Fair to Midland - Fables from a Mayfly: What I Tell You Three Times Is True (2007)

Label: Universal

1. Dance of the Manatee (4:11)
  2. Kyla Cries Cologne (4:01)
  3. Vice / Versa (3:55)
  4. Wife, the Kids, and the White Picket Fence (3:29)
  5. April Fools and Eggmen (4:44)
  6. Seafarer's Knot (4:11)
  7. Wolf Descends upon the Spanish Sahara (4:13)
  8. Walls of Jericho (3:46)
  9. Tall Tales Taste Liek Sour Grapes (4:02)
  10. Upgrade^Brigade (5:17)
  11. (When the Bough Breaks) Say When (5:52)
avatar van SOAD
Prachtig album jammer dat weinig mensen deze band kennen.
De zanger heeft net als Platenbaas Serj tankian een geweldige stem.
Het is een beetje een kruising tussen A perfect circle en The Mars volta.

Op deze site ontmoet je mensen met wie je het goed kunt vinden en vaak dezelfde meningen deelt. Soms lig je in de clinch en verloopt het allemaal wat minder.
Ondanks dat komt het vaak wel weer goed op den duur en zo kreeg ik van voormalig met mij in-de-clinch-ligger (hey ken je me nog van die vervelende discussie bij Maximo Park?!) SOAD de tip eens te luisteren naar Fair to Midland.
Op zijn tijd vind ik het nog wel eens lekker om te luisteren naar een lekkere bak met herrie en als het op een intelligente manier gedaan wordt zoals de band System of a Down ben ik al helemaal tevreden.
De vergelijking met die magnifieke band verdient dit Fair to Midland zeker niet. Dit is toch echt meer van dik hout zaagt men planken en hier en daar klinkt het ronduit boers.
Toch zitten er wel degelijk lekkere nummers tussen en dan mag het wel even wat dikker allemaal. Een druiperige vette boterkoek vinden we immers toch allemaal wel eens lekker op zijn tijd.
Die vette riffs doen wat afbreuk, maar de zang is inderdaad erg lekker en ook het ietwat pathetische en over het randje gaande van de band vind ik ook best aangenaam.
Ik moet het niet te vaak op willen zetten, maar als broodnodige afwisseling is het best lekker op zijn tijd.
Dank voor de tip SOAD!

avatar van coldwarkids
Ik ken deze band pas net en ik moet zeggen ik draai deze album elke dag wel 4 keer en ik moet zeggen het is een vette plaat en die stem owjow die is echt zo goed dat ik hem gewoon op repeat moet zetten

5 stars

SOAD schreef:
Prachtig album jammer dat weinig mensen deze band kennen.
De zanger heeft net als Platenbaas Serj tankian een geweldige stem.
Het is een beetje een kruising tussen A perfect circle en The Mars volta.

Kan het zelf niet beter zeggen. Dit album is zeker aan te raden, al moet ik er eerlijk bij zeggen dat niet alle nummers van hetzelfde niveau zijn (maar die wordt ruimschoots gecompenseert door het geweldige stemgeluid van de zanger)

avatar van Sammy
CD varieert nogal qua kwaliteit, maar niettemin is dit een zeer prettig album! Zang is inderdaad fantastisch en doet mij meer dan eens denken aan Flaw...de band klinkt sowieso wel een beetje als een funky versie van Flaw.

avatar van SOAD
Walls of Jericho is echt Fantastisch!!!

tip_of.yourstar
Gisteren gekocht in Brussel. Echt een zalig album. Lekker pakkend en melodisch met een vleugje dramatiek.

Kyla Cries Cologne is mijn favoriete nummer.

erg lekker plaatje. veel afwisseling en zoals hieboven vermeld niet constant wat kwaliteit betreft. toch wel een bandje met potentie denk ik

Kingsnake
Geweldige, enerverende rock.

Top-progrock.

Kingsnake
Maar wat de fuck heeft deze band te maken met die troep van System of a Down?!?

avatar van Tha)Sven
Erg sterke progrock. Het album opent legendarisch. Het ene briljante nummer volgt het andere op. Lyrics zijn sterk en spelen goed met de indrukwekkend stem van de zanger. Catchy, maar toch ook gedurfd. Dan slaat toch de geliktheid toe. Het einde van het album is minder sterk. Voor het eerste gedeelte geef ik 4,5, misschien zelfs 5 sterren. Daarna daalt het niveau helaas, maar ik hou het op een ruime 4 sterren.
Band om in de gaten te houden, want dit jaar komt er weer een nieuw album aan.
Vooral de preludes gaan op het einde vervelen.

avatar van Aghora
Tha)Sven schreef:
Band om in de gaten te houden, want dit jaar komt er weer een nieuw album aan.
Vooral de preludes gaan op het einde vervelen.

Hier kan ik me helemaal in vinden. Het begin is ronduit geweldig, maar die kwaliteit weten ze niet het gehele album lang te behouden. Een 3,5 vanwege de wat mindere momenten. Hopelijk is het volgende album wat constanter want ze hebben hiermee al bewezen dat ze prima nummers kunnen schrijven.

avatar van james_cameron
Fijne energieke en vrij originele rock, een combinatie van allerlei stijlen en genres. De songs zijn erg aanstekelijk en blijven direct hangen, om na meerdere draaibeurten alleen maar beter te worden. De sublieme zanger heeft een zeer eigen stemgeluid; hij geeft de band net dat beetje benodigde meerwaarde. Ik vind het album overigens nergens inzakken en een constante kwaliteit handhaven. De plaat die hierop volgt, Arrows & Anchors, is zelfs nog iets beter.

avatar van Zeedeveel
Vanaf het moment dat ik voor het eerst in aanraking kwam met de muziek van deze band wist het mij niet meer los te laten. FTM heeft een compleet eigen sound die ik nergens mee kan vergelijken. De speciale vocalen van Darroh, de diversiteit aan muziekstijlen en de mooie lyrics maken het voor mij tot een meesterwerk.

Als ze nou is naar Nederland zouden komen...

Leonidas5
Dit album is mijn absolute no 1 of all time. Met niets te vergelijken, een sound die het midden houdt tussen prog metal en rock beetje zoals op queensryche's geweldige empire ,maar toch anders. Gewéldige zang, vette riffs krachtige keyboards ijzersterke composities. Wat een ongelofelijke plaat! Het ene nummer is nog mooier dan het andere , melodieus , catchy , zwaar soms maar altijd toegankelijk. Een duizeligwekkende trip die je steeds opnieuw omver blaast. Vijf sterren uiteraard, niet te missen!

Verbaas me er toch over dat dit album zo weinig bekendheid geniet. Veel beter wordt het niet in het prog/rock/metal genre. Ga dit luisteren mensen!

Doodzonde dat ze niet meer bestaan, deze geweldenaars