Hällas - Panorama (2026)

Zweden
Label: Äventyr

1. Above the Continuum (21:29)
  2. Face of an Angel (5:03)
  3. The Emissary (6:44)
  4. Bestiaus (4:32)
  5. At the Summit (6:22)
avatar van crosskip
De Zweede retroproggers van Hällas stellen weer niet teleur, wat een knaller van een plaat is dit zeg. Het is qua geluid en stijl niet direct heel anders dan het voorgaande werk, behalve dat alles is upgecrank'd tot 11. Nergens is dit direct duidelijker dan in de epische openingstrack. De band trekt hier alles uit de kast en slagen erin om de luisteraar 21 minuten lang geboeid te houden. De andere 4 tracks staan hierna wel een beetje in de schaduw, maar mogen er stuk voor stuk ook zijn.

Wederom bonuspunten omdat de band ook Panorama netjes binnen de 45 minuten houdt. Dit komt de luisterverslaving alleen maar ten goede wat mij betreft. Het jaar is nog maar net begonnen, maar de lat wordt hiermee al erg hoog gelegd!

avatar van ABDrums

Scherp! Ik bespeur ook invloeden van het artwork dat veelal op releases van Yes heeft geprijkt. Mooi is het in ieder geval (net zoals de muziek op dit album wat mij betreft).

avatar van ProGNerD
Ik ga met je mee crosskip: opwaardering naar 4,5*

Above the Continuum springt er natuurlijk bovenuit, maar de rest is zeker ook de moeite waard, neem nou Face of an Angel: over verslavend gesproken: heerlijk...