Clipse - Let God Sort 'Em Out (2025)

Label: Roc Nation

1. The Birds Don't Sing (4:00)

met John Legend en Voices of Fire

2. Chains & Whips (4:03)

met Kendrick Lamar

3. P.O.V. (4:28)

met Tyler, the Creator

4. So Be It (3:14)
  5. Ace Trumpets (2:34)
  6. All Things Considered (3:09)

met The-Dream en Pharrell Williams

7. M.T.B.T.T.F. (2:36)
  8. E.B.I.T.D.A. (1:59)

9. F.I.C.O. (3:21)

met Stove God Cooks

10. Inglorious Bastards (2:33)

met Ab-Liva

11. So Far Ahead (3:22)

met Pharrell Williams

12. Let God Sort 'Em Out / Chandeliers (2:33)

met Nas

13. By the Grace of God (3:06)

avatar van Yestsida
Torenhoge verwachtingen voor dit album!

avatar van mh040
Zin in!

avatar van Ralph.
Lessss gooooo!

avatar van lowieke
Okeeee..... Clipse nostalgie, Skateboard P, Kendrick, Tyler, Nas...

Lijkt me geen buil aan te vallen. Misschien mist er alleen wat old kanye

avatar van thomzi50
Wat houd ik toch van Clipse.

avatar van VDB79
Ik luister niet veel nieuwe hiphop meer, maar voor deze mannen maak ik graag een uitzondering.
Vanavond komt ook hun Tiny Desk sessie online, die gaat ongetwijfeld legendarisch zijn.

avatar van Silky & Smooth
Man, Pusha is toch wel de koning van de no-nonsense raps. De producties van Pharrell overstijgen ook mijn verwachtingen; verrassend nieuwe sound, zeker voor zijn doen. Hij kiest duidelijk niet voor een modern en hip geluid, maar voor een tijdloze producties. En om John Legend weer eens te horen op de opener speelt direct in op mijn nostalgische gevoelens. Eerste indruk is ijzersterk, terwijl ik bang was dat mijn torenhoge verwachtingen bij lange na niet ingelost zouden worden,

avatar van Ralph.
They content create, I despise that
I create content then they tries that

So be it, so be it

avatar van -marco-
Hard

avatar van mh040
Silky & Smooth schreef:
nou en of! Eerder deze week Lord Willin geluisterd en dat is qua sound echt een wereld van verschil. Eigenlijk is dit nieuwe album grotendeels een wereld van verschil met alles wat Pharrell ooit heeft gedaan. Maar wel gruwelijk zeg. De broers zelf ook in topvorm. Heel dik album!

mh040 schreef:
inderdaad zeg. Eerder deze week Lord Willin geluisterd en dat is qua sound echt een wereld van verschil. Eigenlijk is dit nieuwe album grotendeels een wereld van verschil met alles wat Pharrell ooit heeft gedaan. Maar wel gruwelijk zeg. De broers zelf ook in topvorm. Heel dik album!

Ja, ik hoor ook vrijwel niks terug van zijn signature sound. Ook heel tof hoe hij op bijna ieder nummer, soms a la Timbaland, een bijdrage levert.

avatar van Slowgaze
lowieke schreef:
Skateboard P

Jij bent volgens mij echt de eerste die ik Pharrell Skateboard P heb horen/zien noemen, behalve Pharrell zelf. Complete flashback naar die complete cringe die hij achterliet op het antwoordapparaat van Cilvaringz.

avatar van thomzi50
Ik heb altijd een zwak gehad voor Clipse, zeker 'Lord willin' heb ik echt grijs gedraaid. Dit album heeft - inderdaad - een heel anders geluid, strakker, minder warm, en het is heel speciaal hoe strak het allemaal in elkaar zit: geen onzinnige zijpaden, geen gelikte refreintjes, geen pogingen tot hits. Pusha rapt zoals altijd sterk, en ik vind het ook tof hoe No Malice als begin-vijftiger die toch jaren niet heeft gerapt, weer overtuigend meedraait.

Het enige wat ik nu (nog) mis, zijn echte onweerstaanbare tracks, nummers die zich direct in me vasthaken of die echt boven de rest uit stijgen (zoals Grindin'). De opener vind ik wel heel tof: hoe de twee zonen stilstaan bij het overlijden van hun moeder, zonder dat het te sentimenteel wordt. En verder valt er natuurlijk sowieso veel te genieten van al deze bangers.

avatar van Yestsida
Deze staat zwaar op repeat, stelt niets teleur. King Push doet het gewoon opnieuw, keer op keer. Dit team mist niet!

Slowgaze schreef:

Haha ja, knulligste wat ik ooit gehoord heb in hiphop:

My name is...
......
.....
.....P!

avatar van lowieke
Wel maf... Eerste nummer trek ik echt voor geen meter. En tweede is veruit het beste wat het direct goed maakt..

avatar van Coma Cat
Vet vet vet, ik ga altijd lekker op taglines. ‘This is culturally inappropriate.‘

Producties zijn superstrak, had daar niet Pharrell direct uitgehaald. Raps zijn natuurlijk in geweldige handen, en uitstekende featurings. Zo’n Stove God Cooks is daar ook echt een meester in, voegt altijd heel veel toe

avatar van Timo710
De album cover.... Heel nietszeggend, alleen maar "cool omdat het door kaws is gemaakt"?

KEIHARD, meer hoef ik niet te zeggen eigenlijk. Ik ben een groot Pusha T fan maar Malice steelt voor mij de show hier. Wat een comeback

Ralph. schreef:
They content create, I despise that
I create content then they tries that

So be it, so be it

Vind dit een van de mindere bars over het hele album dat je er uit pikt

avatar van Silky & Smooth
So Be It en Tyler, The Creator schijnen trouwens niet op de LP te staan…

avatar van alexander-r
Heb Clipse nooit wat gevonden en gaat denk ik ook niet gebeuren. Sinds Adonis heeft Pusha een status gekregen die imo veels te hoog is voor hoe goed hij als rapper is.

Ga het verder ook niet beoordelen omdat ik daar de persoon niet voor ben denk ik. Wel leuk om te zien dat veel mensen er zo lekker op gaan

avatar van JRLA
JRLA (crew)
Ja hoor wat een heerlijke plaat. Was altijd wel fan van deze mannen, maar miste ook vaak wat op hun albums. Deze vind ik fantastisch

thomzi50 schreef:

Beschrijf je hier Lord Willin of Let God Sort Em Out?
Lord Willin vind ik namelijk veel minder warm, strakker, kaler klinken door de oude Neptunes sound. Het nieuwe album is wat warmer, soulvoller en 'organischer' naar mijn mening.

avatar van thomzi50
Ik beschreef dit nieuwe album. Ik vind 'Lord willin' juist veel warmer, ook door het veelvuldige geluid van live-instrumentaties, bijvoorbeeld bij Young Boy of Hot Damn.

avatar van overmars89
Ik vind het wel een vermakelijk album, maar had eigenlijk meer verwacht. Ik voel dan ook niet echt de superlatieven die hier voornamelijk gedeeld worden. Staan wel een paar bangers op hoor, maar als album in 't geheel had ik meer verwacht.

Komt niet in de buurt van Lord Willin' & Hell Hath No Fury IMO.

avatar van berend94
The Birds Don't Sing is echt een prachtig nummer. Kippenvel gewoon.

avatar van VDB79
Tickets binnen voor 5 nov 013 Tilburg

Slowgaze schreef:

Wel grappig dat we het hier over hebben en dat Tyler opeens structureel Sk8brd zegt als hij Pharrell bedoelt

avatar van shaadiq haynes
Die geaffecteerde vocale uithalen van Legend in de openingstrack en dat vreselijk pompeuze autotune geblèr van Pharrell (en The-Dream) in 'So Far Ahead', 'All Things Considered' en 'By the Grace of God': waarom toch? Dat staat toch haaks op de larger-than-life coke-kingpin raps waar Clipse in grossieren?