De Pre Historie 1982 (1992)

Alternatieve titel: Oldies Collection

Belgiƫ
Label: BMG

1. Culture Club - Do You Really Want to Hurt Me (4:23)
  2. Orchestral Manoeuvres in the Dark - Maid of Orleans (4:10)
  3. Fun Boy Three - It Ain't What You Do, It's the Way That You Do It (2:48)

met Bananarama

4. Musical Youth - Pass the Dutchie (3:20)
  5. Kid Creole & The Coconuts - Annie, Im Not Your Daddy (3:52)
  6. Dionne Warwick - Heartbreaker (4:17)
  7. Elton John - Blue Eyes (3:26)
  8. Men At Work - Down Under (3:41)
  9. Gravel Unit - Come on Eileen (4:05)
  10. The Stranglers - Golden Brown (3:26)
  11. Adrian Gurvitz - Classic (3:38)
  12. ABC - All of My Heart (4:47)
  13. Roxy Music - Avalon (4:14)
  14. The Human League - Don't You Want Me (3:57)
  15. Simple Minds - Promised You a Miracle (4:21)
  16. Jon & Vangelis - I'll Find My Way Home (4:29)
  17. Frida - I Know There's Something Going On (4:03)
  18. Marvin Gaye - Sexual Healing (4:06)
  19. Jo Lemaire + Flouze - Je Suis Venue Te Dire Que Je M'en Vais (3:40)
avatar van monique
goede verzamelaar met een aantal echte eighties klassiekers

avatar van LucM
Inderdaad allemaal klassiekers, prima samengesteld en geeft een goed overzicht wat in dat jaar populair was.
De nummers van Orchestral Manoeuvres in the Dark, The Stranglers, Roxy Music en Simple Minds vind ik het best.

avatar van novalepidoptera
Mooie verzamelaar.
Mijn favorieten; Jon& Vangelis, The Human Leaque, Men at Work, O.M..D. , The Stranglers, Simple Minds, Culture Club ,A.B.C. en Roxy Music.

avatar van nico1616
Eén van de beste uit de reeks. Ik krijg er heimwee van naar de hitparade van toen: Do you really want to hurt me, Golden Brown, Avalon, I'll find my way home, ...
Fantastisch jaar, 1982!

avatar van novalepidoptera
1982 is zeker een fantastisch jaar, ik vind de eerste helft van de jaren 80 geweldig. Na 1984 werd het helaas wat minder in de hitparades.

avatar van bikkel2
Middelbare school muziek voor mij en 1982 gaat voor mij ook de geschiedenis in als een onderhoudend popmuziek jaar .
Afwisseling troef . Culture Club maakte hun 1e en tevens beste single , OMD brak definitief door en scoorde een fikse nr.1 hit hier met Maid Of Orleans .
Het huppelige duet tussen Bananarama en Fun Boy Three is minder memorabel , maar evengoed wel een leuk tussendoortje ( ik kocht het op single toendertijd .)
Musical Youth met Pass The Dutchie was lichtelijk aandoenelijk met het jonge bruine zangertje en zijn stuk grotere vrienden . Na nog een singeltje (The Youth Of Today ) was het al gedaan met deze jochies .
Kid Creole verstond de kunst van nachtclubachtige swing in een supercommercieel jasje . Nog altijd een aanstekelijk liedje , ondanks de wat niemendallerige vorm .
Dionne Warrick met Heartbreaker . Een suikerzoet lied met een niet meer uit het hoofd te krijgen
refein . Werkt altijd , dus een hit .
De smooth huiskamerachtige pop/jazz van Elton in Blue Eyes sprak en spreekt mij nog steeds niet aan . Elton scoorde nog wel , maar was artistiek geen partij voor zijn veel boeiendere werk uit de jaren 70 ( in ieder geval tot 1976.)
Men At Work (Down Under ) is over 1000 jaar nog steeds goed en leuk . Heeft nog altijd die zomerse en tijdloze feel .
Dexy's Midnight Runners met Come On Eileen idem met een sterretje . Daar wordt je altijd vrolijk van . Frisse folkpop met dat fantastische oplopende stukje op het einde .
Golden Brown is een unieke song . Dat ronddraaiende ritme , als een draaimolen . Perfect .
Niet volledig , maar geen flauw idee wat nummer 11 is op dit verzamelaartje .
De confectiepop van de gladjanussen ABC was populair en All Of My Heart is en blijft een mooi liedje .
Roxy Music was eigenlijk ook al niet echt meer spannend . Avalon is daarintegen wel een ultieme klassieker . Dat zwoele ritme , de lome stem van Ferry . Pakkende song .
The Human Leaque scoorde hoog met Don't You Want Me . Hun 1e echte commercieele wapenfeit . Pakkend , maar ik hoef het niet te veel te horen .
Simple Minds , toen al voorzichtig hitgerichter aan het worden, werden groter met Promise You A Miracle . Toch wel 1 van de betere singles uit de jaren 80 .
Baardmans en koorknaap , in dit geval Jon & Vangelis maakten mooie albums en scoorde terloops ook nog wel eens een hit . Dit lichtvoetige werkje van het duo deed dat ook .
Frida (ex ABBA) flirte met Phil Collins en dat is goed te horen op haar bijdrage hier . Geen klassieker , maar zeker niet slecht .
Marvin Gaye met Sexual Healing . Het is nooit mijn ding geweest , maar dat zegt niets over de status van de betreurde soulgrootheid .
Jo Lemaire , het zal best . Ik ken het niet .

Maar samenvattend is dit een prima overzicht van het leuke popjaar 1982 . De hitparade deed er toen nog redelijk toe . 4 pingels .

avatar van musician
Ik ben het helemaal met je eens, een prima verzamelaar. Omdat m.i. de opzet goed is, het rekening houdt met de meeste ontwikkelingen in 1982, meerdere genres aan bod komen én het rekening houdt met jong en oud.

Dan wordt er niemand tekort gedaan. Mijn toppers zijn hier Avalon, Don't you want me, I'll find my way home en Golden brown.