Sor - INSOMNIA (2026)

2. Walgelijk (3:40)

met Kaya Imani en Lusho

3. Nighttime (2:42)

met Bartofso en Ray Fuego

4. Piercings & Tattoo's (2:18)
  5. Parasomnia (4:08)

met Ronnie Flex, Leafs en Jacin Trill

6. Hoeveel Is Genoeg? (2:16)

met ADF Samski

7. Bad Fkn Habits (2:31)

met Yade Lauren

8. Comethru (2:27)

met kans

9. Zijn We Er Nog Als de Avond Valt? (2:22)

met Adje

10. BWF (1:42)
  11. Hoor Ik Iets Te Voelen? (2:15)
  12. Addy (2:05)

19. Goedemorgen (2:08)
avatar van Kondoro0614
Dit is echt hard!

avatar van overmars89
Ik ga hier ook wel echt goed op.. Al begint het wel nu echt heel veel te lijken op Ye/Travis.. Dat doet voor mij wel iets afbreuk.. Al is er geen Nederlandse artiest die die sound zo goed doet als sor.

avatar van Arrie
Ik heb alleen nog Walgelijk gehoord maar dat vond ik inderdaad net wat te veel Travis Scott.

avatar van Kondoro0614
overmars89 schreef:

Ye, Travis, Destroy Lonely, Ken Carson, hier en daar een beetje Carti en soms ook wat grime. Frank Lammers als de Morgan Freeman bij 21 savage en Boomin's Savage Mode II. Hij is duidelijk zwaar influenced door de grote Amerikaanse/Britse artiesten. Maar ik vind de beats op deze plaat echt geweldig, het blijft me ook vast pakken.

avatar van DJWESS
Vetste Nederlandse hiphop release in tijden.
Inderdaad duidelijk geïnspireerd door Amerikaanse artiesten, maar ik hoor een aantal beats waar zelfs Travis Scott jaloers op zou zijn. Ook knap hoe sor het ondanks een groot aantal (hele sterke) gastbijdrages het wel kan laten klinken als een geheel.

avatar van Timo710
Het is inderdaad een heftig geluid, overstuurde mix en masters die mij in eerste instantie er aan deden twijfelen of er iets met mn speakers aan de hand is. Totdat het kwartje viel dat Sor dit expres zo doet en hier eigenlijk een heel persoonlijk verhaal mee vertelt. En: zoals ik van hem heb begrepen is dat dit hele album geen schoon blaadje (misschien zelfs in contrast op bae doven, soundwise dan). Dit album is het vieze verhaal van je ogen niet dicht kunnen doen s'nachts en je zelf bedwelmen in het nachtleven, deels omdat je in dat wereldje beweegt anderzijds omdat je overdags letterlijk niks waard bent. Als je het mij vraagt is dit hier een loeisterke uiting van.

Omdat Sor wederom zich compleet verliest in een nieuw geluid en zich weer op zo'n toffe relatable manier weet te uiten en soms zo belachelijk perfect het weet te verwoorden zonder moeilijk te rappen heb ik altijd het gevoel dat Sor direct met me praat op dit album omdat ik zijn taal volledig begrijp. En het vooral mooi vind hoeveel lol hij ook hoorbaar heeft in het maken van muziek zonder dat hij maar blije popliedjes maakt.

De 5 sterren zijn meer dan terecht voor dit project. Young Sor did it again!!!