Metal Church - Dead to Rights (2026)

Label: Rat Pak

1. Brainwash Game (4:30)
  2. F.A.F.O. (3:46)
  3. Dead to Rights (6:06)
  4. Deep Cover Shakedown (4:22)
  5. Feet to the Fire (5:42)
  6. The Show (5:11)
  7. Heaven Knows (Slip Away) (4:34)
  8. No Memory (4:29)
  9. Wasted Time * (3:58)
  10. My Wrath * (4:32)
  11. Blood and Water * (6:30)
avatar van fanpurple
Nog 3 nachtjes slapen! Ik kan niet wachten....

avatar van pos
pos
geplaatst:
Vooral een degelijk goed klinkend album zonder echte uitschieter.

avatar van Barfly
geplaatst:
Iets minder bas en meer gitaar was wel zo prettig geweest. Het klinkt zo dichtgesmeerd.

avatar van namsaap
geplaatst:
Voorganger ‘Congregation Of Annihilation’ was na twee prima albums met Mike Howe weer even wennen. Mike Lopez was dan ook niet echt een match voor de band. Toch bleek het na de gewenningsperiode een prima plaat.

Dead To Rights heeft een compleet andere bezetting, maar laat gelijk een vertrouwd geluid horen. Brain Allen is de nieuwe vocalist en past met zijn David Wayne-achtige geluid een stuk beter bij de band. Muzikaal klinkt het niet opzienbarend maar de nummers klinken gestroomlijnd en liggen lekker in het gehoor. Precies wat ik van een band als Metal Church verwacht in dit stadium. Een dikke 3,5 sterren...

Waar ik wel van baal is dat de LP slechts 8 nummers bevat, terwijl de CD met 10 nummers 47 minuten klokt. Die hadden er dus prima bij gekund.

fanpurple schreef:
Nog 3 nachtjes slapen! Ik kan niet wachten....
Voordat ik een reactie geef eerst het volgende citaat uit de Aardschok van april 2026: "Er is toen een demo gemaakt met een aantal David-Wayne tracks, ingezongen door Brian. Todd stuurde die demo vervolgens naar mij zonder erbij te zeggen wie de zanger was. Toen ik "Start the fire" opzette dacht ik aanvankelijk te maken te hebben met een oude rehearseldemo, maar gaandeweg kwam het besef dat dit niet David was, maar voor mij een onbekend talent" Na het horen en zien van de eerste 2 tracks op You-tube kan ik concluderen dat Kurdt geen woord te veel heeft gezegd. Over het feit dat hij dacht aanvankelijk David Wayne te horen op die demo van Todd La Torre. In de recensie in de rubriek 10x ere metaal lees ik aan het eind: " dat het niveau van de eerste vier topplaten andermaal niet gehaald wordt. Maar wellicht is dat ook teveel gevraagd" Nou die 2 nummers die ik gehoord en gezien heb zouden niet misstaan hebben op de eerste 2 albums. In de reactie van Barfly dat de bas de overhand heeft op dit album, kan ik nog niet over oordelen. Op de eerste albums met David Wayne was dat andersom het geval. Die albums waren moddervet, meedogenloos en meeslepend. Kortom de 2 nummers maken op mij een meedogenloze en verpletterende indruk. ALS!!!! dat ook met die resterende 8 nummers het geval is kan je wel spreken over Metal Church dat weer doet denken aan die dolle krankzinnige tachtiger en negentiger jaren!!!!!! Tot slot goed album Deep Purple in Rock!!!!

geplaatst:
Heb de versie zonder het nummer Blood and Water maar als nr 11 het nummer Yesterday Begins

avatar van sinkthepink
geplaatst:
Verrast mij toch wel deze plaat. Metal Church altijd blijven volgen al was het voor mij wel een pakkie minder na Hanging in the Balance. Maar deze vind ik echt weer sterk. Pakkende nummer, goed geproduceerd, alsof je met een tijdmachine terug gaat naar de tachtiger jaren Deze ga ik zeker nog een aantal keer draaien.

geplaatst:
Als Metal Church nieuw werk uitbrengt wil ik het altijd luisteren. De vorige was na diverse luister sessie toch wel teleurstellend, doordat ik niet aan de toenmalige zanger kon wennen.
Gelukkig hebben ze wederom een nieuwe en die bevalt beter. De nummers zijn ook des Metal Church alleen geen echte uitschieters. Hopelijk doen ze nog een club tour dit jaar met de klassiekers en nieuw werk.