Getypt in
De album Top 100 van...:
Bedwelmende en onheilszwangere spaarzame muziek met minimale drums, zware bas, dreigende synthesizer en Fender Rhodes en sfeervolle saxofoon. Helaas is het nooit tot een samenwerking met David Lynch gekomen maar het is duidelijk dat de Duitsers (ik typte per ongeluk bijna Duisters, hihi) inspiratie hebben gehaald van de soundtrack van Twin Peaks: Badalamenti-sferen zijn nooit ver weg. Dit is muziek voor ver na middernacht. Ooit had ik de ultieme luisterervaring met deze plaat, ook ver na middernacht. Ik woonde aan de rand van het centrum van Den Haag op de 8e verdieping. Het was al een paar dagen bloedheet en door de temperatuur in huis viel er niet te slapen. Met deze CD op de achtergrond keek ik uit over de stad, terwijl een apocalyptisch onweer steeds dichterbij kwam. Bliksemschichten boven de stad tijdens het eerste nummer, op de helft van de plaat glansden de straten van het water en rende kletsnat uitgaanspubliek door muren van water, en bij afsluiter Dead End Angels spoten de putdeksels omhoog. Altijd als ik deze plaat draai, zie ik deze beelden nog voor me.