Jay-Z - American Gangster (2007)

Label: Roc-a-Fella

1. Intro (2:00)
  2. Pray (4:24)
  3. American Dreamin' (4:47)
  4. Hello Brooklyn 2.0 (3:55)

met Lil' Wayne

5. No Hook (3:13)
  6. Roc Boys (And the Winner Is)... (4:12)
  7. Sweet (3:26)

12. Success (3:30)

met Nas

13. Fallin' (4:06)
  14. Blue Magic (4:10)
  15. American Gangster (3:41)
avatar van UmindC
Het scoort hier een 3.27, en jij geeft het een 3.5. Niet zoveel verschil als je het mij vraagt.

avatar van Silky & Smooth
Een hoop teleurgestelde, negatieve en gematigde berichten bij dit album. Ik schaar dit album toch tot mijn tweede favoriete album van Jay-Z, na The Blueprint (ben niet zo'n Reasonable Doubt-fan). Ik luister Jay-Z ook nooit, omdat ik hem zo'n goede rapper vind. Ja, hij kan goed rappen, maar de echte reden is dat zijn muziek makkelijk te verteren is en lekker in het gehoor ligt. Daarbij heeft hij vaak de juiste beats. Hier wordt het album ook gedragen door de beats, waar Jay erg goed bij aansluit. Ik vind Jay-Z hier gewoon echt goed klinken en dat gebeurt zelden dat het me echt opvalt. De beats, waarvoor toch veel credits gaan naar Diddy..., klinken door de blazers en strijkers lekker warm en passen goed bij de inspiratiebron: American Gangster. Ja, ik kan dit album heel erg waarderen. De geweldige intro met het daaropvolgende nummer Pray vind ik ook wel het vermelden waard!

avatar van Nr.4
Nice album, met wel toffe thematische lijn erin, losjes aangehouden. Toch draai ik 'm niet vaak in vergelijking met de rest van z'n discografie. Beatkeuze is ook niet altijd gelukkig.

avatar van UmindC
Jij bent op de Jay-Z-tour vandaag?

avatar van Nr.4
UmindC schreef:
Jij bent op de Jay-Z-tour vandaag?

haha. Ik ben m'n meningen is aan het geven de laatste tijd en vandaag is Jay-Z aan de beurt. Niet dat ik dat nou aan het luisteren ben op het moment trouwens. Al zal ik zo deze plaat eens opzetten, aangezien dat al weer ff geleden is.

avatar van UmindC
Oke, want ik zag ineens mijn hele updates vol staan met Jay-Z . Ga deze binnenkort ook weer eens een draai geven, vind dit een van de meest onderschatte albums van Jigga.

avatar van Raul
Op Fallin' heeft Jay zo'n heerlijke flow!

avatar van Ralph.
Ik ben nooit een fan geweest van Jay-z en toch heb ik veel van zijn album origineel. Waarom? Ze zijn gewoon goed of lekker in het gehoor. Maar aangezien ik geen Jay-z fan ben en ik vind dat er teveel zijn die hem de hemel in prijzen was ik blij met Blueprint 2 & Kingdom Come....slechte albums! Natuurlijk was Black Album tussendoor wel weer erg goed, maar met paar mindere album had ik goede argumenten tegen groupies .

Maja toen kwam deze plaat....

Heeft me helemaal weggeblazen. Wat mij betreft na RD zijn beste werk. Wat een lekkere sfeer hangt er rond dit album gebouwd om 1 thema. De muziek is zo soulvol en Jay flowt zo lekker. Ik erger me zelfs niet aan Beyonce (wat wel het geval is op Watch The Throne en haar solo werk). Blue Magic & American Dreamin' staan hoog in de lijst van favo Jay-z songs.

Wat een klote nummer is Hello Brooklyn toch, die verpest voor mij voor een groot deel dit album.. Zal het album nog eens in zijn geheel luisteren voordat ik een oordeel geef, maar zal dat nummer achterwege laten.

Overigens is de Marvin Gaye vs. Jay-z versie van Hello Brooklyn fabuleus! Zo had hij op dit album moeten staan.

avatar van clareyboy
Ik vond dit eerst een van de minste albums van jay-z. Maar hij is nu gegroeid tot mijn favoriete album na the Blueprint.

Alle nummers zijn imo vrijwel perfect op uitzondering van Hello Brooklyn.

avatar van Raul
Ik vind Hello Brooklyn ook wel tof eigenlijk

avatar van Koston
Wat een laag gemiddelde hier.
Zeker in vergelijking met zijn laatste album is dit best te pruimen!

avatar van Shelter
3.3 is toch niet zo ver van je eigen score 3.5?

avatar van Koston
Ik vergelijk de score met wat andere albums hier kregen, en dat is best laag. Als ik kon gaf ik het eerder een 3.75

avatar van KILLERBEE99
Success hoogte punt van het album

avatar van Johnny Marr
Die Marvin Gaye sample op American Dreamin'... waar is die worship smiley gebleven? Sowieso vreemd dat dit nummer niet meer stemmen heeft gekregen. Zou toch zeker meer bovenaan mogen staan.

avatar van Johnny Marr
Phoeh...wat heeft het titelnummer van dit album toch een irritante productie!
Wel 4 ultieme hoogtepuntjes hier: Pray, American Dreamin', SUCCESS (!!!) en Fallin'. 4 van z'n beste nummers. Roc Boys is één van z'n beste singles.

avatar van overmars89
Halfje omhoog.. waarschijnlijk is het de nostalgie, maar dit is in retro-perspectief 1 van mijn favo Jay-Z projecten..