Jay-Z - American Gangster (2007)

Label: Roc-a-Fella

1. Intro (2:00)
  2. Pray (4:24)
  3. American Dreamin' (4:47)
  4. Hello Brooklyn 2.0 (3:55)

met Lil' Wayne

5. No Hook (3:13)
  6. Roc Boys (And the Winner Is)... (4:12)
  7. Sweet (3:26)

12. Success (3:30)

met Nas

13. Fallin' (4:06)
  14. Blue Magic (4:10)
  15. American Gangster (3:41)
avatar van DarkDuuvel
1,0
Saaiiiiiiiiiii..

1* voor zijn duetten met diverse artiesten...

Garben_B
Sterk album, met 'Pray', 'Roc Boys', 'Blue Magic' en 'Fallin' als hoogtepunten. 4*

ik vind hello brooklyn 2.0 ook best vet
maar ik denk dat nas hier toch wel redelijk makkelijk overheen kan en toen ie kingdome come maakte had ie waarschijnlijk iets te veel gedronken het ging meer richting pop
maarja ik vind de plaat wel lekker hoor

|Joël| schreef:
dit

sorry maar wat heeft dit met die film te maken? titelsongs ofzo want hij rapt er volgens mij niet over.is alleen de titel hetzelfde??

SSS schreef:

Als ze het niets vinden vinden ze het niets, simpel toch? Dat heeft niet zozeer met haat te maken maar met wat ze goed vinden. Ik vind deze Akon-wannabee al erg genoeg met z'n featurings op albums van Rick Ross, Rihanna, Fabolous en vast nog wel meer!?

Op Kingdom Come vond ik Show Me What You Got (Instrumental) en Lost Ones (feat. Chrisette Michele) goede nummers.

ik wist niet dat er goede tracks op kingdome come stonden????

Garben_B
hiphopisntdead schreef:

'New York rapper and Hip Hop Mogul Jay Z is prepping his return to the charts with the release of his upcoming LP, “American Gangster.” The album which is inspired by the forthcoming movie “American Gangster,” will be his first “concept” album and second CD in less than a year.'

avatar van Jordy
Veruit het beste dat Jay-Z in de afgelopen 6 jaar heeft gedaan. Hij klinkt weer scherp over verschrikkelijk fijne, consistente productie. Alsof er een onuitgebracht album uit '94 is opgedoken ofzo, ik ben erg verrast .

Het album begint me steeds beter te bevallen. Success, Fallin, Roc Boys, Ignorant Shit, Pray zijn allemaal vet. Ik ben het eens met Jordy. De productie is over het algemeen erg fris en de lyrics scherp.

Het is wel belachelijk dat het zo'n laag gemiddelde heeft trouwens.

avatar van Weirdo Wizzy
Ja dat krijg je met al die Nas-groupies hier!

avatar van MJ_DA_MAN
Jordy schreef:

Dit bericht heeft ervoor gezorgd dat ik dit album gewoon wél ga checken.

eazyfan
Verrasst me ook wel gezien het gemiddelde en stemmen. Ook dan nog de gastartiesten op deze plaat.

avatar van MJ_DA_MAN
Ja, en de producers.

KSPR
Als zelfs Jordy zo positief is over een Jay-Z plaat... misschien ben ik gewoon te bevooroordeeld.

Toch nog maar een keer checken dan.

the pressure...

eazyfan
the pressure...
Misschien wordt deze site gewoon betaald voor de Promotie en goede naam van dit album? Zagen Roc-A-Fella en Jordy van: "ow dit loopt hier niet goed, effe 4* geven en hopen dat de mensen hier zich bedenken?". Niet negatief opnemen, is maar een flauwe grap.

avatar van T.O.

En dan nog zo'n fake glimlach op zn avatar

KSPR
Jordy schreef:

Nee, ik kan hier helemaal niet bij. Cleane productie, dat wel, maar nergens echt gedurfd en verveeld toch wel snel. Jay-Z mist behoorlijk wat inspiratie, en misschien heeft hij daarom wel een concept album gemaakt. Had ie tenminste nog iets om over te rappen.

avatar van JuRR
Jordy schreef:

Is dit sarcastisch bedoeld? Dit beter dan the blueprint of the black album..? Forget about it!

E.Norton
Ahum na het beluisteren van een paar tracks is het toch wel iets beter dan Kingdom Come

Meneer denkt echt de american gangster te zijn he
En was dat nou Nas in de video Roc Is The Winner

M,y God!!! Rappers Gone Wild

JuRR schreef:

Ik vind dit het beste Jay-Z album sinds Blueprint, en inderdaad heel veel beter dan The Black Album. Qua productie doet dit album bijna mid-nineties aan, erg soulful en consistent in sound, en vrijwel zonder commerciele refreintjes en andere knievallen naar de commercie. Qua lyrics een erg leuke mix van het rise-and-fall thema dat ook in de film zit, gecombineerd met scherpe observaties over "the business", en Jay komt veel beter uit de hoek dan het luie en gemakkelijke van zijn laatste paar albums.

Als iedereen dit album nou gewoon eens gaat luisteren in plaats van er een beetje bevooroordeeld door heen te skippen...

E.Norton
Jordy hoe kun je dit nou zeggen ?! heb je wel naar die ene track met lil wayne beluisterd, alleen al die track what more can i say (black album)killt deze hele album al,

Natuurlijk is de productie van Roc Is Winner dope maja zo ver zou ik nooit gaan

IIB
Ik moet jordy hier toch gelijk geven...
Zeker het beste album van hem na the bleuprint.

avatar van Word_Play
Het album dat na The Black Album uit had moeten komen. Heerlijke throwback naar zijn Reasonable Doubt-periode, met sterke producties en Jigga die weer hongerig klinkt. Geen flauwe popnummertjes meer, maar klassieke jaren '90-hiphop.

En wat is de titeltrack American Gangster HEERLIJK. Just Blaze gaat weer helemaal los op die drum.

avatar van J.M.
E.Norton schreef:

En was dat nou Nas in de video Roc Is The Winner

Nas zit idd ook in die clip, hij hoort nou officieel bij de Roc-familia

avatar van Jordy
Ik vind het altijd een beetje flauw om naar reviews te wijzen om je gelijk te halen, maar ik ben blijkbaar niet de enige die dit een "return to form" vindt voor Jay-Z, gezien de 8,6 op Pitchfork, en de 4 sterren op Rolling Stone en AllMusic.

avatar van BoordAppel
Pitchfork is niet echt serieus te nemen als het om hiphop gaat, maar op Metacritic staat er ook een erg goede score. Ikzelf vind het zo op het eerste gehoor best aardig klinken, in ieder geval een enorme verbetering ten opzichte van Kingdom Come.

Relax
Jordy schreef:

Dankzij jou heb ik beluisterd en ben ik daarna even gaan huilen.
Dit kan je toch niet beter dan The Black Album noemen... 1 op de 8 nummers zijn goed op dit album.. en dat zijn er maar 2.

avatar van Chrisseh
Eh?! Ik zie nu net op RapReviews.com dat dit album

'Music Vibes: 10 of 10 Lyric Vibes: 10 of 10 TOTAL Vibes: 10 of 10'

krijgt. Netjes...

Op een of andere manier lijkt het er toch op dat het vooral mensen op MusicMeter zijn die anti-Jay zijn, veel goede kritieken. Niet dat dat alles is.

Ik weet niet of ik dit ga luisteren. Jay-Z is sowieso nooit echt mijn favoriet geweest.

avatar van MurryMusic
waarom zie je euro's in de blue magic clip??
(American Gangster is een goede film, hoop dat dit album er eer aan doet)

avatar van Shinobi
Gisteravond maar eens beluisterd via de Luisterpaal, maar echt geboeid kon het mij niet houden. Er staan wel wat aardige dingen op, maar meer dan dat ook niet.

Ik geef 'm 2, 5 sterren.