Decorate. Decorate. - Swerve of Atoms (2025)

Denemarken
Label: Target

1. A Sun (5:20)
  2. Paper Clouds (3:38)
  3. Brussels (3:30)
  4. Before the War (4:20)
  5. Something to Hide (4:27)
  6. Surface Tension (5:35)
  7. Clean (3:35)
  8. Berlin, 1946 (4:26)
  9. Dirt [Interlude] (1:23)
  10. Utterly Changed Into Fire (6:12)
avatar van Castle
Benieuwd naar deze Deense heren, aSun is hoopvol.

avatar van Chameleon Day
Ik ook. Ben benieuwd waar ze muzikaal nu staan. Laatste album is van 2009. Is dit album opgenomen met de oude bezetting? Mooi artwork ook!

avatar van Premonition
Surface Tension had ook zo maar een nieuwe van Interpol kunnen zijn.....

Chameleon Day schreef:
Is dit album opgenomen met de oude bezetting?

Yep

Chameleon Day schreef:
Ben benieuwd waar ze muzikaal nu staan.

Heb de video's van de drie vrijgegeven nummers even upgeload...

Premonition schreef:
Surface Tension had ook zo maar een nieuwe van Interpol kunnen zijn.....

Niet verwonderlijk. De klankkleur van de zang ligt dicht tegen die van Banks aan. Vind ik geen straf. Hoewel er ook instrumentaal een zekere gelijkenis is, is de algehele sfeer toch anders. Goed te horen op het einde als het nummer meer psychedelisch wordt ingestoken. Prima nummer. Ook ‘Something to Hide’’ is fijn. ‘A Sun’ vind ik wat minder. Te veel recht toe recht aan heavy rock gitaar. Niet zo boeiend. Niettemin kijk ik uit naar de release van het album. Ik zou het laatste album uit 2009 weer eens moeten beluisteren, maar afgaande op mijn herinnering liggen de vrijgegeven nummers, op het eerste gehoor, redelijk in lijn daarvan.

jeanmaurice, Alicia, Rainmachine, reptile71

avatar van Alicia
Ik zal luisteren!

avatar van jeanmaurice
Net de drie video's beluisterd en ik laat het daar ook bij. Dit pakt me niet, is me teveel shoegaze. Met de zang klikt het ook niet. Ik ken de band wel nog van vroeger, ik heb ze ooit live gezien bij de eerste editie van Geleen Calling in 2008, ik kan me herinneren dat ik ze toen ook al minder vond. Daarna kwam Cut City (wie kent die nog?) en ik was opgelucht.

jeanmaurice schreef:

X
Cut City gaaf. Dit jaar nog geknuffeld met de zanger van decorate decorate op Geleen Calling 2025

DjFrankie schreef:

Och ja klopt, die waren op de laatste editie dit jaar! Rob is er ook kapot van, van de band dan.

avatar van jellecomicgek72
Cool, in de gaten houden de komende tijd deze.

DjFrankie (moderator)
Besteld. Vinyl is in beperkte oplage (200) verkrijgbaar via hun bandcamp.

avatar van Castle
Is hier ook in pre order.

avatar van RealChameleon
Op eerste gehoor al lekkere vibe. Helemaal fan van die Interpol sound. Heerlijk nostalgisch gevoel eigenlijk van de jaren 80 krijg ik er van. Dikke 4.0

avatar van Yield
Zo dan, ik zie die naam opdoemen op de startpagina en denk meteen aan het briljante Normandie. Want wat een goed album blijft dat toch. Bij Instructions was ik minder enthousiast. Ben benieuwd.

avatar van Eels2013
Wat een geweldig album. Het hele weekend al op repeat staan en het album groeit alleen maar.

avatar van Chameleon Day
Zo zeg, Paper Clouds. Heerlijk! Hard over de boxen nu (kids van huis, echtgenote - hopelijk - in diepe slaap…). jeanmaurice!

avatar van Chameleon Day
En nog een keer, zo zeg, Something to Hide. Heerlijk, heerlijk!

avatar van Korreltje Zout
Fijne ontdekking, dit weekend. Heerlijke muziek om bij weg te dromen. Dank u mede-muziekmeters!

Het bandje heeft slechts 1063 maandelijkse luisteraars op Spotify. Dat is er na vandaag zeker 1 meer.

Chameleon Day schreef:
Zo zeg, Paper Clouds. Heerlijk!

Dit nummer klinkt best goed, maar de zang...ik heb er geen klik mee.

avatar van Castle
Was al binnen, maar vandaag maagdelijk op de draaitafel gelegd.
Volume open en genoten.
Vooralsnog 4 dingen.

avatar van Pinsnider
Knap hoe ze de draad hebben opgepakt zoals ze die jaren geleden hebben neergelegd. Het klinkt alsof dit twee jaar na "Instructions" is opgenomen. Verrassend dat ze er weer zijn, met een fijne plaat ook nog eens, TOP

DjFrankie (moderator)
Dit is een band die ik via deze site heb leren kennen. Heb ook alle 3 de releases inmiddels.
Ook dit jaar voor het eerst live gezien in Geleen.

Nu deze plaat. Absoluut 1 van de betere releases van 2025. Kan hier echt van genieten,

Something to Hide is nu al een klassieker.
En dan staan er nog meer hele sterke songs op.
Het heeft even geduurd maar dat was zeker de moeite waard.

Interpol letten jullie op?