Leona Lewis - Spirit (2007)

Pop / R&B
Label: J

1. Bleeding Love (4:23)
  2. Whatever It Takes (3:27)
  3. Homeless (3:50)
  4. Better in Time (3:54)
  5. Yesterday (3:54)
  6. Take a Bow (3:54)
  7. I Will Be (3:59)
  8. Angel (4:14)
  9. Here I Am (4:52)
  10. I'm You (3:48)
  11. The Best You Never Had (3:43)
  12. The First Time Ever I Saw Your Face (4:26)
  13. Footprints in the Sand (4:08)
  14. A Moment Like This * (4:17)
  15. Forgive Me * (3:41)
  16. Misses Glasses * (3:40)
  17. Run * (5:15)
avatar van Ericos
De eerste single 'Bleeding Love' slaat bij mij op de een of andere manier niet aan. Vind het geen leuke single!
Ben benieuwd naar de rest van het album, want ze heeft een prachtige stem!

Bleeding Love en Angel zijn echt geweldig!

Paar snippets die ik heb gehoord:

Better in Time - Klinkt goed
Footprints In The Sand - Vind niks aan eigelijk.
Homeless - Standaard liefdje 'You dont want me, you dont love me blablabla' Niks aan doen ik.
I Will Be - Klinkt ook goed!
Take A Bow - Matig..
Whatever It Takes - Stom.

avatar van StefanK
[Ik ben erg benieuwd naar dit album! Ze noemen haar een nieuwe Whitney & Mariah tegelijk, dus m'n verwachtingen zijn hoog! Vind "Bleeding Love" in ieder geval een erg goede single om deze ster mee te lanceren. In de UK heeft Leona ermee alle verkooprecords van 2007 verbroken...

avatar van Kirsten035
Heel mooi album, Take A Bow is wel een tegenvaller, maar de rest is erg mooi, vooral Yesterday en Bleeding Love.

avatar van Ericos
Heb net het album beluisterd en het klinkt erg mooi.
Ze heeft een hele getalenteerde stem! En soms klinkt ze ook wel heel erg als een mix tussen Whitney Houston en Mariah Carey ja.

Mijn favoriete tracks van de CD:
- Whatever It Takes
- I Will Be (Cover van Avril Lavigne trouwens)
- The First Time I Ever Saw Your Face
- Footprints in the Sand

Ik geef deze CD een 3,5 ster.

avatar van rOomijsjje
Ik heb het album ook en vind hem heel goed!
Over het algemeen vind ik alle liedjes leuk,
Maar Whatever It Takes, Homeless en Here I Am vind ik denk toch de 3 beste tot nu toe
Ook I Will Be, Yesterday en The First Time I Saw Your Face vind ik erg goed!!
Maar zo kan ik dan nog wel ff door gaan haha
Voor dit album geef ik 4* sterren.

Jonas
Zeer goed album!!
Ik kijk uit naar de eurpese release van het album en single!

Ik weet niet wanneer die critici hun recensie over dit album hebben geschreven (mss in een dronken bui ) want dit is echt een fantastisch album. Met alle credit voor Leona.
Het eerste gedeelte bevat wel de sterkste nummers ,maar dit is vooral toe te schtrijven aan de productie en zeker niet aan Leona want zij schittert gewoon door en is er dus zeker geen reden om niet te blijven luisteren tot het einde .
Klein minpuntje : alle liedjes gaan over de liefde en hoezeer ze naar hem verlangt . Maar ja welke artiest doet dit niet

Tatycardia
Ze heeft een prachtige stem.
Toch vind ik dat ze er nog te wijnig mee uithaalt in haar nummers.
Wat ik ook heel spijtig vind is dat het allemaal trage nummers zijn,
van het eerste tot het laatste.
Zonder uptempo's vind ik het langdradig en saai.
En op een paar na zijn bijna alle nummers hetzelfde, vind ik toch.
Ze gaan idd altijd over hetzelfde, hetzelfde ritme, en ong dezelfde muziek.

Erg spijtig.

Mijn favorieten zijn Bleeding Love & The Best You Never Had.

Fantastische stem en een, paar nummers zijn van erg goede kwaliteit.
Dit gaat een grote madam worden !

Ben volledig happy met dit album, luister de hele tijd ernaar.
Na een tijdje begin je de iets minder mooie liedjes ook mooi te vinden.
Beste nummer blijft wel Bleeding love, ook zeer mooie tekst overigens :
Verhoogd naar 5* omdat het me zoveel plezier al heeft geschonken.

Baltasound
Eendagsvliegje, nietszeggend, overbodig, 100000 in een dozijn eendagsvliedje.

avatar van tnf
tnf
Het is een beetje cru uitgedrukt hierboven, maar Baltasound heeft wel een punt. Ik betrapte mezelf er gisteren ook op dat ik die single zo enorm identiteitsloos vind.

Haar zang lijkt me technisch goed, het is duidelijk professioneel geproduceerd, ik kan ook niet eens zeggen dat ik haar lelijk vind, maar tegelijkertijd... Ze zingt als een kruising tussen Mariah Carey en Celine Dion, en het muziekje eronder is wel heel erg van Timbaland's langzamere tracks afgekeken. Voor mij is het een beetje teveel gladde formulemuziek. Jammer.

avatar van T.A.
Baltasound schreef:
Eendagsvliegje, nietszeggend, overbodig, 100000 in een dozijn eendagsvliedje.

Ja, ik dacht dat keep bleeding nogwat een heel oud nummer van whitney houston was of zo. Boring, maar meisjes van onder de 12 vinden het vast geweldig.

avatar van Joy4ever
Bleeding Love vind ik echt een ijzersterk nummer, ik kan er niks aan doen. Ik krijg elke dag via Q-Music een karrenvracht van dergelijke nummers over me heen gestort maar deze zet ik bij uitzondering graag een tikkie harder.

avatar van lizzy123
ik vind take a bow helemaal super het is een hele mooie ballad net als bleeding love is ook hele maal mooi

avatar van xTheTalentedOne
Na 4 nummers kreeg ik de zin om Leona rode pepers te voeren, zeer hete rode pepers.

Vraag me niet waarom, want ik weet het zelf geeneens

Gsus
Bleeding Love is echt een baggernummer.

Moet ik 'm ook nog verplicht 1500x per dag horen omdat die zo vaak @ de radio is

Lost Highway
Inderdaad alweer een bedenkelijk artiest erbij.
Dat het meiske goed kan zingen kan best zijn, maar wat helpt het als ze ook voor het baggergenre kiest?
Zoals tnf en Balta het verwoorden : Nietzeggende overbodige formulemuziek. Qua top 40 is dit toch echt het meest bedroevende decenium jongens, daar kunnen zelfs de 90's niet tegenop.

avatar van Naomi Watts
Dé verrassing van de laatste jaren. Het bewijs dat er via programma's als X-Factor en consorten ook 'big things' kunnen komen.

Heel wat geschreeuw van wat users boven mij zonder dat het wordt ondersteund met argumenten. Ook niet de mensen waar je iets van moet aantrekken als je twijfelt dit album te kopen.

Niet het standaard popzangeresje maar een rasechte vocalist. Dat ras leek een langzame dood te sterven. Na Christina Aguilera en Alicia Keys hebben we die lang niet gezien.

Vocaal is ze heel erg sterk, Lewis moet het niet hebben van catchy songs die haar gebrek aan zangtalent doen verhullen. Geef de meid piano ondersteuning en ze brengt je in extase, mij in ieder geval wel. Ik was al blown away van haar debuutsingle 'a Moment Like This' maar dan is het maar de vraag of dat geen eenmalige opwelling is.

Leona geeft haar duidelijke antwoord met haar krachtige debuutalbum "Spirit". Ook erg amazing dat ze met haar debuut al een recordbreakingartist is, en dat voor een X-Factor afgevaardigde. "50.000 dowload hits within 30 minutes" voor een eerste single, erg sterk. Ook haar tweede single Bleeding Love is een lekker nummer maar wel één die misleidt wat je van haar album kan verwachten. Haar album is één surreal journey waar je in extase wordt gevoerd door haar zeer krachtige stem en haar wat schreeuwachtige zang. Net de elementen die mij veroverd hebben.

Ik kan nog wel uren doorgaan maar schaf hem gewoon aan en beleef het zelf. 5* en zelfs een top 10 notering.

Paar offtopic berichten verwijderd.

avatar van Fieke_28
Toen ik de eerste single van Leona hier in Nederland, bleeding love, voor het eerst hoorde dacht ik meteen al: wat een zangeres!

Nu ik het hele album meerdere malen beluisterd heb, sta ik hier nog volledig achter. Wat een ontdekking moet ik zeggen!

Ze moet het zeker hebben van haar geweldige zangstem. Hiermee weet ze je keer op keer kippenvel te bezorgen.

Toch draait het natuurlijk niet alleen om haar stem, er staan ook schitterende nummers op deze cd. Enkele favorieten: Take a bow, I will be en Homeless. Maar zo zijn er eigenlijk nog veel meer.

In mijn mening gewoon een schitterende cd die je veel luisterplezier zal bezorgen. Ze is ook al mijn top tien binnengekropen.

Nu nog even 4,0 sterren, maar dit zal wel snel omhoog gaan.

Leona Lewis kan heel mooi zingen, en Bleeding Love vind ik ook een parel van een popsong, maar een heel album van dat soort liedjes trek ik toch wat minder. Whatever it takes is nog leuk, maar de rest van de cd bestaat vooral uit (saaie) ballads waarin Leona wel genoeg ruimte krijgt om te laten zien dat ze echt heel erg goed kan zingen.

Album paar keer beluisterd nu.

Waazinnig ...!
Ben helemaal gek op haar stem
Deze meid word HUGE.

Favo nummer "Footprints in the Sand"

Iedereen is er lovend over, maar (voornamelijk) Bleeding Love vind ik een erg saai nummer. Normaal houd ik wel van 'dit soort' muziek, maar dit keer kan me het niet boeien, maar jullie (en (vele) anderen) wel.

avatar van Reijersen
Deze dame is nu natuurlijk helemaal hot met de single 'Bleeding Love'. En toch ietwat geïnteresseerd heb ik me aan dit album gewaagd. En ik wil meteen maar met het grootste probleem in huis vallen: het is te gemaakt bombastisch. Bij elk nummer moeten de strijkers erin komen en de 2e stemmen het uitschreeuwen en krijst Leona er ook nog overheen. Veel te aangezet bombastisch. Veel te veel de wil de liedjes groter te maken dan de kleine liedjes zijn.
Verder gebruikt Leona haar stem ook veel te veel op steeds maar dezelfde manier waardoor je naar steeds het zelfde nummer, alleen met een andere tekst, aan het luisteren bent.
Is me dus niet al te positief bevallen.

avatar van Esther_ke
Toen ik ‘Bleeding Love’ voor het eerst hoorde dacht ik: wauw wat een goed nummer en een fantastische stem heeft deze zangeres.

Daarom was ik erg benieuwd naar dit album, maar het valt mij erg tegen.

Er zijn een paar mooie nummers bij, maar ze klinken allemaal een beetje hetzelfde… jammer

"Bleeding Love" een super nr, de rest vind ik iets wat tegenvallen

Bleeding Love is best een goed nummer, maar na een aantal van de andere nummertjes te hebben gehoord, ben ik meteen afgehaakt. Weer een Idool/X-Factor/blablablawinnaartje dat met een erg zwak mainstreampopalbum afkomt.

avatar van Tijn79
Bleeding love is de enige die ken van de cd, maar m'n vriendin draait hem helemaal grijs, dus hij hangt de hele dag in m'n hoofd
Maar op zich is het een goed pop nummer