Capone-N-Noreaga - The War Report (1997)

Label: Penalty

1. Intro (1:33)
  2. Bloody Money (4:33)
  3. Driver's Seat (3:40)

met Iman Thug

4. Stick You (4:44)

met Tragedy Khadafi

5. Parole Violators (2:30)

met Havoc en Tragedy Khadafi

6. Iraq (See the World) (5:33)

met Castro, Mendosa en Musolini

7. Live on Live Long (4:50)
  8. Neva Die Alone (3:24)

met Tragedy Khadafi

9. Tony (Top of New York) (4:28)

met Shawn Brown en Tragedy Khadafi

10. Channel 10 (3:21)

met Tragedy Khadafi

11. Capone Phone Home (Interlude) (1:43)
  12. Stay Tuned (Interlude) (3:18)
  13. Capone Bone (3:37)
  14. Halfway Thugs (3:13)

met Tragedy Khadafi

15. La, La [Kuwait Mix by Marley Marl] (4:49)

met Mobb Deep en Tragedy Khadafi

16. Capone-n-Noreaga Live (Interlude) (2:43)
  17. Illegal Life (3:50)

met Havoc en Tragedy Khadafi

18. Black Gangstas (3:00)

19. Closer (4:27)

met Nneka Morton

20. Capone Phone Home Outro (1:32)
eazyfan
goed album wel leuk deze kerels kunnen er best wat van

avatar van thomzi50
Verhoog naar vier sterren. Waarom? Geen enkele zwakke track.

Melle K
Queensbridge classic.
Zeer sterk album.

avatar van herbertwest
Bloody Money, Drivers seat, Live On Live Long, Tony, staan een aantal zeer goede tracks op

thomzi50 schreef:
Geen enkele zwakke track.

Ik vind "Closer" iets te corny. Voor de rest een deftige plaat! Heerlijke grimey QBC-hiphop, ideaal voor grijze herfstdagen! Stijl lijkt erg op die van Mobb Deep met wie ze een erg dope collabo doen (L.A.,L.A. = beste track op het album!)
Noreaga heeft wel een beetje een ambetante stem, maar na verloop van tijd wen je er wel aan.

kleine 4 sterren

OnTop213
pas ghaald deze cd
en = dope

eazyfan
Erg goed album, erg goede Mobb-gastoptreden. Vette beats, steek daar 2 vette rappers bij met sterke teksten en je hebt een erg sterk album. 4* Closer is de enige mindere. Dit is totaal wat ik verlang van een album. Jammer dat dit niet gekend is.

avatar van P Jay
Primo??? Dj Premier heeft volgens mij niks met dit album te maken... De enige grote namen die iets produceren zijn Buckwild, Marley Marl & Lord Finesse...

Wat wel opmerkelijk is, is dat een zeker duo, nl. Nashiem Myrick & Carlos Broady, die hier Driver's Seat en T.O.N.Y. produceren, ook enkele tracks op Life After Death van Biggie in datzelfde jaar produceerden, nl. Somebody's Gotta Die, What's Beef, Niggas Bleed & My Downfall.

Terwijl die kerels toch vrijwel onbekend zijn? Of ken alleen ik ze helemaal niet?

P Jay schreef:

Sorry, foutje, het was op hun volgende dat Primo wat deed dacht ik. Effe corrigeren en bedankt dat het je me vertelde.

avatar van Niek
Primo heeft geloof ik alleen Invincible (op The Reunion) geproduceert voor deze mannen. Jammer vind ik: ik had graag andere rappers op die meesterbeat gehoord. Verder is dit album best goed. Met name door de productie; 3,5*

LA LA springt er boven uit maar verder niet echt een album wat blijft hangen, raps wel aardig, producties wel aardig, nooit geniaal. 3,5*

avatar van Niek
Correctie. Weinig waard deze plaat: 2,5*

Social_Mask
Illegal Life vind ik wel leuk, de rest doet me niet echt veel. La La was ook goed. Wacht nog even met stemmen.

Social_Mask
Toch wel heerlijke beats. Een paar zeer sterke uitschieters. Rappers vind ik ook wel oké. Producties zijn erg goed.

avatar van herbertwest
Niet genoeg voor een 4.5* maar te goed voor een 3.5*
Ik heb op 3.5* toch wel veel albums die ik iets minder vind. Waar het hem in zit? Ik probeer het al een tijd uit te vinden. De raps zijn niet spectaculair maar ik kan toch wel wat met die stem van NORE. Er hangt toch wel een bepaalde sfeer om dit album, veelal door de producties, die wat met me weet te doen. Strakke QB gangsta tracks, maar toch een eigen stijl ten op zichte van Nas, Mobb Deep etc.
Ik probeer het later nog wel een keer, want ik krijg het toch niet verwoord wat ik bedoel.
Beste tracks: LA, La, Illegal Life, Bloody Money en T.O.N.Y.

avatar van P Jay
Het is inderdaad voornamelijk de grimmige straatsfeer die het 'm hier doet. Ben niet echt fan van de skills van Nore en Capone. Tragedy Khadafi vind ik daarentegen wel erg vet! Ik heb ook 4* staan.

avatar van blunt187
gewoon een goed album met strakke lyrics en vette beats. een album met inhoud en geen geld en bitches gewoon goed. ookal heeft noreaga een reggeaton album op zijn naam staan? :-s

erg goede cd ik had alleen een paar vraagjes:
die 2 opo de voorkant dat zijn tog niet capone en noreaga??
en weet iemand of zij in et leger hebbe gezeten??

avatar van Dielie
hehe, moet dat dan?

avatar van hiphopisntdead
neej maar kbedoel de namen de teksten de album titels de kleren?? en meestal staan de mensen die et album gemaakt hebben op de voorkant als et geen plaatje is van een hand ofzo

avatar van Urbanoetang
Nee. Toch niks voor mij

avatar van Kos
Kos
Mr. Smalls. schreef:

Compleet eens.

Harco
T.O.N.Y. is voor mij de uitschieter. Zal de videoclip daarvan eens toevoegen.

Dat nummer bevat trouwens dezelfde sample als "Sheherezad, My Beloved," afkomstig van Cilvaringz' debuutalbum.

avatar van Boris91
Had al een tijd een 3.5* in gedachten de keren wanneer ik deze luisterde, maar na nog een luisterbeurt vandaag is het toch een mooie 4* geworden. T.O.N.Y. en LA, LA zijn de beste nummers, en de rest is ook allemaal erg sterk, het enige nummer wat ik iets minder vind is Closer.

avatar van PaulieWalnuts
C-N-N zijn nou niet bepaald de beste rappers, maar dit album draaide ik vroeger wel erg vaak. Heb 'm weer herontdekt. Staan wel een paar lekkere rauwe nummers op (Illegal Life, Blood Money, TONY, Stick You) en het sfeertje is lekker duister. Bij hun tweede album kunnen ze hun zwaktes niet meer verbergen, hier vind ik het album een goed geheel.

hiphopisntdead schreef:
erg goede cd ik had alleen een paar vraagjes:
die 2 opo de voorkant dat zijn tog niet capone en noreaga??
en weet iemand of zij in et leger hebbe gezeten??

ja, natuurlijk staan ze op de voorkant. Ik dacht wel dat ze in het leger hadden gezeten... of is dat onzin?

avatar van hiphopisntdead
Nou ik zou het niet weten, maar ik vond ze op dat moment opeens niet meer lijken op C-N-N lijken ofzo. Maargoed.

Er komt een nieuwe CNN uit genaamd Channel 10.
In het eerste kwartaal van 2009.
het is nu niet dat ik hier heel erg naar uitkijk gezien hun laatste album en de afgelopen projecten van Noreaga en de wat minder bekende van Capone.
Maar ik kijk er toch ook weer wel naar uit, vooral naar deproducers, want de raap luister ik dan maar niet naar.

Onleesbaar bericht verwijderd.

avatar van JLjuju
Zoals mensen wel al denken vind ik Parole Violators een super vet nummer, die hier niet echt gewardeerd word....
Er staan nog wel veel meer vette tracks op dit album, ik denk dat deze wel eens een 4,5 kan worden..

avatar van WeztSide
Ik zou dit album echt een keer moeten uit checken. Eerste wat me wel opvalt is dat één of andere rapper zich noemt naar de Italiaanse dictator uit WO II. Naamkeuze fail.

Bericht fail, denk ik. Ben je niet in de war met de Panamese dictator Noriega? In Italie was Benito Mussolini aan de macht en dat lees ik toch niet echt terug in deze artiestennaam...