Quasimoto - The Unseen (2000)

Label: Stones Throw

1. Welcome to Violence (0:49)
  2. Bad Character (1:56)
  3. Microphone Mathematics (3:15)
  4. Basic Instinct (2:11)
  5. Goodmorning Sunshine (2:57)
  6. Discipline 99 Pt. 0 (2:33)

met Mr. Herb

7. Low Class Conspiracy (2:26)
  8. Return of the Loop Digga (3:46)
  9. Real Eyes (3:22)
  10. Come On Feet (3:35)
  11. Bluffin (2:47)
  12. Boom Music (2:48)
  13. MHBs (2:03)
  14. Put a Curse on You (1:47)
  15. Astro Black (3:17)
  16. Green Power (3:00)
  17. Jazz Cats Pt. 1 (2:43)
  18. 24-7 (2:48)

met Medaphoar

19. The Unseen (2:54)
  20. Phony Game (1:56)
  21. Astro Travellin (2:58)
  22. Blitz (1:16)
  23. Axe Puzzles (2:35)
  24. Discipline 99 Pt. 1 (3:35)

met Wildchild

avatar van Dielie
deze was op zijn minst MEGA te noemen newurr, ik wacht alvast ongeduldig op het zeer binnenkort te verschijnen tweede album van Lord Quas!! Madlib yeah!

avatar van Gyzzz
Leuk album. Op sommige momenten wordt het té vreemd, maar over het algemeen is het een aangename afwisseling van de gebruikelijke hiphop.

avatar van Gyzzz
Mijn versie van dit album heeft niet Quasimoto The Unseen door de cover heen staan, alleen op het bordje linksboven.

Geniaal album!

Pauper
Wat ben ik een loser geweest hier 4,5* voor te geven, hij blijft keer op keer geniaal, 5*

datdachtikwelja
Heel dope album, des te vaker je m luistert, des te vetter hij wordt.

avatar van herbertwest
Na een aantal luisterbeurten een solide 4*. Wel een album met groeimogelijkheden

Gekkenhuis
Dit is de één van de vernieuwendste en tegelijk vaagste plaat die ik tot op heden heb beluisterd, ik kan hem echt heel moeilijk plaatsen/beoordelen.

De afwisseling tussen Madlib eigen stem en zijn gepitchte alter ego Quasimoto maakt de plaat vaag, maar ook interessant. Zo telt de plaat een aantal zeer sterke nummer zoals Bad Character, Low Class Conspiracy en The Unseen.

De samples zijn leuk bij elkaar gezocht, maar kunnen ook irritant zijn. Zo is Come On Feet echt superirritant met een stem die de hele tijd "Come On Feet!"(Sample uit een Eddie Murphy film ofzo?) schreeuwt. Ook Goodmorning Sunshine en Return of the Loop Digga hebben datzelfde probleem.

Humor ontbreekt ook niet met de grappige MHBs en Put a Curse on You (Put a curse on you,
May all your children end up junkies to!). De gastartiesten zijn wel degene die je kan verwachten op een Stones Throw release.

Ik hoor toch liever een Madlib die met zijn "eigen" stem rapt. Al is de man duidelijk beter op zijn plaats als producer. Zoals al gezegd is de plaat ontzettend vernieuwend, maar vernieuwing is niet altijd beter. 3.5*

Gekkenhuis schreef:

Hehe, is een sample uit het nummer "Come on Feet" van Melvin van Peebles, eveneens zo'n vreemde creatieve vooruitstrevende artiest als Madlib. Is ook een heel apart vreemd nummer, nog wat extremer dan Madlib's versie zelfs.

avatar van Gyzzz
Wat is dit toch een ontzettend ontspannend en tegelijkertijd boeiend album. Vooral de keuze van de samples en het gebruik ervan is ontzettend goed en precies gedaan. Deze interessante beatcollages worden dan weer voorzien van hele onverschillige en simpele raps, wat voor een fijn contrast zorgt.

Het heeft wat tijd gekost, maar net als Madvillainy blijkt ook dit Madlib-project een ontzettende groeier. Waar de samples eerst leuk en grappig (of juist niet) zijn en de rap iets te vreemd, valt na vele luisterbeurten vrijwel alles op z'n plaats

Dikke 4,5* en ik raad alle wat lagere stemmers een (of meer) herkansing(en) aan, zolang je openstaat voor wat experiment.

Gekkenhuis
Ik heb deze plaat inmiddels al 10x geluisterd en kan er nog steeds niet veel van maken. Echt ongelooflijk complex en vaag.

Gekkenhuis schreef:
Echt ongelooflijk complex en vaag.

avatar van MFPascal
Ja, een waar gekkenhuis, dit album.

Dr.Greenthump
Wat nog altijd geen garantie is tot een machtige plaat.

...en waarom is dat?

JustaRascal
Dit album is zo vet, het lijkt als je de juiste middelen op heb wel of het 1 groot verhaal is. Wat ook heel netjes is, is dat je nog een extra cd'tje er bij krijg met de instrumentals. 5*!

avatar van waxs
Gewoon met geen pen/toetsenbord te beschrijven hoe geniaal dit in elkaar steekt.

JustaRascal
Green power is me favoriet denk ik.

avatar van waxs
Ik heb niet echt een favoriet.

JustaRascal
Die tekst van dat nummer is zo subliem. En die beat dan.
Wat heeft madlib met het woord "anyway", zit vaak achter ze zinnen.

Social_Mask
Klinkt zo op het eerste gehoor best vet. De beats liggen me best wel goed. En idd, een vaag album. Vind deze alter-ego van Madlib echt vet, zijn stem dig ik echt. Ook de teksten zijn goed. Dit kan een erg mooie ervaring worden!

avatar van thomzi50
Doe er maar een halfje bij, wat een meesterlijke plaat is dit toch. Wordt bij iedere luisterbeurt leuker, misschien ook omdat ik telkens weer leuke samples tegenkom die me eerder niet opvielen.

thomzi50 schreef:
...misschien ook omdat ik telkens weer leuke samples tegenkom die me eerder niet opvielen.

Zoals het einde van Return of the Loop Digga Geniaal!

JustaRascal
Het zou me droom zijn als Quasimoto een album zou maken met MF Doom of een andere Stones Throw adept. Iets in de richting van Quasidoom weet je wel.

Social_Mask
Quasidoom... dat klinkt wel. Al ben ík persoonlijk niet echt weg van MF Doom (behalve zn masker)

JustaRascal
Ja of iemand anders van Stones Throw. Het zou vet zijn.

avatar van Backslap
Voor mij 1 van de beste albums ooit !

en justarascal wat dacht je van Madvillan (Madlib+MFdoom) ?

Social_Mask
Een erg raar album. Zoals hier al wordt gezegd, behoorlijk vaag ook. Ik vind Madlib geweldig goed klinken. Misschien niet een strakke flow, en geniale teksten, maar het klinkt zeer lekker. De producties zijn ook erg..vreemd. Soms zoals Gyzzz zegt, iets té vreemd. Maar het heeft wel iets. Niet echte uitschieteres, alles klinkt gwn goed. Wel vind ik Green Power, Boom Music en 24-7 vermakelijk. Ik geef hier 4* voor.

avatar van waxs
Vreemd? Hoe kom je erbij?

Social_Mask
Het is raar. Ik heb niet eerder zoiets gehoord. De producites en hoe dat is gedaan, klinkt mij niet bekend in m'n oren. Zoiets heb ik niet vaker gehoord. Nou jah, het is gewoon niet gewoon Laten we het daar op houden.