Bertolf & Nomden - All Good Things (2026)

Label: Excelsior

1. All Good Things (3:35)
  2. Ain't No Running Around It (2:52)
  3. None at All (3:07)
  4. Tell It to the Kids (3:16)
  5. Hysteria (3:26)
  6. Pilot (4:08)
  7. The Sixties Are Yet to Come (3:19)
  8. Worlds Collide (3:32)
  9. Whisper Your Name (3:36)
  10. Last Match (3:12)
  11. Whole Again (3:08)
  12. Suite: Paper Dreams (7:16)
Dit is hemelse Beatle-esque muziek met een powerpop sausje.

avatar van HJEmtezet
Toch weer een alleraardigst en gedegen album van mijn buurtgenoot samen met zijn muzikale maatje. De inspiratiebronnen klinken duidelijk door met hier en daar zeer verrassende arrangementen.
De gang naar Minstrel is gauw gemaakt om dit album op vinyl aan te gaan schaffen.

avatar van ExLibrisPetri
Ha, leuk! Een nieuwe Paul McCartney plaat! Gezien zijn gevorderde leeftijd, en het daarmee samenhangende gebrek aan inspiratie, heeft Sir Paul het maken van zijn nieuwe album, zoals te doen gebruikelijk in de ICT, ge-outsourced. Nee, niet aan India, maar aan ons eigen kleine kikkerlandje. Het heeft hem behaagd om Bertolf Lentink en Diederik Nomden als ghostwriters te benoemen. Gezien hun ervaring en achtergrond, geen vreemde keuze. Bertolf & Nomden hebben zich uitstekend van hun taak gekweten. Wat mij betreft, zijn ze cum laude geslaagd! Dit is pure pop par excellence. Pop zoals pop bedoeld is. Het stikt van de oorwurmen, en het neuriet allemaal heerlijk weg, hier kan ik zó van genieten. Sir Paul kan tevreden terugblikken op een goed resultaat. Vernieuwend? Nee, maar wel uitzonderlijk goed gedaan. De volgende keer nog een Nederlandse John Lennon aanhaken, en eeuwige roem ligt in het verschiet.

avatar van WoNa
Het duo laat op deze plaat horen hoe het moet, daar bestaat geen enkele twijfel over. Het zit allemaal zo goed in elkaar. In mijn oren gaan ze ook beslist verder dan The Beatles en Paul McCartney. Er wordt bij tijd en wijle stevig doch beschaafd gerockt. Wat echter niet gebeurd, ik word niet heel warm van All Good Things. Begrijp me niet verkeerd, ik kan heel goed luisteren naar het album en sluit zelfs een extra halve ster niet uit, maar die warme gloed ontbreekt (vooralsnog?).

avatar van fluidvirgo
WoNa schreef:

Ik deel deze mening wel. Ik heb beide heren hoog zitten en aan het getoonde vakmanschap valt niets af te dingen. Het blijft echter allemaal zo keurig binnen de lijntjes, waardoor het voor mij onvoldoende beklijft. De Paper Dreams suite aan het eind is dan weer een zeer welkome uitzondering en dit is voor mij de favoriet. Ook Tell it to the Kids mag niet onvermeld blijven, deze raakt een snaar al heb ik (gelukkig) geen ervaring met het thema.
Al met al een ruime voldoende en ik ga ze zeker live bewonderen binnenkort.

avatar van WoNa
fluidvirgo schreef
... ik ga ze zeker live bewonderen binnenkort.

Geldt ook voor mij. A.s. vrijdag in Haarlem.