De La Soul - Cabin in the Sky (2025)

Label: Mass Appeal

4. Good Health (2:27)
  5. Will Be (1:26)

met Yummy Bingham

6. The Package (3:13)
  7. A Quick 16 for Mama (2:59)

met Killer Mike

8. Just How It Is (Sometimes) (4:29)

met Jay Pharoah en Gareth Donkin

9. Cruel Summers Bring FIRE LIFE!! (2:19)

met Yukimi

10. Day in the Sun (Gettin’ Wit U) (4:17)

met Q-Tip en Yummy Bingham

11. Run It Back!! (3:30)

met Nas

12. Different World (3:38)

met Gina Loring

13. Patty Cake (3:43)
  14. The Silent Life of a Truth (3:39)
  15. EN EFF (4:19)

met Black Thought

16. Believe (In Him) (4:12)

met Lady Stout en K Butler and The Collective

17. Yours (4:02)

met Common en Slick Rick

18. Palm of His Hands (3:48)

met Bilal

19. Cabin in the Sky (3:48)
  20. Don't Push Me (3:43)
avatar van Venceremos
Had hem gisteren al en er zijn 8 De La platen om mee te vergelijken en dan komt dit er niet best vanaf. Anonieme beats en veel te veel features die ook nog eens alle kanten op gaan. Jammer want ik gun ze het allerbeste.

avatar van Yestsida
Niet echt iets voor mij.

De La Soul hoort bij de stroming "alternative hip hop", een subgenre waar acts zoals A Tribe Called Quest en The Roots ook bij horen. Laat dat nu eigenlijk een stroming zijn waar ik niet erg bekend mee ben, dit zijn artiesten die me nooit echt hebben weten grijpen. De La Soul is me zelfs bijna volledig onbekend. 3 Feet High and Rising beluisterde ik wel eens een keer of twee, maar het is me niet bijgebleven.
Cabin in the Sky is hun eerste album sinds de dood van Trugoy the Dove, en het tweede dat ik van hen check.

Deze LP is een fijn project geworden dat in principe weinig verkeerd doet. Posdnuos is een fijne MC, maar niet eentje dat mijn interesse echt weet vast te grijpen. Hetzelfde kan eigenlijk gezegd worden over de producties op Cabin in the Sky.

De intro van Giancarlo Esposito vind ik geweldig gedaan, zo mogen wel meer artiesten hun album beginnen. Cruel Summers Bring FIRE LIFE!! swingt heerlijk uit de pan (voornamelijk het gedeelte van Yukimi). Nas zet zijn voortreffelijke feature run verder met Run It Back!!. The Silent Life of a Truth is, wat mij betreft, het hoogtepunt.
De overige nummers springen er voor mij niet uit. Slecht is het absoluut nergens, dit is gewoon geen album waar ik snel naar teruggrijp. Er kon, met 20 nummers en een speelduur van 1:10u, wel gesnoeid worden in de tracklist.

Dit was het album uit de Legend Has It...-serie waar ik niet bepaald naar uitkeek, maar ook geen verwachtingen van had. Het valt niet tegen, toch heeft De La Soul me niet kunnen overtuigen om verder in hun discografie te duiken.

Helemaal klaar voor de finale van deze serie: Light-Years van Nas & DJ Premier!