Eefje de Visser - Live at Best Kept Secret (2026)

Label: Sony

15. Storm
  16. Lange Vinnen
  17. Hoe Doe Je Dat
geplaatst:
Zeker weer een vinyl only dubbel LP voor RSD?

Ik ben nog steeds verbolgen over het feit dat Bitterzoet Live alleen op CD te verkrijgen is als onderdeel van de dubbel LP.

avatar van Bosdavid
geplaatst:
Wat mij vooral teleurstelt, is dat ze de laatste paar jaar haar eerste twee albums (zo goed als) volledig negeert.
Ergens kan ik me voorstellen dat je als artiest groeit en je het moeilijk vindt je nog te identificeren met werk dat je 15 jaar geleden produceerde. Tegelijkertijd heeft dat werk, zeker de nummers van Het Is, nog altijd een hoge kwaliteit en zou ik het als liefhebber van ook die twee albums, beide veelvuldig beluisterd, zeer waarderen als daar nog werk van gespeeld wordt.

Een ander aspect is dat, hoewel ik ook de andere vier albums zeer waardeer en met plezier beluister, haar concerten nu vrij eenvorming, bijna eentonig worden. Het meeste klinkt behoorlijk hetzelfde, zeker nummers van de combinaties Nachtlicht-Bitterzoet en nu (uiteraard) Heimwee-Vlijmscherp. Als ze een nummer van een van die albums inzet, met name de wat minder bekende, kan ik ze vaak niet meer op een specifiek album plaatsen. Bijna alles heeft hetzelfde 80's-synthesizersausje en klinkt soms potdicht gesmeerd. Het is op zich een prettig en mooi uitgevoerd geluid, maar als je dat in praktisch álle nummers toepast…
Wanneer ze tussendoor een aantal nummers van haar eerste albums zou spelen, al zijn het er maar twee per album, zónder deze in Eefjes huidige stijlvorm te boetseren, zou dat behoorlijk verfrissend kunnen werken.

En begrijp me niet verkeerd, ik luister er nog steeds met plezier naar en heb dit ook gisteren bij haar concert in Theater Rotterdam beleefd, maar dus wel met enige gematigdheid doordat haar stijlvorm zo eenvorming is geworden. Een collega van mij, ruim tien jaar jonger dan ik en ook ter plaatse, had dezelfde ervaring.

geplaatst:
Bosdavid, tijdens het concert in Rotterdam hadden Gretz en ik dezelfde discussie, dat het jammer is dat de fans die bij Bitterzoet zijn ingestapt amper de kans krijgen om haar eerste 2 albums live te horen.

Ik had het geluk haar al gezien te heenweg bij de Wereldwatersteden tour, ter promotie van Het Is. Maar bij de Nachtlicht tour speelde nog maar amper wat van De Koek. In mijn geval, Trein, Genoeg en Hartslag.

Als ze nu Hartslag of Afdwaalt zou spelen gaat het dak eraf.

avatar van Brunniepoo
geplaatst:
Tja, ze heeft zelf niet veel meer met die nummers, dus dan is het logisch dat ze ze niet (of nauwelijks) meer speelt. Ik kan er prima mee leven, maar ik heb die nummers dan ook allemaal live gehoord in het begin van haar carrière.

Problematischer vind ik dat de nummers inderdaad wel erg gelijkvormig beginnen te worden - hoe fijn ik dat format verder ook vind.

geplaatst:
Weer niet op cd, jammer. De cd-liefhebber wordt hier compleet genegeerd. Had deze graag op cd gehad.

geplaatst:
Vrijdag 17 april wordt de film in première uitgezonden op VPRO (NPO3) om 22:05 uur en kan je de show (her)beleven.

Aldus Eefje.

avatar van jordkaka
harm1985 schreef:
Zeker weer een vinyl only dubbel LP voor RSD?

En is die CD nergens te krijgen? Ik heb de LP dus de CD zwerft ook ergens rond, die gebruik ik niet.

avatar van jordkaka
geplaatst:
De laatste keer dat ik Eefje live zag, was best een teleurstelling. De nieuwe nummers hebben niet meer die verfijnde opbouw en tempowisselingen waar de oude albums vol mee zaten. Het nummer Jong wordt niet meer live gespeeld en eigenlijk niets van De Koek, Nachtlicht en Het Is. Ik heb weinig met de nieuwere muziek, deze ga ik ook niet aanschaffen

geplaatst:
Ik snap dat het voor sommigen balen is dat het niet op CD uitkomt. Maar wat ik wel kan waarderen is dat deze op vinyl tijdens record store day gewoon voor een normaal bedrag werd verkocht (ik heb hem voor 31,99). Dus niet 64,99 of zo. Die hoge prijzen zijn ook de reden dat ik na veel jaren lol nu een enorme hekel begin te krijgen aan record store day, de prijzen zijn namelijk echt belachelijk. En het zure is dat de platenboer er niet eens zo veel aan verdiend omdat de inkoopprijzen ook hoog zijn.

Nou goed, ik heb deze, en ga er binnenkort eens even lekker voor zitten.

avatar van bRuud83
geplaatst:
Helaas geen exemplaar van de plaat op de kop kunnen tikken. Ze waren allemaal uitverkocht bij de lokale platenboer. Ze gaan nog wel kijken of ze nog ergens iets kunnen vinden, maar ik ga er vanuit dat het niet te krijgen is. Nouja ik kan haar concert op VPRO via NLziet nog wel terugkijken.

geplaatst:
Het is mij wel gelukt om deze LP te bemachtigen. Ben er heel blij mee! Op Marktplaats staan er een aantal voor rond de 50 euro. Niet goedkoop maar dat is nog te overzien.

geplaatst:
Bij een aantal platenzaken nu gewoon te koop hoor, voor een normale prijs. Bijvoorbeeld op platomania of velvet delft. Ik zou er niet al te lang mee wachten als je deze wilt hebben.

geplaatst:
Paar keer geluisterd nu. Eigenlijk precies zoals ik had verwacht: superstrak concert. Goede setlist ook.

Ik ben een paar keer naar deze tour geweest, en de combinatie met de visuals maakt het extra sterk. Dat mis je wel als je alleen de audio hebt, waardoor de nummers soms erg veel lijken op de studio versies. Alhoewel ongeveer de helft van de nummers ook op Bitterzoet Live te vinden is, vind ik dit toch een hele mooie toevoeging.

avatar van Rolocop
geplaatst:
Afgelopen vrijdag de uitzending van dit concert gezien en besefte ineens hoe goed ze is en hoe ondergewaardeerd in Nederland. Gister het laatste exemplaar in de lokale platenzaak opgehaald.

geplaatst:
Als rasechte Eefje-fanaat was het vanzelfsprekend om afgelopen zaterdag bij het instore optreden voor RSD bij Broese in Utrecht van deze magnifieke artieste aanwezig te zijn en ze stelt nooit teleur, een heerlijk klein optreden met Annelie op toetsen en Sophie op bas. Wat dan wel erg jammer was dat in de rij voor het bemachtigen en signeren van deze speciale uitgave, net voor mijn neus het laatste exemplaar uit de winkel naar een andere fan ging en verliet ik na een praatje met mijn idool en een gesigneerde vinyl van De Koek toch iets beteuterd de Domstad.
Niet getreurd, want alsnog kon ik die dag in mijn lokale platenzaak een puntgave versie aan mijn collectie toevoegen!
Dit optreden op Best Kept Secret heb ik vorig jaar niet bezocht, maar wel de try-out in Maastricht. Voor mij heeft deze registratie niet helemaal de impact van de live versie van Bitterzoet van een aantal jaren geleden, wat qua vernieuwing en opbouw tot haar beste optredens behoort, maar desalniettemin een hele fijne toevoeging om hier thuis van te kunnen genieten van de mijns inziens beste muzikante van de Lage Landen!