Roger Waters - This Is Not a Drill (2025)

Alternatieve titel: Live from Prague

Label: Columbia

1. Introduction (1:07)
  2. Comfortably Numb (7:25)
  3. The Happiest Days of Our Lives (1:35)
  4. Another Brick in the Wall, Pt. 2 (2:13)
  5. Another Brick in the Wall, Pt. 3 (1:50)
  6. The Powers That Be (4:45)
  7. The Bravery of Being Out of Range (9:57)
  8. The Bar Part 1 (4:32)
  9. Have a Cigar (5:14)
  10. Wish You Were Here (5:08)
  11. Shine on You Crazy Diamond (8:17)
  12. Sheep (10:21)
  13. In the Flesh (4:08)
  14. Run Like Hell (6:37)
  15. Déjà Vu (7:47)
  16. Is This the Life We Really Want? (5:49)
  17. Money (6:23)
  18. Us and Them (7:32)
  19. Any Colour You Like (3:25)
  20. Brain Damage (3:50)
  21. Eclipse (6:40)
  22. Two Suns in the Sunset (10:37)
  23. The Bar Part 2 (4:42)
  24. Outside the Wall (4:47)
avatar van dynamo d
The Bar Part 1 & 2 zijn nieuwe tracks.

Dessin
Ben in 2023 nog naar concert geweest in A'dam voor This Is Not A Drill; ga dit album zeker één keer beluisteren.

avatar van IntoMusic
Vraag me af wat dit toevoegd aan de live albums die er al zijn. Qua setlist niet echt interessant behalve dan de 2 nieuwe tracks…..

avatar van cddrive
IntoMusic schreef:
Vraag me af wat dit toevoegt aan de live albums die er al zijn. Qua setlist niet echt interessant behalve dan de 2 nieuwe tracks…..

Zeker een aantal nummers die al diverse keren live zijn vertolkt..maar met de live versies van nummers van ITTLWRW en The Bar, zeker de moeite waard..

avatar van Zwaagje
Het gaat om de muziek, ik weet het, maar ik ben helemaal klaar met die man. Flinke lijst met argumenten klaar, maar ik laat het hierbij.

Zwaagje schreef:
Het gaat om de muziek, ik weet het, maar ik ben helemaal klaar met die man.
Ik ben dus helemaal NIET klaar met Roger. Daarom ploft "This Is Not a Drill" morgen gewoon op de deurmat. Laat maar komen dat nieuwe live album van heer Roger Waters!

avatar van musician
Het is uiteraard zijn afscheid tour dus ja, daar komen opnames van.
Zoveel live-albums heeft hij nu ook weer niet uitgebracht.
En met 82 doe je het niet meer voor het geld.

Ik lees net dat een ander beschaafd land, Canada, de Palestijnse staat zal erkennen.
Dat zal het oude hart van Roger Waters goed doen.

IntoMusic schreef:

PRECIES!!!!! het is weer een dertien in een dozijn live album. Waarbij je ook de DVD van Roger Waters In the flesh kan opzetten. En aangevuld met 2 nieuwe tracks. Voor zover ik weet zijn de tracks Sheep en Have a cigar nooit live gespeeld. Althans niet op een live album en/of DVD. Ben wel benieuwt wie de zang voor z'n rekening neemt bij Have a cigar. Kan me niet voorstellen dat Roy Harper de zang voor z'n rekening neemt. Hij is 84 jaar en dus al behoorlijk op leeftijd. Vocaal is Have a cigar best wel een dingetje.

avatar van Zwaagje
Hans Brouwer schreef:

Dat begrijp ik Hans...als die hard fan. Ik kan helaas de muziek niet meer los zien van de persoon. En als persoon heeft hij in mijn ogen bedenkelijke uitspraken en dingen gedaan.
En nogmaals....het gaat om de muziek en trap ik in de valkuil in discussie te gaan. Het zit me blijkbaar hoog; excuus! Ik ga niet meer reageren.

avatar van bikkel2
Ik ben ook zeker niet van Roger's controversiële meningen, verre van, maar los daarvan blijft hij wel een artistiek genie.
Hij strooit behoorlijk met albums de laatste jaren, en ook live brengt hij meer uit dan ooit.
Hier staan wel wat verrassende nummers op. Comfortably Numb heeft een andere uitvoering gekregen, The Bar is nieuw en The Powers That Be is van zijn minder succesvolle album Radio Kaos, waar hij bepaald niet veel uit put.
Two Suns in the Sunset is een pareltje van The Final Cut.
Uiteraard veel bekend Pink Floyd werk.

Ik heb er geen haast mee, maar ga het wel beluisteren.

avatar van musician
Op een solo carrière van 41 jaar is dit nu zijn zesde live-album.

Dat lijkt mij in absolute aantallen niet echt overdreven, de fans zijn inzake het aanschaffen van Roger Waters cd's en lp's bepaald niet voor een tweede hypotheek naar de bank gestuurd. Daar was zijn langdurige afwezigheid natuurlijk ook debet aan.
(Ik heb inzake Pink Floyd singles zelfs nog wel een verlanglijstje).

De portemonnee van Pearl Jam of desnoods David Bowie fans is bepaald leger geraakt in de loop van de tijd.

Overigens Music Meter: Te koop in de winkel of alleen maar online?

avatar van XQCmoi
Het is u vast niet ontgaan dat ie qua albumcover zwaar op Dark Side leunt.
Als ie dan toch de legendarische bandnaam niet meer mag gebruiken, dan dit maar. De stekeligheden gaan onverminderd door.

Ik heb geloof ik nu 10 versies van Comfortably numb:

This is not a Drill 2025

En dan nog deze:
Gov’t Mule - Dark Side of the Mule 2014

avatar van bikkel2
Ja, en dan net zo makkelijk Dark Side of the Moon nog een keertje doen als soloalbum notabene. Alsof het origineel nooit bestaan heeft.
Volgens mij is iedereen dat al weer vergeten, en misschien maar beter ook.
Ik vraag mij wel eens af waarom Waters zo verbitterd is en blijft.
Zoveel talent, maar zo doorslaan, echt niet te bevatten.

Zwaagje schreef:
Precies, het gaat om de muziek. Het verdere doen en laten van heer Waters boeit mij niet. Alleen al om de live uitvoering van "Have a Cigar" koop ik "This Is Not a Drill". Wij rokers zitten tegenwoordig in het verdomhoekje. Rookvrije generatie en meer van die ongein. Roger neemt het op voor ons sigarenrokers en dat doet mij deugd.

avatar van GrafGantz
XQCmoi schreef:
3 x Pink Floyd
The Wall (1979)
The Wall Live 1980
Pulse (1995)

Geen Delicate Sound of Thunder?

avatar van XQCmoi
GrafGantz schreef:

Geen Delicate Sound of Thunder?

Leek te veel op elkaar als ik me goed herinner,

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Bericht met te veel hoofdletters, off-topic bericht en reactie daarop verwijderd.

1e gedeeltelijke luisterbeurt: Roger is verdorie goed bij stem voor een 80+-jarige. Moet een goeie zangcoach hebben en zijn stem verstandig gebruiken. Verder is het the same as usual en dat blijft toch exceptioneel en tijdloos. Het gaat echt nooit vervelen ook al heb je de nummers al tig x gehoord. Ik geef de volle 5 sterren.
Ik heb het gevoel dat de muziek weer telt en dat hij zijn meningen achterwege laat.

avatar van Broem
yves de munter schreef:

Volgens mij is het geen geheim dat Roger (net al veel artiesten) geholpen wordt door auto-tune. Helemaal live zingt ie al lang niet meer.

Ik heb dit concert in het sportpaleis in Antwerpen gezien en gehoord. Uiteraard van genoten. De politieke statements van Roger altijd als ‘collateral damage’ beschouwd. Het hoort nou eenmaal bij ‘m. In de introductie steekt hij daar de draak mee op z’n Rogers. Muzikaal ongeëvenaard.

Ik heb het Us and Them concert in antwerpen gezien en daar werd hij voor zover ik me herinner veel meer geholpen door de zangeressen en anderen. Ik vind dat hij hier meer zang voor z'n rekening neemt. Ws zoals je zegt een beetje electronisch geholpen, maar toch...

avatar van rudiger
Two Suns In The Sunset van The Final Cut met een uitvoering van jawel 10,37 minuten .
Ik ging er eens lekker voor zitten en vanaf 6,30 minuut lult de heer Waters de boel vol tot 10,37 .
Wat een minpunt zeg en de zang vind ik ook tegenvallen . Maar goed dat het op you tube opgezocht had en nog geen zuur verdiende centen eraan had uitgegeven .

avatar van cddrive
Laat maar komen die dubbel-lp!

avatar van Hans Brouwer
Nogmaals: door de ode van Roger aan de Cigar alleen al heb ik "This Is not a Drill" bij de winkel van ons allemaal besteld .

avatar van IntoMusic
Nou veel geluk ermee! Heb gister toch via de stream geluisterd maar wat een zit en wat jammer. Weet niet waar de opmerking “goed bij stem” vandaan komt, maar luister alleen al eens naar het genoemde Have a cigar: wiebelig, ongeïnspireerd of zelf ongeïnteresseerd en (natuurlijk) een paar octaven lager. Ook de begeleidende band komt op mij energieloos over. Verplichte kost en weer de bus in…
Nee, ik geef ook maar geen sterretjes. Vond het al genoeg om ruim 2 uur naar deze oude “Pig” te luisteren. Wellicht gaat die van Gilmour het beter doen…

IntoMusic schreef:
Niks geen verplichte kost! Laat U niets wijs maken door IntoMusic of wie dan ook en geniet van "This Is not a Drill".

avatar van ricardo
Hans Brouwer schreef:
Het is anders wel weer voor de zoveelste keer alsmaar weer teren op oude roem! Met 2 nieuwe nummers en het nummer Is This The Life We Really Want vind ik het allemaal wel erg karig, en om nu voor de zoveelste keer weer nummers van The Dark Side en The Wall langs te horen komen pas ik ook voor! Ik snap ook dat de beste man de 80 inmiddels al is gepasseerd, en het leuk vind om nog iets uit te brengen! Ik begin er niet meer aan, mijn laatste aankoop van hem was het album uit 2017 die nog dik oke was. Live houd ik het mooi bij In The Flesh 2000, een perfect live album

Beetje tegenvaller, dan bedoel ik de audio en muzikale uitvoeringen. Waarschijnlijk is dit album met de live beelden beter te pruimen, maar die laat ik vooralsnog aan mij voorbij gaan.
Het beste live concert van RW blijf ik toch In The Flesh vinden. Daarna is het voor mij toch niet echt meer dat niveau.
Ik vermoed dat de aankomende live release van David Gilmour ook niet meer het niveau haalt van Live in Pompeii van een paar jaar terug.
Ik snap dat de heren ouder worden, en dat het wonderbaarlijk is dat ze nog live spelen op hun leeftijd. Maar mij kan het me niet echt meer boeien, de uitvoeringen van veel nummers halen het niveau niet meer waar ze een aantal jaar geleden dat nog wel deden voor mij. Interessant zijn de niet eerder live uitgebrachte nummers, al vind ik die ook tegen vallen. Het nummer The Bar vind ik bar slecht. Ik moet helaas concluderen dat ik dit een overbodige release vind. Voor de verzamelaar dus...

avatar van DeWP
Hij is nog steeds bezig met zijn sigaar, en de steen in de muur....