteraf niet echt een geweldig nummer

Echt wel.

avatar van essence

Yep. Echt wel! Als we iets moeten achterlaten voor de archeologen van de toekomst, om hen een beeld te geven van 'die eities', is het dit wel!
Even fout als het gros van de kapsels in die tijd.

avatar van Crush
Inderdaad, een zeer geslaagde hype, zeker ok omdat alle wilde verhalen over "in de kroeg bij elkaar geraapte types" er ruim twintig jaar later nog altijd ingaan als de spreekwoordelijke zoete koek!

Eerder dit jaar zanger Martin Degville gezien op een festival in Duitsland en dat was een heerlijk feestje!
Weliswaar 'bestaat' de band anno nu nog uit Tony James en gitarist Neil X, maar treedt Degville (die de band in 2004 verliet) solo op onder de naam MD's SSS (en vaak wordt dat MD's spontaan weggelaten in de aankondigingen) en feitelijk weet hij ook nog te brengen wat het overgebleven SSS duo achterwege laat. Neal X kan (en kon, ja ja, ook in 1986) prima gitaarspelen, maar niet zingen.

Flaunt it vind ik nog steeds een heerlijk album.

avatar van bastens
c-moon schreef:
Zooo slecht dat het bijna goed wordt !
Ha!

Maar ja, LOVE MISSILE F1-11 vond ik ook geweldig!!!
En de b-kant "Hack Attack" was ook niet mis

Eerlijk, Hack Attack vind ik stiekem nog steeds een heerlijk nummer.

Ik heb later nog eens een compilatie van SSS geprobeerd, maar dat viel echt tegen.
Deze eerste wil ik wel op CD hebben.

avatar van Reint
Oké, eindelijk deze curieuze plaat in zijn geheel gehoord. De eerste 5 nummers, en dan met name Missile en Century Boy zijn erg sterke electronisch gedreven rock & roll die zijn wortelen heeft in Eddie Cochran, T. Rex, de Ramones en vooral Suicide (met twijfelachtige en bizarre coming down Atari Baby). Goed, variatie is niet de sterkste kant van SSS, maar dat hoeft ook niet als de muziek zo onpretentieus is als het is.
Vanaf nummer 6 gaat de plaat echter finaal de fout in, en komt het verkeerde soort 80s-geluiden te veel naar voren.

Wisselvallig geheel dus, maar de band is veel beter dan de hele legende doet vermoeden.

Apart nummer dat Love Missile F1-11. Blijft totaal niet hangen vanwege het gebrek aan melodie, maar toch wel fascinerend. Ergens een mix tussen Suicide en de rock&roll waar Alan Vega al zo vaak naar refereert. Èn een hoop foute samples.

Love Missile F1-11 was gewoon een zeer geslaagde gimmick.
Sigue Sigue Sputnik presenteerde zich in de clip als de een of andere superband.
Qua snelheid en gejaagdheid deed het allemaal niet Europees aan, je zou eerder denken aan een Japanse band.
De geslaagde soundtrack voor Nintendo games.
Onderuitgezakt het een of andere gevechtspel of autoracegame spelen.
Ik denk dat je in die markt nog steeds hun invloed kunt merken.
Een geslaagde marketingtruuk zonder een treffend vervolg.
Jammer, maar helaas wel waar.

avatar van frolunda
Één nummer is nog wel grappig maar daarna beginnen zich die steeds weer herhalende beats en misplaatste samples me behoorlijk op de zenuwen te werken.Wel knap dat ze het nog zo lang hebben volgehouden.