Jay-Z - American Gangster (2007)

Label: Roc-a-Fella

1. Intro (2:00)
  2. Pray (4:24)
  3. American Dreamin' (4:47)
  4. Hello Brooklyn 2.0 (3:55)

met Lil' Wayne

5. No Hook (3:13)
  6. Roc Boys (And the Winner Is)... (4:12)
  7. Sweet (3:26)

12. Success (3:30)

met Nas

13. Fallin' (4:06)
  14. Blue Magic (4:10)
  15. American Gangster (3:41)
Ik geef hem het voordeel van de twijfel 4 sterren. Mede door de lekkere beats. Weer een bewijs dat the neptunes nog steeds een van de dikste beatbakkers zijn.

IIB
schaap schreef:

Neptunes ? er staat maar 1 track van hen op...
Het grootste deel is produced door diddy.

Grtz

avatar van JuRR
er staan er twee van de neptunes op. "I know" ook(volgens wiki)

ja, of ik moet me heel erg vergissen?

avatar van MJ_DA_MAN
Dat nummer met Nas (geproduceerd door No I.D.) zuigt echt.

IIB
schaap schreef:
ja, of ik moet me heel erg vergissen?

Idd 2 nummers, sorry

raffael77
Het verbaast mij dat deze cd toch nog 3 sterren krijgt gezien de zuig status die Jay-Z heeft. Hij is wack en zal altijd wack blijven.

Vlak na de dood van Biggy noemde hij zichzelf The King of New York, maar vind hem meeer een wannabe Pimpin Gangsta

Ik ook, hij rapt de hele tijd alleen maar over hoe goed hij is als hij begint te rappen en hoe hij ooit arm was maar nu rijk is. Dat is gewoon waar hij 9 van de 10 keer over rapt. Hij houdt zich ook nooit aan de thema's van nummers. Bijv. bij Never let me down van kanye west, begint hij vrolijk over zichzelf, en bij diamonds van dezelfde Mr West. Begint hij weer over zichzelf.

ik haat dat soort inspiratieloze egotrippers...

avatar van Weirdo Wizzy
Nou ik kan albums als RD Blueprint en Black Album niet echt inspiratieloos noemen en minstens de helft van de rappers maakt nummers waarin ze lullen hoe goed ze wel niet zijn.

avatar van MJ_DA_MAN
Echt grappig hoe weinig belangstelling er is van de ''standaard''-groep hiphoppers hier op de site voor dit album .

|Joël|
Ik hou normaal wel van Jay-Z albums, maar ik hou het na Kingdom Come maar ff voor gezien. Dat hij met dit album terug wil naar de tijd van Reasonable Doubt geloof ik niets van, misschien leuk om fans toch te verlijden dit album te gaan kopen maar verder vooral onrealistisch.

Wat ik wel appart vind is het feit dat wanneer je kijkt naar het gemiddelde hiphop album dat uitkomt, deze het niveau van dit album vaak niet eens halen. Toch worden deze albums van T-gangster nummer 134 vaak hoger gewaardeerd dan deze. Volgensmij is het gewoon een kwestie van te hoge verwachtingen die Jay-Z niet meer kan waarmaken en een heimwee naar vroeger.

MJ_DA_MAN schreef:
Dat nummer met Nas (geproduceerd door No I.D.) zuigt echt.

Ja vind je? Ik vind dat juist een van de leukere nummers. Aparte beat en de rhymes vind ik niet slecht. Ik vind Pray eerder echt zuigen. Daar flowt hij echt slecht

KSPR
|Joël| schreef:

Mwah zo bagger als Kingdome Com is het niet hoor.

KSPR schreef:
Mwah zo bagger als Kingdome Com is het niet hoor.

Ok misschien moet ik deze dan toch gaan luisteren.

schaap schreef:
Ik stem nooit op artiesten, gewoon op de muziek
Kingdom Come heb ik ook op 2,5* staan wat ik zeker niet te laag vind. Ik snap wel wat je bedoelt maar het gebeurt ook regelmatig andersom dat iets van een bekende artiest juist wel wordt gewaardeerd in tegenstelling tot een onbekende artiest omdat die artiest zo "populair" is.

Ik verbaas me er echt welleens over dat wanneer ik op musicmeter kijk het juist de onbekende artietsten bijv. iets als madvillian dikke cijfers krijgen terwijl dit niet (altijd!) terecht is. Merk het bij mezelf ook wel dat wanneer iets als bijvoorbeeld opgezwolle na 3 jaar opeens mainstream begint te worden ik automatisch cynischer word. Raar maar waar.

avatar van MurryMusic
klopt als een schaap. Ik ben het met je eens. Geldt ook voor MF Doom zo goed is hij niet..toch word hy gebombardeerd tot GENIUS.
maja..ontopic heeft hy egt gezegd dat hy hiermee terug wil naar de tijd van RD? of is dat wat men zegt?

avatar van Weirdo Wizzy
Dat is inderdaad onbegrijpelijk want MF Doom rapt ongelooflijk saai. Dan mag hij nog zulke leuke teksten hebben maar met zo'n slaapverwekkende flow vind ik er weinig aan. Dan heb ik dus veel liever Jay-Z die een dikke flow heeft maar wat meer standaard teksten.

Social_Mask
Maar Doom heeft daarentegen wel een erg vette stem, en Doom heeft dan misschien een langzame flow, maar de laatste tijd herken ik geeneens een flow bij Jay-Z. Jammer, want die man kon er wat van!

avatar van herbertwest
Van Jay-Z krijg ik ook niet echt kippevel. Reasonable Doubt was goed, daarna heeft geen 1 album mij tot meer dan 5 luisterbeurten weten te 'dwingen'. Blueprint was wel goed qua een aantal producties en af en toe had hij wel scherpte en humor maar aan het eind van het album was ik gewoon ziek van zijn narcisme. Daarbij is het een album die ondanks 4* (die ik gegeven heb) het altijd aflegt tegen andere hiphopalbums waarneer ik een cd opzet. Dat zegt op zich wel genoeg. Black album vond ik (als 1 van de weinige) een tegenvaller en Kingdom Come.... tja.
Kort samengevat zal ik dit album voorlopig niet draaien tenzij iemand met dezelfde soort hiphopsmaak mij weet te overtuigen.

avatar van Sjaakspeare
Wat de vak moet ik van die titel denken...?

Sjaakspeare schreef:
Wat de vak moet ik van die titel denken...?
dit

Social_Mask
Film lijkt me trouwens wel erg sterk, Denzel Washington en Russell Crowe ! Hopelijk zal Ridley Scott weer eens wat goeds laten zien. Máár dits geen MoMe..

E.Norton
MJ_DA_MAN schreef:
tja

E.Norton
En even voor de duidelijkheid !!

Dit album is niet de soundtrack van het film, het titel is alleen vernoemd naar de film uit inspiratie dus dat !!

Het soundtrack zag ik vandaag liggen in vanleest , de originele soundtrack is nog niet toegevoegd hier op MuMe, iemand bezwaar om het even toe te voegen ?!

Gekkenhuis
MurryMusic schreef:

Dat is de beste man ook.

KSPR
Mwah, niet zo slecht als Kingdom Come (waar ik sirieus koppijn van kreeg) maar echt goed is het ook weer niet. Sowieso ben ik geen Jay-Z fan. 2.5 dan maar. Het luistert allemaal wel aardig weg.

Berichten verplaatst naar Jay-Z

avatar van JuRR
Zeer middelmatige album. beste drie nummers: fallin,party life & roc boys. En die lil' wayne is echtniet om aan te horen? Snap echt niet dat mensen daar naar luisteren

Nu maar wachten of ventje concurrentje, Nas, het beter gaat doen...

avatar van hiphopdontstop
saai album, maar een paar goeie songs, had meer verwacht