Neil Young & The Chrome Hearts - As Time Explodes (2026)

Alternatieve titel: Live Album

Canada
Label: Reprise

1. Daddy Went Walkin' (4:43)
  2. Looking Forward (4:20)
  3. Harvest Moon (5:12)
  4. Ohio (3:06)
  5. Name of Love (4:13)
  6. Be the Rain (5:22)
  7. Big Crime (1:58)
  8. Long Walk Home (4:43)
  9. Vampire Blues (4:54)
  10. Cortez the Killer (14:42)
  11. After the Gold Rush (3:40)
  12. Like a Hurricane (10:47)
  13. Silver Eagle (3:17)
avatar van pmac
Ik ben benieuwd. Hoewel ik persoonlijk een andere keuze in nummers zou hebben gemaakt kan ik haast niet wachten totdat deze in de winkel ligt. De reviews over zijn tour waren lovend.

avatar van vanwijk
Van mij had de set van Groningen direct op plaat gezet mogen worden.
Had hem graag weer in Weert gezien maar helaas gecanceld.

geplaatst:
Geen opname uit Groningen op dit album. Jammer maar wel prima opnames en een aardige doorsnede van zijn setlist van vorig jaar.
Geluid is beter dan Noise and flowers.

avatar van CWTAB
geplaatst:
Blijkbaar is de correcte titel As Time Explodes. Zou op 1 mei een grotere release krijgen (eerst lekker cashen op RSD 65 euro voor clear double vinyl)...

CWTAB schreef:

Was in mijn geval iets minder maar verbaas me inderdaad wel over de absurde prijs.

geplaatst:
Zeer benieuwd en wat een fantastische hoes…. [kuch].
Overigens jammer dat het niet als eerste al op NYA wordt gereleased. Maarja, nog geen archief wellicht

geplaatst:
Het piept en het kraakt. En oke; de tracklist had persoonlijk beter gekund maar dit is toch weer heerlijk ouderwets genieten. Ik hou van de oude Neil Young. En zo'n tweeluik als Big crime en daarna Long walk home zegt alles hoe ome Neil denkt over de huidige situatie in de V.S.
Alleen Ohio vind ik persoonlijk qua uitvoering een misser. Had daar dan Cowgirl in the sand of Ambulance blues dan in de plaats gezet.

avatar van papat
geplaatst:
Het is een mooie plaat geworden. Goede herinnering aan de laatste tour. De nummers komen van allerlei verschillende concerten. Geen nummer uit Groningen. De stem van Neil wordt kwetsbaar, ik hou daar van. Heeft soms bijna iets aandoenlijks. De combi met de buitengewoon goede band maakt het erg mooi. Ik heb redelijk wat concerten van die tour als download, ik denk dat dit een aardige doorsnede is. Jammer dat Throw your hatred down er niet op staat, vond ik wel erg mooi live. Ambulance blues staat er ook niet op, maar wel Vampire blues. Ook leuk.

Kant B vind ik het mooist: Name of Love, Be the Rain, Big Crime, Long Walk Home. Nummers die niet supervaak zijn uitgebracht, en die genoeg zeggen over hoe Neil tegen de wereld aankijkt. En OK, Cortez... blijft magistraal.

Misschien is mijn stem 0,5 te hoog, maar dat is dan wsl om cognitieve dissonantie te voorkomen vanwege de aanschafprijs.

avatar van CWTAB
Release datum nu opeens 29 mei

Zoals dat gaat bij Young

avatar van pmac
Slechts twee keer gewaardeerd hier op deze site. Ik denk dat men Neil Young moe is als het gaat om nieuwe releases. De rsd uitgave was ook behoorlijk overdrijft. En verder is het ook begrijpelijk omdat de laatste studioalbums nogal wisselend van kwaliteit zijn. Dit live album is daarentegen uiterst genietbaar.

avatar van IntoMusic
Komt toch 29 mei pas uit? Zowel op Apple Music als NYA is de stream in ieder geval die datum

avatar van WhoAmI
WhoAmI (crew)
IntoMusic schreef:

Dit album is al als RSD-release uitgebracht, en kreeg later pas een reguliere release aangekondigd voor 29 mei!