Puscifer - V is for Vagina (2007)

Rock / Electronic
Uitgebracht in eigen beheer

1. Queen B (3:55)
  2. DoZo (4:00)
  3. Vagina Mine (5:34)
  4. Momma Sed (3:24)
  5. Drunk with Power (5:01)
  6. The Undertaker (3:59)
  7. Trekka (4:45)
  8. Indigo Children (6:22)
  9. Sour Grapes (6:44)
  10. Rev 22:20 [Dry Martini Mix] (5:07)
avatar van Gajarigon
"Puscifer" is een nieuw project van Tool frontman Maynard James Keenan. Op de officiële site zijn al enkele nummers te beluisteren, en de video van Queen B is vrijgegeven via youtube. De muziek is nogal relax en maakt veel gebruik van samples. Naast muziek biedt puscifer vooral veel exorbitant dure accesoires aan zoals een eigen wijn (200 euro per fles ofzo), ... . Kortom een bizarre grap die slechts door weinigen gesmaakt worden.

1,0
Ik denk dat ik dit de slechtste plaat ooit ga vinden. Mede dankzij deze onzin van Maynard is mijn interesse in Tool sterk afgenomen. Ga ook maar eens naar de site van Puscifer, de splash intro zegt al genoeg ("Im Maynard"), lang leve deze gevallen 'rock ster'.

avatar van Rayaccos
Queen B klinkt alvast vermakelijk!

KampF schreef:

Tragisch hoe de video voor Queen B wel afgeraakt en die van eender welk nummer van 10,000 Days maar niet.

Ik vind Queen B trouwens best een geinig lied. Trekka is echter heel wat minder.

KampF schreef:
Misschien moet je het allemaal niet zo serieus nemen, Zelf zegt Maynard het volgende erover:

Gewoon een geintje van hem. Hulde aan muzikanten met een eigen geluid en die willen experimenteren.

Queen B vind ik niks...

The undertaker gaat ondertussen alweer aantal jaartjes mee natuurlijk en blijft geweldig! zelfde geld voor Rev 22:20 maar dan in iets mindere mate.

Hopelijk halen de overige nummers het niveau van "the undertaker".

Maar verwacht dat dit een album word dat leuk is om eens gehoord te hebben.

Wat is er nu met 'Cuntry Boner' gebeurd?

tgc_9012 schreef:
Wat is er nu met 'Cuntry Boner' gebeurd?

Ik denk dat dat puur als commerciele zet was bedoeld en niet als serieus nummer. Hoewel, misschien verschijnt het wel als 'geheim' nummer op dit album ofzo. Dat is echter pure speculatie.

avatar van Gajarigon
Ondertussen is het album volledig te streamen op de site. Dankzij handige mozilla add-ons zoals Downloadhelper is het dus ook al gelekt.

Ik mag dit wel. Je niet vast blijven pinnen op Tool-concepten en Perfect Circles blijven draaien.

Eens iets anders dan het gitaar geweld van Tool en a Perfect Circle maar is nu voor mij nu al één van de platen van 2007.

Duidelijker kan ik niet zijn.

avatar van THEMARSVOLTA
Vindt het ook best aardig klinken!

'The Undertaker' op dit album is wel heel anders dan 'The Undertaker' van de Underworld soundtrack. En hij is jammer genoeg in negatieve zin anders.

Hier de "oude" The Undertaker

avatar van thebestfreaks
Klinkt lekker, maar het raakt me niet. Rev 22:20 is hierop een uitzondering. 2,5*

Dit vergelijken met Tool / APC is flauwekul. En mee laten wegen of je Maynard James Keenan persoonlijk een paerdelul vindt en dan zoals kamF 1* geven... droevig.

Een aantal nummers op deze plaat doen me weinig, maar er zitten toch ook een aantal erg vette nummers tussen. Vet in de zin van vol, zwaar.
Met Vagina Mine als uitschieter voor mij.

Voor een *beoordeling moet ik nog een paar keer luisteren. Maar het zal niet onder de *** duiken.

1,0
Misschien moet je het allemaal niet zo serieus nemen

Kinderachtig album.
Queen B is geniaal. En verder is het een geintje. Als je dat al niet begrijpt

1,0
Geintjes zijn om te lachen? Ik vind er niks aan.
Niet mijn humor als dit maar een 'geintje' is.

Kinderachtig album.

Vuilnisman, mag deze zak ook mee?

(Op voorhand 1 ster geven terwijl het album nog niet eens uit is. Dat is pas kinderachtig...)

sxesven
En die 5* dan?

Maynard krijgt een lage beoordeling, boo-friggin'-hoo hoor.

avatar van The Scientist
Hij is al gewoon te beluisteren, dus daar is niks kinderachtigs aan, dat gebeurt hier altijd.

Ik ken het album niet, maar als ik KampF mag geloven wordt het alleen maar gewaardeerd omdat het door deze persoon gemaakt wordt, wat ik geen heel rare gedachtegang vind.

Ik zal er eens naar luisteren.

Ik ben een grote Tool en Apc fan, maar dit vond ik in het begin ook helemaal niets.
Toch na een aantal keer goed te hebben geluisterd is dit album toch heel erg gaan groeien op mij.
Tuurlijk moet je het niet allemaal zo serieus nemen, maar dat wil niet zeggen dat de muziek niet prima in elkaar steekt.
Ik vind het een prima combinatie van rock met electronische invoelen ( of andersom), en dat pakt op sommige nummers minder uit, maar op anderen nummers weer heel erg goed.

En de stem van Maynard blijft toch gewoon een van de beste op de hele wereld, dus voor mij krijgt dit album een dikke 4*

tuktak
niet serieus nemen? ik vind het juist wel erg tof. ik ben geen tool fan, echter deze cd is zeer goed te pruimen.
echter: Puscifer The Undertaker ( Renholder Mix ) en de andere versie van rev 22:20 zijn veeel gaver dan de albumversies...had die er dan nog even bij opgezet ofzo

tuktak schreef:

Ik bedoel dat hij zelf in een interview zoiets heeft aangegeven. En tja als je een toolachtige cd verwacht....

avatar van chansadres
Wie durft de hoes te slopen voor de geheime boodschap?

1,0
pff wat een zooi, tis niet superslecht maar lijkt op elkaar en echt grappig vind ik t ook niet. 2* voorlopig

chansadres schreef:
Wie durft de hoes te slopen voor de geheime boodschap?

¿Que?

(verwijderd)
Op 29 oktober verschijnt onder de schuilnaam Puscifer, een solo album van Tool voorman Maynard James Keenan. De opvallende titel van het album is 'V is for Vagina'.

Discussie gesloten.

(maar omdat ik Tool ook niet kan waarderen (te agressief voor mij) ga ik niet stemmen. )

avatar van kaztor
Nou, ik heb het album gepindakaast en dit vind ik misschien nog flauwer dan A Perfect Circle . Maynard moest zich maar eens gaan concentreren op z'n belangrijkste bandje (Tool, dus). Daar mag je nog blij mee zijn als je binnen 5 jaar een nieuw album te horen krijgt.

Vette plaat! Dit heeft niks met Tool te maken, dus Tooladepten die alleen maar Tool kunnen horen of ruiken blijven hier beter af.

Over die volgende Toolplaat trouwens: hopelijk hoeven we geen 5 jaar te wachten want dan is bompa Maynard er bijna 50 :s