Quasimoto - The Unseen (2000)

Label: Stones Throw

1. Welcome to Violence (0:49)
  2. Bad Character (1:56)
  3. Microphone Mathematics (3:15)
  4. Basic Instinct (2:11)
  5. Goodmorning Sunshine (2:57)
  6. Discipline 99 Pt. 0 (2:33)

met Mr. Herb

7. Low Class Conspiracy (2:26)
  8. Return of the Loop Digga (3:46)
  9. Real Eyes (3:22)
  10. Come On Feet (3:35)
  11. Bluffin (2:47)
  12. Boom Music (2:48)
  13. MHBs (2:03)
  14. Put a Curse on You (1:47)
  15. Astro Black (3:17)
  16. Green Power (3:00)
  17. Jazz Cats Pt. 1 (2:43)
  18. 24-7 (2:48)

met Medaphoar

19. The Unseen (2:54)
  20. Phony Game (1:56)
  21. Astro Travellin (2:58)
  22. Blitz (1:16)
  23. Axe Puzzles (2:35)
  24. Discipline 99 Pt. 1 (3:35)

met Wildchild

avatar van KampF
Ik moet heeeeeeel hard wennen aan die hoge pitch stem van madlib, ik vind het doodzonde eigenlijk. En dat terwijl de beats zo gaaf zijn.

3,0* (allemaal voor de productie, echt jammer dat hij er geen andere MC heeft gebruikt)

Liever Lootpack en meer van MF Doom

avatar van luc011190
Blijven luisteren, KampF

RedLightCityBoy
MHBs....

Wat een goed nummer, prachtige sample.
(AZ gebruikte hem minstens even mooi in zijn: Ho Happy Jackie)

avatar van P Jay
RedLightCityBoy schreef:
MHBs....

Wat een goed nummer, prachtige sample.
(AZ gebruikte hem minstens even mooi in zijn: Ho Happy Jackie)

Nummer heeft met een beetje inlevingsvermogen een soort kerstsfeer...

avatar van GarnalenPeller
Leuk, dat er een instrumental versie bij zit, dan ontdek je echt de meerwaarde van de, uhm, vocalen.

avatar van MJ_DA_MAN
Hm, waar ik The Further Adventures of Lord Quas een knotsgekke en vooral erg leuke plaat vond bevalt me dit een stuk minder. Dit album is een stuk rustiger en te vaak zelfs saai imo. Op de opvolger was lang niet alles goed i.v.m. het knotsgekke, maar er stonden een aantal heerlijk producties op en ook veel ''gewoon goede'' beats. Hier mis ik die eigenlijk. Lord Quas vind ik verder een leuk typetje, aan het alter ego ligt het dus niet. Voor nu maar 3*.

RedLightCityBoy
KampF schreef:

Liever Lootpack en meer van MF Doom

De Instrumentale versie van dit album is dan zeker aan te raden voor jou!

Maxmus
Ik weet niet, maar ik voel dit totaal niet.

avatar van Raul
Lekker album, vaag maar toch goed te doen.

Stemmetje moet je aan wennen, het zal ook nooit helemaal mijn ding worden, maar het zit me niet (meer) in de weg.

3,5 sterren wat mij betreft.

avatar van Pooiertje
Ik verhoog naar 4.5*
Quasimoto is geniaal!

avatar van tovast
Ik vind die stem wel wat hebben.
het is een goede combinatie met de rustige madlib beats.
het is apart, maar niet vervelend, zoals chipmunk ofso.
tot nu toe 4*, maar kan nog hoger worden.

avatar van Niek
Ik kom er tot mijn schrik achter dat ik nog geen enkel bericht heb geplaatst bij deze plaat. Maar nu ik er over nadenk snap ik dat ook wel. Het heeft namelijk heel lang geduurt voordat ik hier een duidelijke mening over heb kunnen vormen. Ik ken dit album al zeer geruime tijd en nog steeds groeit hij. Zojuist verhoogt naar 4,5*. Elke beat hierop is gewoon genieten geblazen. En dat is toch bijzonder met 24 tracks. En ja, die gepitchte stem, je moet eraan wennen. Langzaam maar zeker versmelt deze Quasimoto met de beats en heeft zo zijn duidelijke meerwaarde. Toch is natuurlijk het geniale productionele gedeelte de grote blikvanger. En wat dat betreft is dit een van de meest fantastische platen ooit gemaakt.

avatar van Kill_illuminati
Dit schijnt een van de meest innovatieve Hip Hop plaat te zijn van dit decenium.

avatar van Gyzzz
Dat is het zeker. Ik zou zelfs willen zeggen de meest innovatieve hiphopplaat allertijden, maar of velen het daar nu mee eens zullen zijn...

avatar van Kill_illuminati
Dit is een van de eerste HipHop klassiekers van dit decenium. En natuurlijk moet ik die ook in mijn bezit hebben. Toevallig heb ik nu de deluxe versie met een extra schijfje. De art-work enzo is briljant en dat verteld ons toch gelijk wat voor muziek je aantreft.

avatar van levenvergeten
Las net het volgende in een oud interview met Madlib dat in het Grote State-magazine-boek staat:

"Mijn moeder luistert ook naar Quasimoto, that's crazy. Ze weet niet dat ik het ben, ik heb haar gezegd dat ik alleen de beats maak. Waarop zij zei: 'gelukkig maar, want hij rapt echt vreemd en hij vloekt ook nog zoveel'."

Ik verhoog dit ding trouwens naar 4,5*. Overduidelijk hoogstaande hiphop van de bovenste plank.

boomkat
Haha, vette anekdote

avatar van levenvergeten
Ik las ook nog in een interview met The Wire, dat Madlib hier eerst de beats opnam, ze vervolgens vertraagd afspeelde en er overheen rapte, om daarna het weer te versnellen, zodat de beats normaal klinken en de raps opgepitcht.

avatar van Kill_illuminati
Ja dat heb ik ook gelezen best wel geniaal eigenlijk.

Relax
Is eigenlijk erg onnodig, maar wel origineel.

avatar van dilladawg
hoe kom je erop om je stem zo te pitchen, geniaal!
De verklaring van madlib: hij vind zijn stem niet mooi als hij rapt, daarom pitcht hij hem maar omhoog!
master Mad!

Improvision
Hij zou vinden dat hij klinkt als Barry White die rapt.

avatar van FlyLo
Ontzettend irritant album. 2.5* dankzij de beats.

avatar van hiphopisntdead
Madlib had dit album in een dag gemaakt toen hij mushrooms had gegeten, vandaar het idee om quasimoto te maken

Improvision
Daar geloof ik dus niets van.

avatar van hiphopisntdead
Het word gezegd, ik kan me er eigenlijk wel wat bij voorstellen

The album was conceived and recorded by Madlib during a week long psilocybin mushroom binge (van Wikipedia)

avatar van GarnalenPeller
Dat is al 6 dagen langer.

P-DawG
Astro Travellin'

avatar van Jurrien
Ik begin nu aan die gepitchte stem te wennen en het genieten kan wat bij betreft beginnen , al waren de instrumentaties van het begin af aan natuurlijk geweldig.

P-DawG
Damn. Dit album is echt geniaal, verhoog 'm met 0,5* naar 4,5*.
Op het moment denk ik zelfs dat ik deze beter ga vinden dan Madvillainy.