De Pre Historie 1988 (1992)

Alternatieve titel: Oldies Collection

Belgiƫ
Label: BMG

1. Gianna Nannini - I Maschi (4:26)
  2. Bros - I Owe You Nothing (3:33)
  3. The Pasadenas - Tribute (5:12)
  4. Kylie Minogue - The Loco-Motion (3:15)
  5. Milli Vanilli - Girl You Know It's True (4:13)
  6. Rick Astley - She Wants to Dance with Me (3:16)
  7. Vaya Con Dios - Puerto Rico (4:17)
  8. Sade - Love Is Stronger Than Pride (4:16)
  9. Terence Trent D'arby - Sign Your Name (4:37)
  10. Londonbeat - There's a Beat Going On (3:33)
  11. Womack & Womack - Teardrops (3:53)
  12. Eddy Grant - Gimme Hope Jo'Anna (3:46)
  13. Bobby McFerrin - Don't Worry Be Happy (4:50)
  14. Soulsister - The Way to Your Heart (3:46)
  15. Tom Jones en Art Of Noise - Kiss (3:31)
  16. Glenn Medeiros - Nothing's Gonna Change My Love for You (3:49)
  17. Fairground Attraction - Perfect (3:37)
  18. Phil Collins - A Groovy Kind of Love (3:29)
  19. Enya - Orinoco Flow (3:46)
Gianna Nannini. De Italiaanse Melissa Etheridge, maar wel een stukje leuker.

Dit is uit de tijd dat ik nog niet bewust naar de top 40 luisterde, dat kwam pas het jaar er na. Maar van sommige liedjes kan ik me nog wel herinneren dat ze - tot vervelens toe - op de radio kwamen. Zo'n Eddy Grant vind ik nog steeds niet om aan te horen en Phil Collins' A Groovy Kind of Love is zo'n nummer waarvan ik soms wenste dat ik het nooit had gehoord. Het zijn ook dit soort nummers dat weer op SkyRadio worden gedraaid, nadat ze hadden besloten tussen 9 en 5 niet 2 keer hetzelfde nummer te draaien...

avatar van HammerHead
Brrrr, ik hoef maar naar de titels te kijken en al deze muz*k komt gelijk weer bovendrijven. Alleen bij Gianna Nannini kan ik me niks voor de geest halen.

avatar van gemaster
Wat een vreselijke cd zeg. Al die Stock Aitken en Waterman producten, brrrrrrrrr.

avatar van grovonion
gemaster schreef:
Komaan, dat zijn hoogstens een 4-tal nummers. Al bij al vind ik deze CD helemaal niet zo'n grote SAW factor hebben. Noem maar Fairground attraction, Womackx2, Bobby McFerrin, Eddy Grant, Londonbeat etc. Natuurlijk is het vaak ras-echte, zogenaamd foute-muziek, toch ben ik zelfs geneigd deze een 2,5 a 3 * te geven.

EVANSHEWSON
Vreselijk : Glenn Medeiros, Bros, Kylie's nummertje, Eddy Grant, Milli Vanilli, Bros...

Redelijk : Pasadenas, Vaya Con Dios, Sade, Mc Ferrin

Tja : wat een rotslechte selectie is me dit zeg !

avatar van LucM
1988 is niet bepaald mijn favoriete hitjaar vanwege al die Stock Aitken & Waterman producten en de nummers van Bros en Glenn Medeiros kunnen mij ook gestolen worden.
Wel zeer goed vind ik : Terence Trent D'arby, Womack & Womack, Soulsister, Fairground Attraction en Enya.

avatar van monique
Bros - Milli Vanilli - Glenn Medeiros kunnen zo de prullenbak in.
Orinoko Flow van Enya blijft geweldig,ook gelijk het beste nummer op deze middelmatige verzamelaar.

avatar van steven
zo ik zou zeggen meteen vergeten 1988

(qua hitparade muziek dan)

avatar van kaztor
Een hoop vervelende nummers. Alleen The Pasadenas en Womack & Womack vind ik aardig. De rest is hopeloos door de tijd ingehaald.

avatar van musician
Waarom kunnen ze wel goede compilaties over 1962 of van 1970 maken en niet van een jaar als 1988?

Ik moet wel erkennen, dat de artiesten van deze verzamelaar inderdaad tot de top uit die tijd behoorden, dat is ook weer waar. Maar dat maakt het nog geen goede plaat.

Er is overigens over 1988 een prima compilatie te maken, maar dan komen bovengenoemde artiesten bijna allemaal te vervallen.

Phil Collins verslikt zich in coveren.
Tom Jones steekt nog ver boven iedereen uit, hij zou met z'n Prince remake mogen blijven. Maar waar is His Royal Badness zelf?

avatar van bikkel2
Oei , sukkelend popjaar , zeg maar gerust een inspiratieloos en futloos jaar dat 1988 .
Blijft eigenlijk niet veel over wat nog enigzins zeggingskracht heeft .

Enigzins nog te pruimen : 3 , 7 . 11, 12 en 19 . Waarvan 11 zelfs heel goed .
Laten we vooral Bros , Medeiros , Milli Vanilli , Rick Astley en ook dat afschuwelijke lied van Phil Collins snel vergeten ..... als we dat al niet gedaan hadden .

avatar van LucM
Bros en Glenn Medeiros vind ik de ergste wangedrochten van het al niet fameuze hitjaar 1988.
Eigenlijk kan - om het eerlijk te zeggen - zowat de helft van deze compilatie mij gestolen worden, de andere helft (10 nummers) vind ik behoorlijk tot uitstekend (#11, #14, #19), wat overeenkomt met 2,5* (matig).

avatar van kaztor
musician schreef:
Maar waar is His Royal Badness zelf?

Inderdaad jammer.
Alphabet St., Glam Slam en I Wish U Heaven zouden met gemak hoogtepunten zijn geweest.
Heeft misschien iets met songrechten te maken. Namen als The Rolling Stones, Madonna, U2 en Michael Jackson ontbreken dan ook in deze serie.

avatar van nico1616
Ik haal er Enya, Womack & Womack en Sade uit en de rest vergeet ik...