Bootblacks - Paradise (2025)

Electronic / Rock
Label: Artoffact

1. Forbidden Flames (3:50)
  2. Only You (4:24)

met Chris Vrenna en Benjamin Harrison

3. Paradise (4:20)
  4. Can You Feel It? (Anymore) (4:00)
  5. Wilderness (3:48)
  6. When You Want (3:49)
  7. Leipzig (4:59)

met Oskar Carls

8. Fade Away (5:08)
  9. Melt (4:00)
avatar van jeanmaurice
Het duurt nog even voordat het album uitkomt, maar ik ben wel benieuwd. De vrijgegeven songs klinken niet slecht maar ze overtuigen me nog niet meteen.

Paradise | Bootblacks - bootblacks.bandcamp.com

avatar van jeanmaurice
Op hun Bandcamp schrijven ze dat dit album een breuk is met hun vorige postpunk gerichte sound. Ik vind het wel meevallen, afgaande op de vrijgegeven songs is het wel meer richting het (elektronische) new wave/pop geluid van TalkTalk's It's My Life maar ik moet ook aan Duran Duran en Human League denken. 13 juni komt het album uit, ik ben benieuwd. Hun vrijgegeven single Leipzig klinkt alvast belovend!

Leipzig

avatar van Alicia
Zomerse muziek in een ander jasje.

Zelf spreken de heren van Bootblacks van een stijlbreuk met de vorige albums en inderdaad de neerslachtige post-punk zangpartijen zijn een stukje vrolijker gaan klinken. Ik hoor invloeden van Depeche Mode, Duran Duran, Human League en recenter Actors, Cold Cave, Empathy Test. De aansprekende melodietjes zijn evenwel gebleven. Ze klinken alleen wat minder dreigend. Wat overblijft is vlotte, zeer dansbare synthpop.

Je kunt in ieder geval je verjaardagsfeestje er aardig mee opleuken als je New Order zat bent.

avatar van jeanmaurice
Doet me ook wel aan de synthpop van Fiat Lux denken. Klinkt héél erg 80's, zou zo uit 1985 kunnen zijn. Ik vind de prominente rol van de overstuurde uitwaaierende gitaar wel mooi gedaan. Hoe dan ook slaagt deze band er telkens weer in om pakkende liedjes te schrijven die op deze nieuwe plaat ook nog heel dansbaar zijn, niet voor mij maar voor de jongeren onder ons, want als ik het nu op een wild dansen zet zoals vroeger ga ik steevast door mijn rug. Lekker zomers plaatje zoals Alicia al aangaf.

En Simple Minds zijn nooit ver weg bij deze band.

avatar van jeanmaurice
Misschien is dit ook iets voor orbit.

avatar van orbit
jeanmaurice schreef:
Misschien is dit ook iets voor orbit.

Ik zet m op mijn luisterlijst

avatar van jorro
Aardig, maar een paar nummers vind ik wat te voorzichtig. Te veel binnen de lijntjes en zonder scherpe kantjes. Desondanks wel goed voor 3,5 ster.

avatar van orbit
Okay, dankzij jeanmaurice geluisterd en dit is erg lekker! Zou idd regelrecht uit ‘84 of ‘85 kunnen komen. Synthpop die me vooral aan Human League doet denken, maar tientallen andere acts uit die tijd zouden evengoede referenties zijn. Ze hebben zelfs gedacht aan een experimentele sax hier en daar, zoals gebruikelijk bij veel synthacts uit de 80s. Prima. Mist wel de punch die een band als depeche mode kon uitdelen en human league spaarzaam ook

orbit schreef:

Ik vind hun oudere werk beter, ik twijfel hier tussen 3,5 en 4. Ik heb het album nu een aantal weken in huis en ik merk dat ik het steeds minder draai, geen goed teken. Ik kan je de voorganger maar vooral dit album Bootblacks - Fragments (2017) - MusicMeter.nl aanraden.

avatar van Alicia
Het oudere werk is ook beter. Fragments vind ik tot op heden nog het beste album van Bootblacks.

avatar van jeanmaurice
Een aantal weken meerdere keren beluisterd, dit is toch te poppy voor mij. Jammer dat ze (om begrijpelijke redenen) met een meer commercieel geluid een groter publiek proberen aan te spreken, maar dat gaat meestal ten koste van de oorspronkelijke originaliteit. Mij zijn ze hier kwijtgeraakt, ik vind dit ronduit kitsch. Met moeite nog een voldoende, maar als ik de band niet zou kennen werd het een onvoldoende. Ik hou het maar bij hun eerdere albums.