Simple Minds - Sacrosanct (2027)

geen stemmen

Label: BMG

1. Elysium (4:37)
  2. King of the Underworld (5:09)
  3. Beginner Boys (4:15)
  4. Jerusalem (State of Mind) (5:26)
  5. Our Secrets Are the Same (3:26)
  6. Songs (4:23)
  7. Alive in This Moment (4:00)
  8. The Next Right Thing (4:15)
  9. Seven (4:22)
  10. Your Name in Lights (3:40)
  11. Beginner Boys [Single Version] * (3:28)
  12. Jerusalem (State of Mind) [Single Version] * (3:48)
  13. Songs [Single Version] * (3:46)
  • vanaf 29 januari 2027 te koop
avatar van coldwarkids
Beginner Boys

Een erg fijne track, niks mis mee.

avatar van Chameleon Day
Ik ga straks eens luisteren. Heb al lang het vroege sublieme werk niet meer beluisterd, dus dan zal het al snel kunnen meevallen…

Zo, weer een nieuw Simple Minds album in het vooruitzicht. Ik ben benieuwd.
Wat mij opvalt is dat de nooit officiele release van het album "Our secrets are the same" de Simple Minds niet los kunnen laten. Want bij de release van "Silverbox" zat "Our secrets are the same" bijgevoegd.
Dan hebben ze pas geleden een boek uitgebracht over de jeugdjaren van Jim en Charlie, ook onder dezelfde naam. En nu staat er ook een nummer op het nieuwe album "Sacrosanct" ook weer 'Our secrets are the same'. Alsof we daar nog steeds aan herinnert moeten blijven, en ook bij de collectie albums hoort. Een stukje frustratie ofzo omdat de platenmaatschappij het destijds niet uit wou geven.
Buitenom dat ben ik toch wel nieuwschierig hoe het album gaat klinken, ondanks ik de laatste enigzins teleurstellend vond.
De albumcover vind ik er alvast kunstzinnig uitzien.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Ben ook wel benieuwd naar deze laatste worp, al zal hun unieke sound van begin jaren 80 nooit meer terug keren.
Na New Gold Dream ben ik nooit meer losgekomen van de band , idem met U2.
Uiteraard mede gebaseerd op nostalgische gevoelens.

coldwarkids schreef:
Beginner Boys

Een erg fijne track, niks mis mee.

Dat is ook mijn eerste indruk. Luistert lekker weg.

avatar van Chameleon Day
En na 3 keer luisteren begint de verveling toe te slaan….

ik vind het wel lekker klinken, niks meer niks minder.

avatar van Chameleon Day
Ook na 10 keer luisteren?

welke artiest gaat niet minder klinken als je het 10x achter elkaar beluisterd, dan gaat het wel een klein beetje te vervelen.Het klinkt toch weer echt Simole Minds.

Ben ook benieuwd waar U2 binnenkort mee afkomt.

SoundWave schreef:

Talloze artiesten / bands. Ik noem, volkomen willekeurig overigens, een Kerr c.s., zo t/m 84.

avatar van Premonition
Het gitaarwerk van Burchill staat buiten kijf, maar het is de zang van Kerr wat mij tegen staat. De compositie is, hoewel best catchy op het eerste gehoor, nogal MOR.

avatar van vielip
Ze doen gewoon waar ze goed in zijn. Niks meer niks minder.

avatar van bikkel2
Aardig zo op het eerste gehoor. Niet heel spannend, maar zeker niet slecht.

avatar van E-Clect-Eddy
Grote delen van de 2 singles is de stem van Jim nauwelijks herkenbaar...

avatar van Rainmachine
Ah, de Spice Minds komen met wat nieuws, ik vrees met grote vreze. De titel Sacrosanct lijkt al erg veel op Sanctify (Yourself) en dan krijg ik het koude zweet overal al.... maarrr... wie weet?

avatar van vielip
Sanctify yourself is geweldig dus daar kan het niet aan liggen.

vielip schreef:
Sanctify yourself is geweldig dus daar kan het niet aan liggen.

De meningen zijn daarover - en dat hele album - verdeeld. Dat album is voor mij de waterscheiding, maar ieder zijn zwemgebied uiteraard.

Dat lijkt me ook

avatar van RonaldjK
E-Clect-Eddy schreef:
Grote delen van de 2 singles is de stem van Jim nauwelijks herkenbaar...
De slijtage op de stembanden lijkt inderdaad groot te zijn. Maar 30 april Ziggo, daar teken ik wel voor!

avatar van bikkel2
RonaldjK schreef:
E-Clect-Eddy schreef:

Live valt het mee vind ik. 2 jaar terug in Ziggo was hij goed bij stem moet ik zeggen. Op Bospop vorig jaar moest hij hard werken om bepaalde noten te halen. Hij klonk wat vermoeid. Tja....ook 60+ inmiddels.

avatar van Alicia
Ach, die goeie ouwe Simple Minds. Op een paar albums na, hebben ze geweldige muziek de lucht in geslingerd. Ik ben benieuwd waar ze nu weer mee aankomen.

avatar van RonaldjK
Jim Kerr is al aan het promoten, op bezoek bij BBC's ontbijtshow. Uiteraard geen diepte-interview, maar hij belooft een fortuin voor iedereen die hem zijn haar terugbrengt. Vriendelijk als altijd, zie hier.

avatar van Rainmachine
Bij de BBC, in een interview door iemand die totaal niet weet waar de band voor staat/stond. Jim Kerr gaat er verder prima mee om. Ik vind de nieuwe line-up helemaal niets en ook de laatste albums dramatisch slecht. Jim is echter nog wel goed bij stem en het is ook echt een zanger, en niet zo'n moderne dertien-in-een-dozijn-kweler.

Ik heb de nieuwe "single" ook beluisterd. Klinkt aardig, maar het is erg oppervlakkige standaardrock met een licht Simple Minds-sausje. Jims soloalbum was destijds overigens best interessant, het is en blijft echt een bijzondere gozer, maar de echte creatieve spillen zijn uit de band verdwenen. Wat nu overblijft, is een collectief van pleasers dat inspeelt op groots volksvermaak. (Waar zijn die handjes? = "Let me see your hands!")

Het blijft verbijsterend waar zo'n talentvolle band uiteindelijk is geëindigd, maar daar zullen de meningen verschillend over zijn.

De band verandert te vaak van samenstelling, ik ben daar ook niet zo van gecharmeerd.

avatar van Premonition
MacNeil, Forbes en McGee zijn als TH3Minds ook al 2 jaren samen, maar het blijft bij ruziemaken over royalties en bewerkingen van klassieke SM-songs. We moeten het maar met de huidige sitiuatie doen en de lat niet te hoog leggen.....

avatar van Chameleon Day
Laat ik iets positiefs zeggen: het ontwerp van de albumhoes is best fraai. Lettertype van de groene letters doet sterk hieraan denken. Ben de naam van dat lettertype even kwijt. Wellicht is het een variant daarop.

Chameleon Day schreef:

New Alphabet. Echter bewerkt (aangepast) speciaal voor de hoes van Substance). Dit lettertype is ontworpen door Wim Crouwel in 1967. Het lettertype op de nieuwe Simple Minds is anders opgebouwd. Geen familie of variant. Maar ik snap de associatie. Komt ook door die specifieke kleur groen en de bijna abstracte vormen.

Alicia schreef:

Ja, Crouwel inderdaad! Maar kijk eens naar de s, n en c. Of is dat toeval? - en ik kan begrijpen dat je met de c wellicht ook niet veel anders kan.

avatar van Alicia
De verschillen zijn bij sommige letters inderdaad minimaal. Je moet het hele alfabet erbij pakken. Bij de andere letters is het verschil groter. Bij Crouwel kom je geen diagonale streepjes tegen.

Premonition schreef:

Dat wist ik dus helemaal niet. Interessant.

avatar van jeanmaurice
Chameleon Day schreef:

Doet mij eerder denken aan oud Romeins schrift, past wel bij de band en sommige users hier, waartoe ik mezelf ook reken. Fossielen uit een ver verleden.