Roger Waters - This Is Not a Drill (2025)

Alternatieve titel: Live from Prague

Label: Columbia

1. Introduction (1:07)
  2. Comfortably Numb (7:25)
  3. The Happiest Days of Our Lives (1:35)
  4. Another Brick in the Wall, Pt. 2 (2:13)
  5. Another Brick in the Wall, Pt. 3 (1:50)
  6. The Powers That Be (4:45)
  7. The Bravery of Being Out of Range (9:57)
  8. The Bar Part 1 (4:32)
  9. Have a Cigar (5:14)
  10. Wish You Were Here (5:08)
  11. Shine on You Crazy Diamond (8:17)
  12. Sheep (10:21)
  13. In the Flesh (4:08)
  14. Run Like Hell (6:37)
  15. Déjà Vu (7:47)
  16. Is This the Life We Really Want? (5:49)
  17. Money (6:23)
  18. Us and Them (7:32)
  19. Any Colour You Like (3:25)
  20. Brain Damage (3:50)
  21. Eclipse (6:40)
  22. Two Suns in the Sunset (10:37)
  23. The Bar Part 2 (4:42)
  24. Outside the Wall (4:47)
DeWP schreef:
Hij is nog steeds bezig met zijn sigaar, en de steen in de muur....
We horen toch ook al eeuwen het Requiem van Mozart of de Mattheüs Passion van Bach?

avatar van IntoMusic
Allemaggies wat een vergelijk…..

IntoMusic schreef:
Allemaggies wat een vergelijk…..
Zeg maar dat niet zo is...

avatar van meneer
Hans Brouwer schreef:
Zeg maar dat niet zo is...

Hè, heerlijk dit. Laten we zeggen dat die Requiems en Mattheüs Passion door tribute bands worden uitgevoerd. Wereldwijd. Waters is zijn eigen tribute band. Eerst maar eens wachten wat er met ‘zijn’ muziek gedaan wordt als hij zijn sigaar aan de andere kant van het gras weer opsteekt of in een urntje gemetseld is in een muur.

Geniet lekker verder Hans. Daar gaat het om. Het is je gegund.

meneer schreef:
Geniet lekker verder Hans. Daar gaat het om. Het is je gegund.
Dank je wel meneer !

avatar van bikkel2
Ach zo is het ook! En wat een luxe is het eigenlijk voor de echte liefhebbers.
3 op leeftijd gekomen ex Pink Floyd leden die nog steeds te bewonderen zijn op de bühne en zo nu en dan nog iets nieuws uitbrengen.
Er is keuze en bijzonder dat het nog kan.

avatar van vanwijk
Ik sla deze even over, is toch te veel van hetzelfde.
Ik was erbij in Amsterdam in 23, indrukwekkend begin met een angstaanjagende versie van Comfortabely Numb, mooie beelden ook, ook rest van het concert dik okay.
Maar het is niet zoveel anders dan Us + Them, dat klonk m.i. nog wel wat frisser, zit natuurlijk ook weer een paar jaartjes tussen.
Het is toch jammer dat hij niet, i.t.t. Gilmour, die speelt altijd zijn laatste album al dan niet integraal, wat meer put uit Pros and Cons, K.A.O.S. en ATD, prima albums wat mij betreft.
Maar goed, alle respect voor zijn legacy, is een fiks deel van het DNA van Floyd.
Ik ga ook terug naar In The Flesh, die bevalt me nog het beste.

avatar van FrodoK
Hans Brouwer schreef:
Nogmaals: door de ode van Roger aan de Cigar alleen al heb ik "This Is not a Drill" bij de winkel van ons allemaal besteld .

Ik las even iets te snel, denkende vanuit het enthousiasme van Hans. Ik dacht dat hij schreef:
'...alleen al heb ik "This Is not a Drill" bij de winkel VOOR ons allemaal besteld'

FrodoK schreef:
Ik zou het graag doen, "This Is not a Drill" voor ons allemaal bestellen. Er is alleen één heel klein probleempje: volgende week dinsdag 12 augustus 2025 word ik 67 jaar en ben ik officieel gepensioneerd. Vanaf dat moment zal er aan het einde van iedere maand iets minder € op mijn bankrekening worden bijgeschreven. Hansje zal aan budgettering moeten gaan doen. Eén troost: een Cigar kunnen jullie allemaal van mij krijgen. Ook jij beste Frodok .

avatar van Stalin
Alweer het 2e live album van Riool Water die is opgenomen op een tijdstip en locatie waar ik ook (nagenoeg) bij aanwezig was. Ten tijde van de opnames van de Us + Them dvd in de Ziggo Dome stond ik in het veld ter hoogte van de bar.

En ten tijde van de opnames van deze laatste was ik er (bijna) bij in Praag. De opnames waren op 25 mei en wij waren aanwezig bij het optreden op de avond van de 24e in de lokale O2 Arena.

Dat gezegd hebbende, beide live registraties kunnen mij dan weer weinig boeien. Misschien juist omdat je er bij bent geweest en de ervaring van het visuele spektakel niet meer los kan zien van de muziek. Leuk om weer een keer gehoord te hebben, maar persoonlijk grijp ik dan toch liever terug naar In The Flesh uit 2000. Die blijft echt van een buitencategorie.

avatar van symforock
Heb de blu-ray. Mooie registratie en geweldige Dolby True HD surround mix.
Was erbij in de Ziggo Dome en dan is dit toch wel een hebbedingetje.

avatar van daniel1974nl
Shine on 1 : 8 min (we korten het maar even 6.5 min in) en naar geruchten een soort van akoestische (lees : debauched) versie van CN. Dan heb ik er al geen zin meer in.

Setlist ook niet bijster anders dan Us&Them en dat vond ik al een vooral ergerlijke ervaring. En dan te bedenken dat In The Flesh zo extreem goed was

Veel te veel show en Waters (lees : Poetin knuffelaar) moet nu echt eens ophouden met zijn politieke gebral.

avatar van IntoMusic
Eens, In the Flesh was genadeloos goed en Us & Them vond ik qua sound toch ook wel erg lekker. Na zijn steengoede studioalbum “Is this the life….” uit 2017 is het mijns inziens enorm bergafwaarts gegaan met een lockdown drama en een onzinnige, waardeloze remake van een Floydalbum waar je sowieso met je tengels vanaf moet blijven.
Dit livealbum is wellicht een logisch (dramatisch) gevolg van het voorgaande en haalt het by far niet bij genoemde live opnames. Gilmour daarentegen blijft qua live de ene winner na de andere slaan. Waters lijkt inmiddels als een flickering candle langzaam zijn licht te verliezen. Ik kom inmiddels niet verder dan een 2,5.