Twenty One Pilots - Breach (2025)

Pop / Hip-Hop

7. Robot Voices (3:57)
  8. Center Mass (3:48)
  9. Cottonwood (3:08)
  10. One Way (2:43)
  11. Days Lie Dormant (3:26)
  12. Tally (3:32)
  13. Intentions (2:15)
avatar van musician
Geweldige nieuwe song, Drum Show.
Ik moet eerlijk opbiechten mij nog niet vaak met Twenty One Pilots te hebben ingelaten.
Maar bij het uitdelen van Goddelijke stemmen moet Tyler Joseph toch redelijk vooraan hebben gestaan.

avatar van Grecio
Ik volg ze zo'n beetje sinds Vessel (2013). Zijn nu een stukje groter dan die tijd. Moet zeggen dat stem van Tyler nog beter is geworden in de jaren. Eerste keer luisteren dik tevreden met dit nieuwe album, toch redelijk snel na Clancy alweer.

avatar van Pinsnider
Deze gasten volg ik een beetje passief omdat twee van mijn mannen enorm fan zijn. Trench vind ik nog wel aardig maar verder kon het me op een uitzondering na niet heel erg boeien. Maar deze plaat vind ik echt geweldig!!! Heel knap en goed gedaan!!!

avatar van musician
Een van mijn grootste hits over 2025 is Drum Show en dat trekt uiteraard de aandacht voor het bijbehorende album.
Ik heb bij die song ook geschreven dat Tyler Joseph over een Goddelijke stem beschikt, dus alle ingrediënten voor een meer dan positieve beoordeling leken aanwezig.

Maar toch viel het, in verhouding tot Drum Show, behoorlijk tegen. Ik had gewaarschuwd moeten zijn: The Contract, die uit werd gebracht voor Drum Show, deed het ook al niet best. Twenty One Pilots vliegt meerdere kanten op en zal daarom niet één, coherent album maken. De hiphop in combinatie met de rocksongs als Drum Show is natuurlijk dodelijk. De stem van Joseph wordt het slachtoffer van modernistische vindingen en muziekstijlen, echt zonde.

Toch keek ik verwachtingsvol uit naar de opvolger, dat werd uiteindelijk City walls, de opener van het album. Maar ook hier word ik niet warm of koud van.

In het tweede deel van het album, de laatste nummers, zoals One Way en Days lie dormant, worden de vocalen beter recht gedaan en klinken Twenty One Pilots ook weer meer als een rockband (indie, alternative, whatever). Dat brengt het eindoordeel weer wat omhoog.

Maar zeer spijtig dat het geen album is geworden vol met songs van het niveau Drum Show. Daar zal de band ooit toch eens een knoop over moeten doorhakken, anders blijft het tweeslachtig. En dan liever niet eindigen met een klein draakje.