Kingfisher Sky - Hallway of Dreams (2007)

Label: Suburban

1. The Craving (3:42)
  2. Hallway of Dreams (4:17)
  3. Balance of Power (4:22)
  4. November (4:20)
  5. Big Fish (3:29)
  6. Through My Eyes (5:08)
  7. Seven Feet (4:13)
  8. Persephone (3:23)
  9. Her White Dress (4:08)
  10. Brody (4:37)
  11. Sempre Fedele (4:09)
Mooi, deze is toegevoegd. Ik had een verhuizing en mij toevoeging was niet helemaal lekker.
Lekker plaatje dit. Female Fronted Rock die sterk aanleunt bij Prog Rock en Keltische invloeden bevat. Ze weten een vrij fris geluid binnen de stroming neer te zetten en dat maakt ze voor mij net ietsje specialer dan de gemiddelde Nederlandse band met vrouwenzang.
Mede oprichter is de ex-drummer van Within Temptation, samen met zijn vriendin/vrouw Judith.
Cijfer voorlopig 4*

avatar van Seamus
Heb ze ook live gezien en het is echt fantastisch gebracht. Ik hoor in Judith haar zang flarden van Nancy Wilson alsook Joni Mitchell.
Bvb. het nummer Big Fish zou een Heart nummer kunnen zijn.

Maar bovenal klinkt ze zoals....zichzelf.
Goede band met een goede plaat !
Hopelijk komt er een spannend vervolg op dit.

avatar van Ayreonfreak
Ik ben zojuist nog even op de myspace geweest, waar ik gelijk het nummer The craving hoorde, en dat lijkt toch echt wel veel op "our truth" van Lacuna Coil. Ik verdenk ze een beetje van plagiaat. Maar de andere nummers zijn wel redelijk te noemen, nu doet het me nog niet echt heel veel. Ik ga toch maar eens proberen dit album te krijgen voor ik een echt oordeel kan vellen.

belediging voor de band, die vergelijking.

Voor Lacuna Coil dus?

avatar van Nakur
mooie bandnaam

eh nee, niet voro Lacuna. Met name qua drumkwaliteiten haalt Lacuna het bij lange na niet. Ook qua variatie. Het is gewoon anders, dit heeft veel meer een eigen geluid, keltische invloeden e.d.

avatar van Ayreonfreak
Ik heb even gezocht op de diverse sites, maar ik kon het hele album ook niet zo snel vinden, dus ik kan ook niet echt een gegrond oordeel geven, ik zal hem binnenkort eens bij Plato luisteren en eventueel kopen, voordat ik echt mijn stem geef. De nummers hebben gewoon een beetje typerend het zelfde geluid, opbouw en terugkerend refrein.

1,0
oh nee - weer zo`n (nieuwe) band dat is in de jaren 70 - 80 blijven steken!! - wie is hier echt in geintreseerd?

hier dus een van mijn engels talig recensies ...

"When we first heard some tracks by Dutch band KINGFISHER SKY we initially thought that someone had in fact dug out an old CD of a long forgotten 70`s (or early 80`s for the latecomers!) progrock band for a laugh. To our surprise and horror we were then told that these were "new" songs by a "new band"?!? - This prompted us to make a few enquiries and we stumbled across their website to discover that someone somewhere has in fact wasted a load of time, money and effort in trying to promote this lot to the public (of which more on that aspect later) - According to their own Biog, some of their band members have been playing in bands since the late 70`s or 80`s (which explains that long outdated progrock sound!) but actually implies that they are already well into their late thirties, or on looking at the above photo one or two could even already be in their forties! It does raise some immediate questions: Is this band for real to think they actually have a chance of making it in the music industry? (the general rule within the industry is that if an act has not broken through by the time they reach 30 they never will, and this tends to be a fact in 99.9% of the cases) - Or do they have a sugar daddy eccentric millionaire funding them who is only doing this band thing as a hobby? Their debut album "Hallway Of Dreams" was released around this time last year and on checking out various reviews on Dutch websites it seems to receive a positive reaction! - But these kind of reviews are so typical from people working within the Dutch music industry: They are disconnected from life and the real world. The truth is that the majority of bands, promoters and radio DJs in The Netherlands are at least ten to fifteen years behind the times, and unless you target a minority audience who think copying old sounds without adding anything new is ok, nobody else is interested in a goth, metal, progrock type revival that had already been flogged to death by the mid 90`s. It is almost 2009 and so if ever there was an example of "being stuck in the 80`s" then step forward KINGFISHER SKY. On the other hand, there are probably still enough kids out there in countries like Poland, Slovenia, Latvia and Romania who are only just discovering music trends - Maybe they can get conned into going to watch a band play with members that are older than their own dads!?!"

Het valt me er op, dat je in je recensie maar blijft aanhalen hoe sterk deze band is blijve hangen in een bepaald tijdperk, maar het ook maar geen moment over de muziek op de cd zelf hebt.
Zo krijgt niemand ook maar enig idee, hoe de band naar jou idee zou klinken (vergelijkingsbands?), muzikaal, instrumentaal en productioneel.

Je kan een band dus wel afrekenen op 1 bepaald punt, maar voor de rest ben je zo nietszeggend als wat.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
komisch stukje, dat wel... we zullen het maar nemen voor wat het is van iemand met de moderne en vooruitstrevende klanken van de Sex Pistols hoog in zijn toptien

lol @ die "recensie"

Ik ga ze alvast opnieuw zien in Zoetermeer op 27 december

Casartelli schreef:

Ik sluit mij aan bij deze kritische noot van Casartelli. Beetje zinloze recensie. Zegt weinig over de kwaliteit van het album, de band wordt alleen maar afgerekend op zijn stijl.... Zinloze toevoeging. Juist hij zou zich in dit album moeten vinden gezien zijn smaak in zijn top 10...

Casartelli schreef:

ik denk dat dit is hoe je een top 10 bekjikt lijkt mij?

top 10 is mijn beste albums ooit op moment dat ze iets voor me deden (dus in dat jaar of periode) ... rotatie lijst is een lijst van nu, en cijfers (van 0.5 tot 5) zijn voor hoe goed of slecht ik ze vind.

Ayreonfreak schreef:

zie mijn andere opmerking ... is een kwestie van smaak en hoe iemand iets keurt (reviews) - deze album is van 2007.
Dat ik bijv. Sex Pistols een hoog cijfer geef (en in mijn top 10 heb staan) is omdat in 1977 was het "album van het jaar" en intussen album van een hele generation. Als iemand vandag met precies dezelfde album aan zou komen zou mijn indruk en waardering totaal anders zijn natuurlijk.
vreemd dat ik dat zelfs uit moet leggen

Don
Beste TerryA,
Het is leuk dat met internet vandaag de dag iedereen met een toetsenbord en een PC zich "recensent" kan noemen maar wat jij over Hallway of Dreams schrijft raakt kant noch wal. Heb je wel het juiste album geluisterd?
Wat een zooi nonsens worden hier als waarheid gepresenteerd! Als je een beetje rondkijkt op internet zie je dat ELKE recensie (dus ook uit Amerika, Frankrijk, Italië en noem maar op) terecht lovend is. Hoe kom je in godensnaam op een vergelijking met Goth en rock uit de jaren 80 en 90? Nee KS klinkt inderdaad precies zoals The Cure, Sisters of Mercy en Def Leppard.

Don schreef:
Het is leuk dat met ...

Amen!

Don schreef:
Beste TerryA,
Het is leuk dat ... bla bla ... en dan de heel grappig stukje van Don: Er is geen enkele band waarmee KS te vergelijken is. Ze hebben een eigen sound ontwikkeld die geen moment gedateerd klinkt en ondanks jouw totaal overbodige en stuitend stukje proza zijn er zat mensen geinteresseerd en ja zelfs fan van deze band.

zegt Don die tot nu toe in totaal 1 hoog stem heeft gegeven en was Geregistreerd sinds 29 november!?!

moet je dan ook afvragen:

zit Don in deze band of werkt hij voor de platen maatschappij?

en als er (zoals Don beweert) "zat mensen geinteresseerd en ja zelfs fan van deze band" zijn, waarom dan als de album al ruim een jaar uit is zijn er maar 7 stemmen op deze site?

my prediction: I`m afraid that this band is going ... NOWHERE

avatar van Seamus
Omdat het een undergrounf genre is (geworden).
Zo heb ik veel albums met weinig stemmen die heel goed zijn.

Op mijn beurt moet ik me dan afvragen waarom je hier keet komt schoppen.

Het is ok dat je deze band niets gunt. Hop naar het volgende album zou ik dan zeggen. I'm afraid you're going... NOWHERE

Don
TerryA schreef:

moet je dan ook afvragen:

zit Don in deze band of werkt hij voor de platen maatschappij?

my prediction: I`m afraid that this band is going ... NOWHERE

Nee beste Terry, ik ben niet van de band noch van de platenmaatschappij. Ik ben speciaal voor jouw stupide recensie lid geworden (en dan geef ik je eigenlijk teveel eer) omdat zulke onzin recht gezet dient te worden. Wel komisch dat je de moeite neemt om de moeite te doen om steeds maar weer terug te komen op de Kingfisher Sky pagina om te verkondigen hoe slecht deze band is. Ik zou je aanraden je tijd beter te besteden en vooral nooit meer een waardeoordeel over welke muziek dan ooit uit te spreken want je bent vast een hele aardige man maar van muziek weet je werkelijk niets.

avatar van Ayreonfreak
Nu toch maar eens een recensie van mijn hand over deze band. Ik denk dat deze band op zich moeilijk te plaatsen is in een bepaalde hoek. Absoluut, ze hebben een duidelijke “metal” inslag, maar de term “pop-rock” zou ook zeker toepasselijk zijn op sommige tracks van dit album. (Bijv op “Her white dress”) Wat ik absoluut wil verwerpen, is de term gothic. Dat is absoluut niet op zijn plaats bij deze band, alleen bijv. al omdat de band daarvoor een te goede zangeres in huis heeft die op moderne wijze loepzuiver haar act neerzet. Haar stem is zo gevarieerd op dit album, dat je soms de indruk hebt dat je met Sharon den Adel (bijv in hetlaatste stuk van November) te maken hebt, maar ook de naam Nancy Wilson van Heart zou op dit album stukken ingezongen kunnen hebben. (al ben ik wel een beetje op weg geholpen door Seamus ) Maar uiteindelijk kan Rijnveld ook op een geweldige manier haar eigen identiteit neerzetten. Bijv “Through your eyes” is een nummer wat echt geweldige klinkt door haar performance, wat mij betreft had het heftige stuk na 2/3 van het nummer wel weg mogen blijven, aangezien het nummer door Judith Rijnveld al genoeg power heeft meegekregen, zonder het “geweld’ op het einde.
Seven feet is een nummer dat mij heel erg doet denken (zonder zang) aan Riverside, Anathema of Porcupine tree, je wordt alleen op een zijspoor gezet door; jawel wederom de zangeres. Ik heb het hier al eerder gehad over het nummer “The craving” wat ik enorm op het nummer “Our thruth” van Lacuna coil vind lijken en daar blijf ik bij, al houden alle vergelijkingen met die laatste band daar wel mee op.
Het enige nummer wat mij niet kan bekoren is “persephone”. Waarom? Ik weet het niet echt, maar ik hou het maar op het feit dat er teveel stijlen door elkaar gemengd zijn. Een beetje celtic, maar ook weer rock, de gevarieerde zang van Judith, uiteindelijk is het voor mijn gehoor te rommelig, en word eigenlijk altijd in de auto “geskipt”.

Nogmaals, ik hoor en lees regelmatig dat deze band “gothic” georiënteerd zou zijn, in mijn oren kan ik dat weinig ontdekken. Het is allemaal te veel gevarieerd met diverse stijlen muziek, om het in een bepaalde hoek te plaatsen. En ondanks dat alle muzikanten een hoog niveau handhaven, is denk is de bijdrage van Judith Rijnveld van onschatbare waarde voor dit album.

avatar van Seamus
En zaterdag te zien in Zoetermeer !

avatar van notsub
Mijn eerste kennismaking met deze band was tijdens een live optreden. Ik was maar matig onder de indruk, er werd goed gespeeld maar de diepgang ontbrak en de vonk sloeg ook niet over op het publiek. Nu ik de CD eens goed beluisterd heb hoor ik ook best leuke dingen. De CD speelt zich grotendels af in rustig vaarwater, maar zo af en toe mag er een Riverside/Porcupine Tree achtige uitbarsting zich laten gelden. Kijk, dat zijn de leuke momenten. Verder valt de zangeres op, die houdt haar niveau de hele CD vast. Als de volgende keer het avontuur wat vaker wordt opgezocht is er zeker potentieel voor verbetering.

avatar van Ronald Vermeij
Ayreonfreak schreef:

Wat is progressive rock dan toch een lekkere term.

Judith's stem klinkt lekker folky en de jongens spelen een lekker potje rock en halen afentoe even lekker uit. Bij vlagen hoor dan inderdaad Porcuppine Tree of Riverside.

avatar van mulver64
Ijzersterk.
Lekkere ritmes, uitstekende zangeres.
Kan niet wachten op de nieuwe CD volgende maand.

avatar van smoozycat
Ik heb een promo cd met het nr hallway of dreams en ik ga zeker deze cd aanschaffen want ik vind dit nr. geweldig. Dit nr heeft vooral een goed opbouw.

avatar van james_cameron
Aangenaam debuut, vol overwegend sterke songs. De sound gaat inderdaad minder richting gothic metal dan naar meer folk-georiënteerd werk. Neemt niet weg dat een aantal songs best heavy zijn, met lekker zwaar gitaarwerk. Ik vind de band dan ook het beste in de stevigere songs. De meer 'zweverige' songs zijn net wat minder interessant. De zangeres is in ieder geval continu uitstekend.

avatar van sander.h
Heb ze in december nog in 013 gezien, maar toen kende ik de muziek nog niet zo goed.
Maar dit blijkt een prachtig album! Een mooie combinatie van rock/metal/folk met goede zang en voorzien van een prima produktie.

Zangeres Judith heeft niet een heel "eigen" stemgeluid, maar ze zingt wel erg goed.
Bovendien zijn de meeste nummers voorzien van prachtige melodielijnen.

Mijn voorlopige favorieten zijn The Craving (super riff!), November, Persephone, Her White Dress en vooral Balance of Power. Maar de rest doet er niet veel voor onder. Puike plaat 4*

avatar van Rinus
Nog nooit wat geschrevewn bij dit album, hoewel ik het al jaren in huis heb. Erg fijn album, met behoorlijk veel variatie in de nummers. Over de gehele linie sterk en inderdaad gezegend met ee fijne productie. Judith heeft inderdaad een eigen, maar fijn stemgeluid, en live staat ze haar "vrouwtje".

Ik ga ze vrijdag 6 maart 2015 in Bibelot voor de 2de keer live zien, in gezelschap van Delain.